Дали некој во текот на бременоста се соочил со некој кожен проблем? Пред две недели забележав дека имам некое црвенило околу уста и еве уште си стои.
Женички помош. 36+3 сум и имам кашлица толку јака што ме боли стомакот од кашлање ,а не можам да ја добијам матичната . Дали некоја се соочила со валво нешто и што ви помогнало ,дали има некој сируп за кашлица што е дозволен во бременост ? Фала Ви и среќен празник ✨
Да ,јас имав појава на искпаници ситни на дел од дланките и нозете и без на дерматолог и ми рече дека има појава наречена чешање во бременост и ми рече да ги топам со ациди борици
Јас минатата бременост во 8ми месец имав корона и многууу кашлав, ми дадоа само dr.theiss за лижење едни пастили од жалфија и ми помогнаа, тоа беше дозволено, само тоа ми одобрија мене
Алпенкрафт е дозволен или од исландски лишај. Јас кашлав 4 месеци сите сирупи ги испив, само сумамед антибиотик ми помогна другото се џабе. Ама пробај ти прво со сирупиве.
Девојки како сум станата од 8 еве скоро 4 ри е јас се утепав од повраќање и имам неиздржлива главобока, и апчињата ги повратив нит можам вода да се напијам, се мислам веќе да одам ли на лекар?? Прелошо ми е, не знам кај терам.
Имам, ама како влегов во 11та никад полошо не ми било. Денес најлошо, еве уште 3 пати бев да повратам не ми доаѓа. И ме убива главата пошо давам напор… ништо не сум јадена од сабајле се повратив, ми е страв бебето да не му направи проблем.
На бебе ништо не му прави нашето повраќање тоа на секој начин си се храни од нас. Ако ти е утеха јас сум 29 та недела уште повраќам и имам гадење на секои две недели завршувам во болница поради дехидрираност. Слободно оди си на дежурен да ти дадат инфузија одма ќе ти биде подобро да се освежиш а и да не дехидрираш
Здраво девојки 13 недела До пред 1 недела имав апетит сега немам ич немам дури ни нормален оброк ( не дека се жалам баш супер Оти како што почнав ќе се тркалам до крај )
Девојки, јас веќе станувам ужасно параноична и почнав да се плашам од се, дури и од воздухов што го дишам. Многу се плашам од зарази, што стравот во фобија ми преминува. И на цела таа моја параноја прееска пиев какао и мушичка си лапнав, мислев дека е нешто од какаото, кога гледам мушичка, почнав да плукам и параноично да се однесувам што мислам дека развив и паничен напад. Го мрднав и маж ми, веќе не може на крај да излезе со мојава параноја, свесна сум дека сум неподнослива а не бев ваква првата половина од бременоста. Инаку сум 29 недела и ваков стрес и паника од се што е околу мене, дали ќе му наштетат на бебето, не можев да замислам дека некогаш ќе го имам.
zdravo na site srekni praznici 40+4 sum, cepot mi padna prethodnata nedela, sabajle imav jaki bolki edvaj od krevet stanav i so da vidam crveni linii na gakite, bev na pregled samo 1 prst sum otvorena, i mi se namaluva plodovata voda. kontrola pak utre, se plasam dali moze da ostanam skroz bez plodova voda ili toa ne moze da se sluci? dali imala nekoja slicno iskustvo, koga bi se porodila..?
Притисокот како ти е? Го мериш? Мене кога имав страшни главоболки од нив повраќав од болките и докторот ми велеше да мерам притисок случајно да не е висок. На почеток и мене ми беше така главоболки и гадење, претешко ама како влегов во четврти средината од тогаш гајле немам, се надевам ќе ти мине за брзо
Девојки да прашам, 27г.н имам како водлест исцедок, дали е тоа нормално? Не е некоја количина туку така има се познава на гаките доволно за да ме збуни.
И јас имам така цело време и на моменти е во комбинација со млечен, 30 та недела сум и ми кажаа нормално е
Ако ти се верува се логирав за истово да прашам И јас 26+3 овие неколку дена имам исто поголема количина водлест исцедок..не да сум утоп, ама така кругче поголемо.. Си викав ај од топло, пот едно друго, ама и навечер забележувам Се исплашив да не е нешто поврзано со лажниве стврднувања на стомак, зошто и тие од скоро ми почнаа
Од кога ги имаш тие стврднувања? Јас имам неколку дена си мислев да не е рано, не памтам за првото кога почнаа 25+0 денес.
Па оваа недела..и јас неколку дена и многу се исплашив. Матичната ми рече пиј повеќе вода, уште едно магнезиум, нормално е..ама ако зачестат или се повеќе болни веднаш да одам на дежурен и искрено ептен се загрижив и исплашив.. Сега само го пипкам стомаков дали е тврд или не