Дали сте пиеле органско какао за подобрување на железото? Ако може да препорачате од која фирма да земам и дали имало резултат? Пијам витамини за железо препишани од доктор ама некако слабо се осеќам како ич сила да немам и сакам некако плус да го зголемам со исхрана
Za da se pokaci zelezo treba da se jade meso, posebno telesko meso moze i corba so teleskoto meso. Dopolnitelno borovinki, ceden sok so cveklo so jabolka i limon. Dopolnitelno blitvata sodrzi mnogu zelezo a e lesna i vkusna za podgotovka. Sok od cveklo vo kombinacijq so limon i jabolko isto taka ceden mozes da pies. Prepratite na zelezo sekogas se pijat so vitamin C. Vo bremenost otkako ke pocne da pagja se zema preparat na zeleno zatoa sto ne e dovolno ova sto go ima vo multivitamisnkite suplementi. Otkako ke sE jade hrana bogata so zelezo ili se pie preparat so zelezo 2 h posle toa ne se konsumira mleko nitu mlecni proizvodi. Koj preparat na zelezo go pies? Mnogu e vazen kvalitetot i cistotata na istiot. Organsko kakao nemam istrazuvamo. Iskreno mislam dekq toa e marketing. Mozes da pies i obicno kakao zosto morq dq bide organsko, osven za da go platis 10 pati poslapo. So kakaoto vnimavaj ako se pretera stvara zapek. Ama klucno ti e mesoto. Organsko kakao ne mi ide na pamet vo niedna varijanta. Ja zaboraviv zolckata od jajceto i jatkastite plodovi. Od jajceto vazna ti e i belkata radi proteinite.
Ова органско јас го пијам. Го купувам од Зегин. Не се вари, бидејќи е органско, се додава било во смуди или со обична вода во шејкер, за да се раствори убаво.
Колку време може да се пијат NO SPA таблети? Може редовно или само по потреба (неколку дена) се пијат?
Ja povrakjav od 7 do 15 nedela celo vreme, po desetina pati na den, se što kje izedev ili kje se naoiev, duri i obična voda, vednaš povrakjav. Eve 26+3 sum, bebe ponapredno u težina i dolžina za dve nedeli skoro. Ništo ne im e, bez gajle Ni piev protiv gadenje, povrakjanje, ni infuzii primav
Фала ти мила на деталното инфо, инаку хематоферол се мислам тие што се препишани од доктор, за месо телешко обавезно имам барем два пати неделно и јајца јадам исто обавезно секој ден две некогаш и по три..боровинки понекогаш а ова со млечните производи баш вчера го прочитав немав појма за ова дека млечните производи го намалувале ефектот јас се убив од млечни производи јадење може затоа и немам толку ефект
Фала ти на инфото Се размислував за нив ама незнаев дали смее во бременост а имав баш слушнато позитивни искуства дека брзо го покачувале железото
Dobro mlecnite se mnogu vazno radi kalciumot. Samo ete min 2 saati razlika so Zelezoto. Od mlecni so sirenje vnimatelno bidejki e soleno. Jogurt i kis mleko se vazni radi probioticite. Ako mene me prasuvas za preparat na zelezo bi ti go preporacala maltofer tableti. Go ima vo bugarija i grcija. Voopsto ne e skap, mnogu e vazno deka e efikasen i lesno se podnesuva. Obicno preparatite na zelezo znaat da go irititaat zelidnikot i da predizvikuvaat gadenje i povrakjanje. Kako sto spomnav zelezoto sekogas se pie so vit C, no vazen e i vnesot na B9 -folna i B12 za da se oformat krvnite kletki. Zosto gjabe e zelezoto da ti bide i 100, ako krvnite kl se prazni.
Од која недела е безбедно да почнат да се прават оние вежби за вртење на бебето? Цело време ми е карлично поставено а веќе сум 34+2. Дали може да почнам со вежби од youtube за позиционирање со главче надоле или уште е рано дека слични се и тие за отварање и пораѓај што се... Има некој искуство со некои вежби што им помогнале за позиција?
Да мила јас дополнително пијам и ц витамин а фолна има во самиот препарат и б12 витамин, за малтофер исто ми ги препорачаа дека биле многу добри ама немам кој да ми ги донесе до Мк..
Смеат јас ги пиев прво тромесечие и лесни се за желудник нема да имаш мака. Друго се шо пиев џабе беше, а сега со премама па супер си е и железото и хемоглобинот.
Дали некоја се соочила со опстипација во бременост? Од одење по 2х во ден, јас на 3,4 дена одам сега и претешко ми е. Се почна пред 2 недели.. лежев во болница со синчето, јадев посува храна (башка не можев да одам во тој тоалет таму) и тогаш престанав да одам. Мислев само тоа таму е, ама еве пак истото е и дома. А јадам дома манџички, јадам овошје, купив и суви сливи, варам и пијам и водичката.. а јадам и по некоја сува слива. Обично станував сабајле и за рок од пола саат одев, вака цел живот... и во текот на денот, пак. Дали ми се успори метаболизмот или бебево веќе стиска некаде на дебелото црево. Се нервирам, мислам ќе ми пукне стомаков. Што смеам покрај сувиве сливи..
А да пробаш со јогурт и овесни,јас така си почнав и да не се префрлам еве секој ден одам,нормална столица,а пред тоа тешко и по 3 дена неможев.
Имав и јас таква ситуација, јаболки ми помогаат најмногу, не јадев 2-3 дена и ми се случи, од страв сега не јадам по една на ден туку по 2-3.
Јас до пред некоја недела го имав тој проблем. Незнам што не пробав суви сливи секој ден сок од сливи јогурт со ленено семе малку маслиново масло ништо не ми помогна ама почнав пред некоја недела на сабајле да јадам овесни со чија јогурт и некое овошје и немам проблем сега секој ден одам. Пробај може ќе успее и кај тебе
Фала ви.. Ќе пробам со овесни и чија семе, а ќе си ставам и ленено семе малку.. Јаболки си јадам секојдневно...
Лененото семе сомели го пред јадење, за да се апсорбира подобро и во салата почни да ставаш ладно цедено масло од лен. Мене и тоа ми помага.
Девојки дали некоја се соочила со лакуни во бременост ама прилично рано. 16та гн сум. Примам клексани од старт, доплер во ред. Малку испаничив