1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас требаше да идам во четвр. Ама мојот матичен итно за ск.. петоко празник викам ај д ане одам сега тек вторник.. а мисла ми е чим така менс болки се осеќаат сиг викам се отворам нз

На WhiteCat33, снежана2023 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  2. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    522
    Jas do sega imav 3 CTG, a jas sum 37+2. Mi bea mirni ama ednas nedelno odam. Se cuvstvuvam uste dobro, sega taka pocustvuvav menstrualni bolki najverojatno deka se izmoriv malku denes. Isto ovie dva dena e poaktiven bebus. Vtornik kje odam i jas pak na pregled ako izdrzime do togas :D
    Ima li nekoi naznaki koga e poradjajot blizu, mene mi e se nepoznato. Kraen termin mi e okolu 20 maj.

На снежана2023 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  3. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    715
    Јас останав бремена после 7 ивф, имав хематом до 13та недела и крварев. Ниту еднаш докторот не ми кажа строго мирување. Напротив ми рече секој ден можам три пати по 15 минути да прошетам надвор, а дома да си ги извршувам полесните обврски. Така и правев, откако ми заврши крварењето шетав секој ден три пати по половина час, па еве го дечко здрав, прав. Слушајте си ги докторите што ви ја водат бременоста, најубаво знаат дали треба строго мирување.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Изгледа сите сме со работни задачи и сме преморени и од тоа непријатности осеќаме
    .. ајде повеќе сме за олеснување баш тие денови.. со лесно да ни е на сите

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Како сте со спиењето, во последно време ми е доста неудобно, нит на лева нит на десна страна. Само на грб ми одговара. 11та недела сум. Ме болат колковите коа лежам на страна.

На Inana123 и Meddy им се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    22.951
    На страна со перница помеѓу нозе. Олеснува многу. Јас и на почетокот, само така ми олеснуваше и еве уште така си терам, кога имам нелагодност.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    Јас па цело време спијам на грб ама не на рамно туку на висока перница, на страна ич не можам.

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Некако најубаво ми е на грб, денес ме утепаа оние лигаментни болки, па ни лево ни десно. Ништо ќе си продолжам на грб, или ќе пробам како што вика Биби, со перница меѓу нозе.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    22.951
    Или ако си во можност , трудничка перница. Ќе бидеш убаво потпрена од сите страни, совршена е за вакви ситуации.

10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    2.742
    Јас сеуште гурам без перницата, братучедка ми се крсти вика како успеваш да спиеш така...

Каква перница имате вие женски, знам дека има една со долги страници и една со кратки како фотељче што е?

11. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.168
    9ти месец сум и спијам без перница:D пробав со перница неколку пати ама не е тоа за мене, жештина ми ствара:D

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Колкава доза на магнезиум е дозволена дневно? Денес бев на дежурен се беше во ред ама ми зголемија магнезиум 2х1 400мг. Јас имам од Natural wealth od 250. Да ги пијам овие 2 пати е доволно? Исто и утрогестанот 2х1 а до сега ги ставав само навечер, да ставам едно сабајле едно навечер?

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.421
    Мене матичната ми кажа максимум 1000мг магнезиум на ден ама 2х1 само по потреба и препорака. Јас почнав со 1х1 од 400, ради исцедокот кафеав ми даде да земам привремено 2х1 од 400.
    Утрогестан ради кафеавото исто ставам од 200мг едно сабајле кај 9 и уште едно навечер 9,10 пред легнување.
    Ако ти дале 2х1 од 400 значи ќе ти треба да си земеш или повеќе кесички од 250 или да купиш друг магнезиум да ја стигнеш дозата од 800 што ти ја препорачале.

14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Повраќам од кесичките, затоа и земав вака апчиња. Ај ке ги пијам овие два дена вака па ќе и пишам на матичната во вторник. Битно бебето е океј, фала му на бога.:l:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Прв вагинален преглед ми беше неколку денови пред да се породам, а се породив во 42ра недела. Цела бременост активна, пред пораѓај пешачев по 10км. Малце се претерува мк искрено.

На Skyler81 и Abc baby им се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    2.742
    Лелее значи и мене ќе ми биде така xD Сафра сум цела бременост по кратки ракави.

Кратки и горе и доле, ама најнова ствар носам онакви термо чорапи за на -30 и ми прекинаа болките у јајниците.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Со перница за трудници, и помага и одмага, на вртење со неа се вртам па како дупло напор употребувам, но онака ми е супер со неа, сеа кога ќе почне топлото ќе видам дали ќе издржам да продолжам да ја користам.

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Вчера имав болки како сечење, еден период одвај одев. Се напив магнезиум и б6 и легнав. Станав сабајле до вц и на бришење кафеав исцедок, се преплашив и со маж ми на дежурен на гинекологија отидовме. Ме прегледаа со спеклум немаше никаде крварење, ме гледаше на ехо бебето е супер понапредно стандард 4 дена. Ми појачаа магнезиум и утрогестанот. Ми помина кафеавото ама имам како менструални болки и тегови цело време. Ме фаќа паника, 11та недела сум. Ми кажаа дека е нормално на дежурен заради ширењето на матката, ама ова е скроз непријатно. Некој со слично искуство, многу сум уплашена.

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Jas isto cel prv trimestwr imav mnogu bolki kako secenje, ubodi i slicno od sekoja strana. Primetiv deka stom odmoram i se opustam pominuvaat. Verojatno e nekakov period na adaptacija na organizmot, sirenje na matkatq i sl. Dr mi preporaca ferona tableti koi iskreno ne gi piev. Mi preporaca utrogestan pd 200mg po edno navecet i magnezium mi rece ili 375 ili 400mg da zemam. Obicno mi se slucivaa cetvrtok ili petok koga realno bev i premorena od rabota, pa
    Za vikend pominuvaa. Na 12 nedela koga mi zemase brisevi mislam deka nesto ki povredi imav cela nedela bolki vaginalni do stepen da nemozam da sedam. Na 13 nedela pominaa. Do sega Fala mu na Boga ne mi se povtorile takov tip na bolki.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.702
    Јас ставам утрогестан, еве сеа и 2 пати ќе ставам, и магнезиум ми покачија, ама еве денес менструални болки цел ден… сум заспала сега 3 саати само тогаш немав… и сеа пак имам така тупави, иако ми кажаа дека се е во ред сабајле, тупавиве болки не ми даваат да се смирам, се осеќам многу вознемирено.. како настината да ми е маткава така ја осеќам… а исцедоков ми е намален скроз еве сеа малку имав на едно бришење, на второто немав… не знам како да се смирам дека се е во ред. Сега видов си допишала, и мене ми кажа дека од прегледов може да имам исцедок да не се плашам да знам дека е од тоа. Ама еве пак легнав, не знам дали да извадам боловање, ми понудија од дежурен ама не можам дома, прелошо е некако дома, мене не ми прија. На работа канцелариска ми е работата па колку толку седам не е страшно. Јас за една недела сум на скрининг и приска и после сум за брисеви следниот ден.

Последна измена: 5 мај 2024
    На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.