Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Еден преглед и мирна глава да ти е.

HappyAsItGets likes this.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Дали сте пиеле органско какао за подобрување на железото? Ако може да препорачате од која фирма да земам и дали имало резултат? Пијам витамини за железо препишани од доктор ама некако слабо се осеќам како ич сила да немам и сакам некако плус да го зголемам со исхрана:|

3. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Za da se pokaci zelezo treba da se jade meso, posebno telesko meso moze i corba so teleskoto meso. Dopolnitelno borovinki, ceden sok so cveklo so jabolka i limon. Dopolnitelno blitvata sodrzi mnogu zelezo a e lesna i vkusna za podgotovka. Sok od cveklo vo kombinacijq so limon i jabolko isto taka ceden mozes da pies. Prepratite na zelezo sekogas se pijat so vitamin C. Vo bremenost otkako ke pocne da pagja se zema preparat na zeleno zatoa sto ne e dovolno ova sto go ima vo multivitamisnkite suplementi. Otkako ke sE jade hrana bogata so zelezo ili se pie preparat so zelezo 2 h posle toa ne se konsumira mleko nitu mlecni proizvodi. Koj preparat na zelezo go pies? Mnogu e vazen kvalitetot i cistotata na istiot. Organsko kakao nemam istrazuvamo. Iskreno mislam dekq toa e marketing. Mozes da pies i obicno kakao zosto morq dq bide organsko, osven za da go platis 10 pati poslapo. So kakaoto vnimavaj ako se pretera stvara zapek. Ama klucno ti e mesoto. Organsko kakao ne mi ide na pamet vo niedna varijanta. Ja zaboraviv zolckata od jajceto i jatkastite plodovi. Od jajceto vazna ti e i belkata radi proteinite.

Last edited: May 7, 2024
    A.V.S 91 and WhiteCat33 like this.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Ова органско јас го пијам. Го купувам од Зегин. Не се вари, бидејќи е органско, се додава било во смуди или со обична вода во шејкер, за да се раствори убаво.

Attached Files:

WhiteCat33 likes this.
  5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Колку време може да се пијат NO SPA таблети? Може редовно или само по потреба (неколку дена) се пијат?

6. flower55555

flower55555 Популарен член

Земи си Ферофолик од Грција, за еден месец мене ми го крена дупло.

WhiteCat33 likes this.
  7. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Ja povrakjav od 7 do 15 nedela celo vreme, po desetina pati na den, se što kje izedev ili kje se naoiev, duri i obična voda, vednaš povrakjav. Eve 26+3 sum, bebe ponapredno u težina i dolžina za dve nedeli skoro. Ništo ne im e, bez gajle
    Ni piev protiv gadenje, povrakjanje, ni infuzii primav

Feniksgirl likes this.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Фала ти мила на деталното инфо, инаку хематоферол се мислам тие што се препишани од доктор, за месо телешко обавезно имам барем два пати неделно и јајца јадам исто обавезно секој ден две некогаш и по три..боровинки понекогаш а ова со млечните производи баш вчера го прочитав немав појма за ова дека млечните производи го намалувале ефектот (facepalm) јас се убив од млечни производи јадење може затоа и немам толку ефект :|

Abc baby likes this.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Фала ти на инфото
    Се размислував за нив ама незнаев дали смее во бременост а имав баш слушнато позитивни искуства дека брзо го покачувале железото

10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Dobro mlecnite se mnogu vazno radi kalciumot. Samo ete min 2 saati razlika so
    Zelezoto. Od mlecni so sirenje vnimatelno bidejki e soleno. Jogurt i kis mleko se vazni radi probioticite. Ako mene me prasuvas za preparat na zelezo bi ti go preporacala maltofer tableti. Go ima vo bugarija i grcija. Voopsto ne e skap, mnogu e vazno deka e efikasen i lesno se podnesuva. Obicno preparatite na zelezo znaat da go irititaat zelidnikot i da predizvikuvaat gadenje i povrakjanje. Kako sto spomnav zelezoto sekogas se pie so vit C, no vazen e i vnesot na B9 -folna i B12 za da se oformat krvnite kletki. Zosto gjabe e zelezoto da ti bide i 100, ako krvnite kl se prazni.

WhiteCat33 likes this.
  11. honey95

honey95 Истакнат член

Од која недела е безбедно да почнат да се прават оние вежби за вртење на бебето? Цело време ми е карлично поставено а веќе сум 34+2. Дали може да почнам со вежби од youtube за позиционирање со главче надоле или уште е рано дека слични се и тие за отварање и пораѓај што се... Има некој искуство со некои вежби што им помогнале за позиција?

12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Да мила јас дополнително пијам и ц витамин а фолна има во самиот препарат и б12 витамин, за малтофер исто ми ги препорачаа дека биле многу добри ама немам кој да ми ги донесе до Мк..

13. flower55555

flower55555 Популарен член

Смеат јас ги пиев прво тромесечие и лесни се за желудник нема да имаш мака. Друго се шо пиев џабе беше, а сега со премама па супер си е и железото и хемоглобинот.

WhiteCat33 likes this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Дали некоја се соочила со опстипација во бременост? Од одење по 2х во ден, јас на 3,4 дена одам сега и претешко ми е. Се почна пред 2 недели.. лежев во болница со синчето, јадев посува храна (башка не можев да одам во тој тоалет таму) и тогаш престанав да одам. Мислев само тоа таму е, ама еве пак истото е и дома. А јадам дома манџички, јадам овошје, купив и суви сливи, варам и пијам и водичката.. а јадам и по некоја сува слива. Обично станував сабајле и за рок од пола саат одев, вака цел живот... и во текот на денот, пак. Дали ми се успори метаболизмот или бебево веќе стиска некаде на дебелото црево. Се нервирам, мислам ќе ми пукне стомаков. Што смеам покрај сувиве сливи..

15. Fairy tale.23

Fairy tale.23 Активен член

А да пробаш со јогурт и овесни,јас така си почнав и да не се префрлам еве секој ден одам,нормална столица,а пред тоа тешко и по 3 дена неможев.

Лалина and mariz like this.
  16. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Имав и јас таква ситуација, јаболки ми помогаат најмногу, не јадев 2-3 дена и ми се случи, од страв сега не јадам по една на ден туку по 2-3.

mariz likes this.
  17. Ive13

Ive13 Популарен член

Јас до пред некоја недела го имав тој проблем. Незнам што не пробав суви сливи секој ден сок од сливи јогурт со ленено семе малку маслиново масло ништо не ми помогна ама почнав пред некоја недела на сабајле да јадам овесни со чија јогурт и некое овошје и немам проблем сега секој ден одам. Пробај може ќе успее и кај тебе

mariz likes this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Фала ви.. Ќе пробам со овесни и чија семе, а ќе си ставам и ленено семе малку.. Јаболки си јадам секојдневно...

Ive13 and Bella Nella like this.
  19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Лененото семе сомели го пред јадење, за да се апсорбира подобро и во салата почни да ставаш ладно цедено масло од лен. Мене и тоа ми помага.

Ive13 and mariz like this.
  20. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Девојки дали некоја се соочила со лакуни во бременост ама прилично рано. 16та гн сум. Примам клексани од старт, доплер во ред.
    Малку испаничив