Трај срцка и јас сум иста уште немам око склоопено... А за очнио притисок на лекар ...а утре темп наад 40
Mesinja jas toplovo go pominuvam doma pred tv na ladnicko ama od mnogu sedenje pa mislam hemoroidi kaj i da e ke mi iskocat bebusko si mrda celo vreme, jas miruvam ono si mrtka se cuvstvam kako slon koga bev iskocena vcera i rekov dodeka ne se porodam ne iskacam sramota lugje sto me znaat koga me gledat vakva otecena i so +20kg na mene tuku jas go imam izgubeno kartonceto za krvna grupa...odamna polagav za vozacka i sea na vozackata mi pisuva no mora li da imam list so krvna grupa? Uzivkajte vo denov
Мамички умрев од жешкооооо нозеве отечени не можам ништо да носам на нозе за излегување, плус и овај глупиов Пивофест аман веќе нека заврши вечер и да се смири и градот малку многу е пожешко од скари на секој метар, луѓе од пп и плус гости од други градови, музики трешта различни од сите страни абе катастрофа, пијани се турка по улици ќе ме собери некој си мислам ....како дада ги намалам отоците умирам....
i jas patam od istiot problem otoci praktikuvam mnogu voda mi rece ginekologot po 4l voda na den i krenati nozete na pernica...ali eve vcera niz grad imav obvrski i koga dojdov doma od sandalite sto me stegalr duri mi pomodrele nozete ajde uste malku ke se izdrzi, jas sum veke 36+2
Офф што ќе се праи мене тоа за мерење температура на терасата ми покажа и тоа под сенка 42°c во 15:00 часот ужас лелее температуриве не утепаа само стравои ме јадат да не штети на бебево горештинава
Не мора да имаш картонче ако ја памтиш која е , заш на пораѓај прашуваат за крвна група и ќе им кажеш па ќе си пишат они
Мм денеска на работа во 13:00 измериле 46° боже боже... Ако продолжи вака ќе испоцркаме сите шо е ова.
SHto pravite be trudnichkii ubavi? Dobrichki li stee? Jas si odmarkam eve vo krevet filmche ke gledame so mm pa da vidam vie kako stee
Јас пукнав на жешково, ве читам и исто ко јас да сум пишувала. Се мислам како ќе се издржи утре на работа. Толку ли немаат осет, па да даде министерот едно соопштение да не ослободи нас трудниците од работа.
jas sega koga se poragav me prasuvaa za krvna grupa. Im kazav koja sum ama bez nalaz ne mi priznaa na usmeno. Pa pak me bocka na boksot za krvna grupa. A im kazav deks sum sigurna deka e taa sto im kazav plus i vo kniska mi pisuvase, ama ne mi vazese
Срцка јас не заспав цела ноќ знаеш и цеел ден сон не ме фати и среќа бев денес слободна од работа инаку ќе колабирав....и излегов во 20ч бидејќи од спиењето ништо не бидна и шетав малку па еве седиме во еден кафич комарциии многу има и жешкоо е уште се надевам од премора ќе заспијам до сите мешиња
Јас сега 7ми во 8ми цела вода ја менуваме купатило туркаме прашини шо да ви кажувам се пазам колку можам да избегнам прашина јаки миризби ама пак некои работи морам јас и по сакали 100пати кацисе слези после се чудам од каде отоците битно синко во ново купатило ќе си дојди ама и страв ме фаќа да не се оптеретувам многу Јас сама му побарав на сестрата и одма ми даде.Битно до пороѓај да имаш а ако не ти се чека оди му стрикно за упат јас така бев ми треба упат за крв слика и крвна група да проверам и реков и ми даде со докторот не се ни видов. И јас мислев дека со тоа картонче ќе поминам пошто го чував ама гинекологот ми рече не го признаваат тоа мора на мајчината печат да ти удрат и мора наново и + уште нешто во крвта испитуваат за бременост шо не го испитуваат за возачка и сл. така да ќе мораш наново оти кога ќе отидеш на пораѓај тогаш ќе ти испитуваат а сигурно нема да ти е дојдено до боцкање и чекање резултати
Па можно е , јас во 2013 кога се породив само ме прашаа не ми бараа стрикно картонче да носам али од тогаш навака не само што све сменија туку и цени си покачуваат . Колку плаќате кај матичен за скрининг?
Многу бре ццц јас мислев мојот матичен најмногу зима за прв скрининг ми зима 850 а за втор 1250 исто на 5 D
Ете ме мене пак Мене мешиња да ви кажам ете од што не си се пазам ко удрена на сите арно да им направам 5 мин. одморив и кога да станам оп неможаам кичма ме фати стомаче по малку ама кичмава и колковиве лом не можам нозеве да ги движам страв ми е дали е можно да си се шири карлицата па затоа да ме боли или претерувам со вршењето домашни обврски на мајками ? Сега кога си легнав ова ми се деси
Здраво идни мамички јас сум нова на форумот имам прашање до вас за два дена ке бидам полни 26 недели а имам болки во карлицата и препоните дали е тоа нормално инаку се е во ред супер до сега поз