Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.127
    Каде ти е плацентата? Јас првото и второто никогаш екстремно не ги осеќав, така ударчиња и чат-пат при вртење малку да се сменеше форма на стомакот. А големи бебчиња раѓав, 4400 и 3800 ми се, но никогаш не ме мавале и удирале јако. Плацентата со нив ми беше напред. Сега сум трудна со трето и позади ми е плацентата, 25+4 сум, па може да се каже дека повеќе го осеќам ова. Ама ќе видиме и натака како ќе биде. Имам и цврста кожа, јак, тврд ми е стомакот, почнував бременост без вишак килажа.. со рамно стомаче. И сега за да осетам удари и мрдање асално, треба да легнам на грб :D

На intj_girl и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  2. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Назад ми е и мене ама нема јаки удари. Може да се случи, ден, два да биде поактивно и после пак цела недела мрзливо. Последно пред 1 недела беше поактивно, сега цела недела така само вртење, малце испапчување...
    Стварно не знам...

3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Во МАНУ јас платив 450 ден. и резултати за 2-3 недели.

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    1.319
    И јас толку платив во МАНУ, но после направив и на трансфузиологија, зошто многу повеќе параметри опфаќаат таму и затоа толку ме фати.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    1.319
    Жени итно ми е потребна една кутија утрогестан од 200 мг или бар една лента за овие денови. Цело Скопје го свртевме нема никаде, а не смеам да ги прекинам. Дали има некоја резерва или да ми кажете аптека каде би ги имало?

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.768
    Допаѓања:
    77.127
    Аптеките во Чаир? Ремедика, Систина аптеката? Не лутај, земи најдобро најди аптеки на гугл и врти, прашувај.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.049
    Една членка во Вонтелесно имаше објавено дека денес зела од аптека Мери.

8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    A kade treba da e placentata i kako znaete kaj vi e?

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Se farbav i nekako mirisot se uste go vuvstvuvam vo nos. Strav mi e da ne vdisav premnogu hemikalii duri pocna i da mi se vrti nekako. Mislite moze da nasteti nesto?

10. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Нема правило кај некој е напред кај некој позади. Единствена разлика прави колку ги осеќаш движењата на бебето, дека на преден ѕид ако е послабо се осеќале. Јас скоро цела бременост ја истерав и сеуште незнам кај ми е, а прва бременост и неможам да споредам дали многу или малку го осеќам бебето. Инаку гинеколог може да ти каже за поставеноста на постелката

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    A dali ima vrska postavenosta so rizik od preeklampsia?

12. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Мислам дека нема, ама не сум запознаена толку, некој ако знае поточно нека каже :smirk:

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.431
    :)
    Да се самоцитирам, исцедокот го снема после утрогестанот, зголемената доза на магнезиум и мирување.
    Направив една бета вчера онака да видиме како тера (јер паничар), 2430 беше на 4+4. Дај боже да продолжи вака и се да биде добро

На TanyaClover, intj_girl, Feniksgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  14. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    1.298
    Девојки 26 недела сум од денес..овие 2-3 дена чувствувам лажни контракции, еднаш - два пати во денот и не траат повеќе од 20 секунди..Осеќам дека ми се стврднува стомакот и имам грчеви чим бебево почнува да се врти и да мрда..Нормално е ова?
    Претходно мрдаше дури и повеќе ама без вакви грчења да имам :| Матичната ми рече ко по книга, би требало да почнуваат од оваа недела и да се во граници на нормала ко што се и дека немам простор за грижа :sweat:

15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    34.312
    Колку за утеха јас две па многгу ретко ги осеќав. Позади ми беше и мене плацентата но за жал карлично поставени можеби и затоа нр ги осеќав многу.

16. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Не се најпријатни но повеќето од нас ги осеќаме, и кај мене почнаа од таа недела отприлика по малку па потоа и по малку почесто, јас прв пат ги осетив во оваа бременост и ми беше чудно но се консултирав со доктор и исто како на тебе ми кажаа дека е најнормално, и овде исто читав/читам дека ги имаме повеќето.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    2.737
    Dase javis tuka,utre sigurno rabotat mnogu dobro snabdena apteka e.Kaj pekara silbo se naoga na partizanska

Прикачени фајлови:

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    Денес во Зегин прашував, имаше во Скопје Север, Топанско поле и да ме убиеш не знам дали рече Илинден или нешто друго спомна... Во Сити Мол стои дека има една кутија ама немаше. Јас во Тафталиџе најдов и на Бит Пазар (двете Зегин). Иначе на телефон кренаа само во аптеката на Џон Кенеди, а наводно сите работат.

19. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Женички да прашам колку ви е должина на грло во 29недела? Јас завчера вечерта имав во два неполни часа 10 стврднувања на цел стомак, па се слушнав со гинекологот и ми рече да идам на дежурен. Вчера бев на Гак ме ставија на цтг имаше две мали контраквии, ме гледаа на ехо се беше фала богу супер, грло ми измери 30мм и ми рече дека имам густ бел секрет да направам брисеви кај матичната, ме боцнаа со диазепам и се вратив за 1час на цтг пак кое беше мирно и ме пуштија. Ми рекоа бедоксин да пијам, магнезиум по потреба можам и 3х375мг наместо 2х375мг недај боже ако има нешто да појдам пак. Фала богу денес сум супер пиев еден бедоксин, стврднувања имав само 2-3 од сабајле од 11часот до сега еве веќе 22:00часот. Да напоменам дека нон стоп мирувам, 80% од денот го лежам, не вршам никакви обврски низ дома.

20. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    На втор скрининг 3.5 ми измерија во 23 недела, на преглед во 30 недела 3.9 измерено.

Ти кажаа ли дека должината е поврзна со стврднувањата?