Каде ти е плацентата? Јас првото и второто никогаш екстремно не ги осеќав, така ударчиња и чат-пат при вртење малку да се сменеше форма на стомакот. А големи бебчиња раѓав, 4400 и 3800 ми се, но никогаш не ме мавале и удирале јако. Плацентата со нив ми беше напред. Сега сум трудна со трето и позади ми е плацентата, 25+4 сум, па може да се каже дека повеќе го осеќам ова. Ама ќе видиме и натака како ќе биде. Имам и цврста кожа, јак, тврд ми е стомакот, почнував бременост без вишак килажа.. со рамно стомаче. И сега за да осетам удари и мрдање асално, треба да легнам на грб
Назад ми е и мене ама нема јаки удари. Може да се случи, ден, два да биде поактивно и после пак цела недела мрзливо. Последно пред 1 недела беше поактивно, сега цела недела така само вртење, малце испапчување... Стварно не знам...
И јас толку платив во МАНУ, но после направив и на трансфузиологија, зошто многу повеќе параметри опфаќаат таму и затоа толку ме фати.
Жени итно ми е потребна една кутија утрогестан од 200 мг или бар една лента за овие денови. Цело Скопје го свртевме нема никаде, а не смеам да ги прекинам. Дали има некоја резерва или да ми кажете аптека каде би ги имало?
Аптеките во Чаир? Ремедика, Систина аптеката? Не лутај, земи најдобро најди аптеки на гугл и врти, прашувај.
Se farbav i nekako mirisot se uste go vuvstvuvam vo nos. Strav mi e da ne vdisav premnogu hemikalii duri pocna i da mi se vrti nekako. Mislite moze da nasteti nesto?
Нема правило кај некој е напред кај некој позади. Единствена разлика прави колку ги осеќаш движењата на бебето, дека на преден ѕид ако е послабо се осеќале. Јас скоро цела бременост ја истерав и сеуште незнам кај ми е, а прва бременост и неможам да споредам дали многу или малку го осеќам бебето. Инаку гинеколог може да ти каже за поставеноста на постелката
Да се самоцитирам, исцедокот го снема после утрогестанот, зголемената доза на магнезиум и мирување. Направив една бета вчера онака да видиме како тера (јер паничар), 2430 беше на 4+4. Дај боже да продолжи вака и се да биде добро
Девојки 26 недела сум од денес..овие 2-3 дена чувствувам лажни контракции, еднаш - два пати во денот и не траат повеќе од 20 секунди..Осеќам дека ми се стврднува стомакот и имам грчеви чим бебево почнува да се врти и да мрда..Нормално е ова? Претходно мрдаше дури и повеќе ама без вакви грчења да имам Матичната ми рече ко по книга, би требало да почнуваат од оваа недела и да се во граници на нормала ко што се и дека немам простор за грижа
Колку за утеха јас две па многгу ретко ги осеќав. Позади ми беше и мене плацентата но за жал карлично поставени можеби и затоа нр ги осеќав многу.
Не се најпријатни но повеќето од нас ги осеќаме, и кај мене почнаа од таа недела отприлика по малку па потоа и по малку почесто, јас прв пат ги осетив во оваа бременост и ми беше чудно но се консултирав со доктор и исто како на тебе ми кажаа дека е најнормално, и овде исто читав/читам дека ги имаме повеќето.
Dase javis tuka,utre sigurno rabotat mnogu dobro snabdena apteka e.Kaj pekara silbo se naoga na partizanska
Денес во Зегин прашував, имаше во Скопје Север, Топанско поле и да ме убиеш не знам дали рече Илинден или нешто друго спомна... Во Сити Мол стои дека има една кутија ама немаше. Јас во Тафталиџе најдов и на Бит Пазар (двете Зегин). Иначе на телефон кренаа само во аптеката на Џон Кенеди, а наводно сите работат.
Женички да прашам колку ви е должина на грло во 29недела? Јас завчера вечерта имав во два неполни часа 10 стврднувања на цел стомак, па се слушнав со гинекологот и ми рече да идам на дежурен. Вчера бев на Гак ме ставија на цтг имаше две мали контраквии, ме гледаа на ехо се беше фала богу супер, грло ми измери 30мм и ми рече дека имам густ бел секрет да направам брисеви кај матичната, ме боцнаа со диазепам и се вратив за 1час на цтг пак кое беше мирно и ме пуштија. Ми рекоа бедоксин да пијам, магнезиум по потреба можам и 3х375мг наместо 2х375мг недај боже ако има нешто да појдам пак. Фала богу денес сум супер пиев еден бедоксин, стврднувања имав само 2-3 од сабајле од 11часот до сега еве веќе 22:00часот. Да напоменам дека нон стоп мирувам, 80% од денот го лежам, не вршам никакви обврски низ дома.
На втор скрининг 3.5 ми измерија во 23 недела, на преглед во 30 недела 3.9 измерено. Ти кажаа ли дека должината е поврзна со стврднувањата?