Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    @Feniksgirl земи си магнезиум таблети од дм од 400мг се, немаат вкус и не се тешки за пиење.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.653
    Го пијам овој магнезиум и во прва и сега во оваа бременост.Знаат и докторите кај што одам на прегледи.
    Пред некој ден кога купував,аптекарката мн.лошо изреагира,кој ти го препорача баш овој?
    Не смеат трудници овој...
    Така на мисла ме стави.
    Е сега смее или не смее да се пие,мада јас сум при крај со бременоста,ама пак...

Прикачени фајлови:

3. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Како да не оти па да несмееш? Претходната бременост ги пиев истите до крај, сега таблети земам по евтини ми се.
    Остај ако ти е одобрено од доктор ич не слушај коментари од аптекарки, ако знаела ке била доктор :D

На WhiteCat33 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    22.941
    Мојата е од големите.

5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.894
    Допаѓања:
    11.653
    Така е да.Ниеден док.не ми е реагирал да не пијам,како таа,а и немам некои проблеми од него.
    А кои таблети ги пиеш ти? Пушти ми слика ако не ти е проблем.

6. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    mivolis-magnesium-400-tabletten-60-st.png
    Овие ги земам од Дм 150 ден се, мене ми се таман. Е последно ко ги испив немаше во Дм и зедов од Еурофарм од 250 мг на Џејмисон ама џабе имав грчеви во нозете и по две пиев дневно, сега пак си ги зедов.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Mozebi zosto tuka magneziumot e vo forma na oksid, a neli doktorive poveke preplracuvaat citrat bidejki ima podobra i pocelosna apsorpcija…

8. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Среќен празник на сите што слават:angel:

Вчера вечерот многу се изнервирав.
    На бришење видов малку како конец розево, онака и не приметно многу ама дека јас од страв нонстоп се анализирам.
    После уште два пати имав, не сум бричена за да сум исечена или да се имам изгребено:worried:
    Ќе ставам слика во спојлер.

Незнам дали да паничам и да звонам по доктор додека ми најдат тука термин.
    За недела-две треба на втор скрининг да одам, 19та недела сум.
    Пијам Дабростон за поддршка, многу ме фати страв сега.
    IMG_9282.jpeg

9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.434
    Среќен празник на сите :l: По втор пат се приклучувам во темата се надевам до крај овој пат (fingers) Моментално сум 4+4 што е многу рано, на ултразвучниот преглед се виде нешто налик на излив односно пишува суспектен хематом 34х22 мм, десно од него се гледа и мала точка саксус со дијаметар 2,9 мм.. Да бидам искрена премногу се исплашив, се прочитав низ форумот зошто со мојава ситуација со ретка аномалија на матка се ми е дополнителен стрес :( Од симптоми градите ми беа потечени/зголемени сега денес и не толку па и тоа плус на мисла сега ;( Од терапии примам утрогестан 2 пати, магнезиум 2 пати, витамин Ц.. Дали имате некој совет плус или предлог доктор плус за уште некое мислење? Имајте убав ден сите :l:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.168
    Ти посакувам многу среќа и се да биде во ред:hug:. Во врска со градите скроз нормално е, барем и мене ми беше така, болни гради и поспаност ми беа единствените симптоми до 12та недела па кога ќе престанеше болката во гради шизев низ дома:D. Немој да си ствараш стресови, позитивна мисла само и се ќе биде добро(fingers).

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    1.311
    Ништо не е ова искрено, јас цел слус кафеаво црвен имав. Докторката ми рече се додека нема крварење нема простор за паника. Мирување, вит ц 1000 и магнезиум појачана доза. Претпоставувам прогестеронска терапија веќе примаш. Смири се, одмори и се додека не се појачува црвено и немаш болки нема простор за паника. Што и да е причината за малку крв, било постелка, било нешто локално од вагина, било хематомот терапијата е таа погоре како што ти ја пишав евентуално само може плус со прог. депо да те боцнат.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Леле колку се секирам уште ова ми фалеше:(
    Мислам долу ме боли и иритирано ми е од што бришам убаво да видам дали имам нешто, од сабајле немам ама ќе видиме во текот на денот.

Да Дабростонот е прогестерон и цело време го пијам, е едноставно едно 10тина дена сум без магензиум бидејќи во аптека му рекле на маж ми дека не ми треба бидејќи во витаимите што ги пијам имало, а таму се само 90мг.
    Сега ќе ми земе некои апчиња магнезиум и имало само од 200мг, дали да пијам по 2 апчиња?

13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Пак аптекарките се прат доктори :rofl:(facepalm)
    Слободно пиј по две, јас пијам две од по 250мг.

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    1.311
    Исто си ја изиритирав вагината од што идев во тоалет на 15 мин и се бришев за да видам дали се појачува. Како бе аптекарката дава дози и дијагноза. Малку ти се две по 200 мг. Јас моментално пијам два пати на ден по 350 мг и плус што има во премама нешто ситно околу 80 мг. Слободно можеш во ваква ситуација по 800 мг на ден да земаш.

Последна измена: 6 мај 2024
  15. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    153
    I jas proveriv pokazuva masko i masko nosam :D

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    Mene samo masko mi pokazuva,a nosam dve :rofl:

На Martka и behappy111 им се допаѓа ова.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    2.241
    Сакам да прашам, знам дека има посебна тема за тоа ама тука повеќето читаат па повеќе одговори ќе добијам. Колку од вас се соочиле со кафено крвав исцедок ( само на едно бришење беше крв) после цело време кафено и после 1 ден го снема. Ме интересира колку од вас се соочиле со тоа, а потоа нормално функционирале во бременоста? Под нормално мислам да не се опседнувате со тоа, да шетате нормално да се раздвижувате, да си одите нормално на работа и слично. Ја мислам се парализирав од кога ми се деси и сеа се плашам до продавница да отидам, на работа да одам.. да напоменам контактирана е матичната ми рече се е тоа нормално ако не е обилно и ако е без болки ама психата ми влијае премногу.

18. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    За ниедно не ми покажа точно, а го отворив од љубопитност. 50/50 се шансите, нема правила и календари, што дал Господ тоа, сите бремености ми беа со машки а сум зачнувала и пред и на овулација, пробај, разлистај на нет, имам читано и јас и за витамини и исхрана,ама не знам колку ќе ти помогне

19. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.369
    Девојки разгледувам колички, па ме интересира мислење од тие што веќе имате искуство.
    Се мислам измеѓу оваа
    https://bebehome.mk/product/maxi-cosi-zelia-s-trio-dark-gray-3-во-1/
    и
    https://www.encimenci.com.mk/kolichka-duo-versatrax-shale-joie-s1803easha022
    Дилемата ми е дека овие со корпа се по гломазни, но дали е попрактична таа корпа (за во зимски период) или е доволно 2 во 1.

20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    1.311
    Веќе пишував тука, јас се соочувам на неколку пати. Првиот пат во прво тромесечие, функционирав нормално, без некои големи оптоварувања, и кратки прошетки, имав хематом, најверојатно имплантациски и не ни читав дали е опасно или не и полесно го поминав психички. После кога ми се деси пак во второ тромесечие веќе подруго реагирав, читав искуства и глупости кои само психички ме пореметија, немаше хематом или не го виде, мирував неколку дена, после си терав како порано со пазење и без напори. Е сега кога ми случи веќе сум врзана за кревет, едвај прееска собрав сила да измијам коса, од страв ја оставив немиена неколку дена. Од дома не сум излезена, станувам само до тоалет и за јадење. Едвај чекам наредна контрола да ја прашам дали е нормално ова и дали вака треба и изгледа мирување. Од што лежам сум цела укочена и мала активност ме преморува. А имам уште доста од бременоста. Едноставно е посилно од мене да не го мислам, на боледување сум и немам ни на што друго реално да мислам и да ми ги трга мислите. Се трудам да мислам позитивно и дека не сум единствена и дека кога нешто мора ќе издржам.

На juice_ му/ѝ се допаѓа ова.