Фала ви девојки, завршив на инфузии од дехидрација, го видовме и бебе, супер е. Сеа сум дома, ќе одмарам повеќе.
Мислам дека ќе работат во две смени, ама не сум 100% сигурна. Во прва сигурно работат зашто имам преглед закажано.
Мене од 17та па ме фаќаат... Те ги има, те ги нема. Прво паника имав, сега веќе сум опуштена... Трето бебче, еден природен, еден царски, големи бебчиња, маткава патела и сигурно нема да е исто како со претходните две.. си се тешам 26та од денес, лета времево За исцедок неможам да приметам колку имам, дека нон-стоп менувам секојдневни... ама имам. Некогаш и надвор од секојдневната знае да ми е мокро. Водењакот знам дека не е, зошто имам искусено напукнат водењак... на толку вода, мини дупче да има.. има баш убаво да истекува.. неможе мало кругче да е вода, не се плашете @Feniksgirl антиметил зимај, ама таблетки.. не пастили. Пиј, колку толку стабилизираат желудник. Брзо само нека помине и побрзо да запре, да си тераш без мачнини и гадења...
Стврснувања уште сум немала, не верувам да сум ги имала и игнор да сум напраила, ваљда ќе осетам драстична разликса? Добро е вака што некое искуство и ситуација плус се ќе се прочита, ете за некоја идна ситуација да биде без многу паника
Девојки, дали некоја од вас што е во рана бременост (5-6 недели) има кафен исцедок? Прв пат денес ми се случи ова. Читам дека е нормално, ама сепак се плашам. Во петок треба да одам за срцева реакција
Едната страна сега па повеќе ми се стврднува и ме боли па морам да легнам за да пушти, дали се има пикнато скроз таму па тесно му е ич незнам да проценам а уште немам појдено на преглед не сум во Битола @mariz
Zdravo, 28 nedela sum i od pred nekolku dena pocnav da imam bolki kako vo srammata koska, najcesto na dvizenje pri stanuvanje i posebno navecer pri vrtenje od edna na druga strana. Dali nekoja od vas imala slicni bolki, na kontrola sum za 5 dena, neznam dali se smeta za nesto seriozno.
Девојчиња, кога се земаат последните брисеви и за што се? Негде читам само стрептокока, а негде прочитав дека и за листерија се зема.
Кафеав исцедок е најчесто нешто што се чисти стара крв. Мое мислење е да појдеш да те видат на дежурен ( јас имам лошо искуство со кафеав исцедок ама не значи дека и кај тебе е така ) па да си бидеш мирна оди
Јас сум сега на 10 ти...Како се зимаат со стапче или со тоа железото,не сакам ни името да му го кажам,заборавив како беше во првата бременост.
Последните се без спекулум само со стапче, и јас прво што и реков на докторката дали може некако без спекулум да земе примерок вика не се секирај за овие само со стапче треба
Како во аптека си кажуваат што треба , а што не? Па ако од витамини бил доволен магнезиумот, немаше да ни даваат дополнително да пиеме.