Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    98
    Kaj mene i portalak sirup (ili bilo koj sirup so laktuloza) pomaga. Mnogu voda, 3+ litri na den

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    22.937
    Дозволени се. Јас на почетокот бев со 4 ка железо. Прашав дали се дозволени, бидејќи тие ми се мене најдобри за кревање. Една кутија и следен месец веќе 17 ка ми беше.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.785
    Допаѓања:
    12.652
    Мене многу ми помага кафе со млеко, абе одма идам у вц.

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.380
    Мене многу ми помагаа киви пробај насабајле изеди 2-3 киви или за ужинка може ќе ти помогнат и тебе

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.083
    Е многу ги јадев едно време, сега одамна немам купено :D

@Feniksgirl и кафе со млеко, без млеко, секакво пробав (иако не пијам, пиев деновиве баш ради столицата), јок бре...

Фала ви мешковци, се живо ќе пробам да се стабилизира столицава. Надувана се осеќам, тешко, ќе пукнам :sweat:

На ALISA0000, WhiteCat33, Fairy tale.23 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Заборавив дека неколку пати морав да користам глицерински чепчиња, 2-3 пати, во претходната бременост и почесто ги користев (fingers)

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.083
    Уф.. се надевам дека ќе се стабилизирам. Секогаш кај и да сум спиела (да не е дома), не одам со денови. И после некое време ќе се стабилизирам... Сеа ми е чудно, што ќе ми се приоди и ќе седнам и ништо, ко да немам напон :rofl: Затоа си помислив бебето да не ми стиска некаде на дебело црево (facepalm) Ама и баш тврда столица имам. А до скоро се мачев и со потечна. Од крајност во крајност. Снемав од тие кесичките магнезиум што ми правеа течни и чести столици, треба да си земам за во вакви случаи :D

На Лалина и Bella Nella им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Мене после постите железото ми е најјако, ете не јадев месо, и не сум ни толку љубител на месо, и никогаш не сум имала проблем со железото, сега не сум го проверила се уште, ама други години после постите ми било покачено.
    Цвекло јадам само во мешана салата, спанаќ многу ретко, блитва воопшто не јадам.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Mozebi si jadela poveke mesunki, grav, grasok, jatkasti plodovi, semki, suvo ovosje smokvi i kajsii, urmi, maslinki?? Site tie sodrzat zelezo. Mozebi si zemala nekoj vitamiski dodatok, spirulina ili sl??

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Sakam sega jas nesto da prasam. Sedev malce na sonce na terasa i odednas osetiv kako voda dole, kako da sum se pomocala ili ispotila. Otidov vo toalet epten kako pomocana. Dali vi se ima sluceno? Vaka kako vodo mi se sluci vo 39 nedela pred poragjaj toa bil vodeljakot. Se
    Plasam da ne e sega isto?? No sega sum 19
    Nedela. Doktorkata ne mi e na rabota denes

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Маслинки само за викенди, дека постев без масло, грав, грашок јадев, печурките се замена за месо, семки јадев, јаткасти плодови, суво овошје не обожавам, ама јадев суви смокви во маслиново исто само за викенди.
    Ама не сум проверила сега, баш сакам да проверам.
    Лани ми беше покачено железото после постите.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.785
    Допаѓања:
    12.652
    И мене псле постите ми е покачено, а постам веќе 15 години по ред освен оваа не постев бидејќи сум бремена. Иако цел живот имам проблеми со железо, 28 ми беше после пост лани.

Последна измена: 7 мај 2024
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Денес почнаб 38ма.. брв на цтг ..мирно бешр покажа две контракции ама слаби, лажни... грло омекнато ама затворно.. наредно цтг ми закажа дури др недела кога ќе влезам 39та ако неш меѓу време не се смени ситуација... што да јадам, пијам за да помогне во процесот на птворање... ми рече шетај, чисти си по дома не залегнувај и толку беше

На Sunrise!!!, Bella Nella и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  14. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    За прв преглед и цтг после 36 37 недела матичниот лекар ви дава упат? Јас бев на последен преглед денеска кај матичната 34+2 сум и ми рече договори си кај сакаш да се пораѓаш околу 37ма да одиш таму на преглед упат не ти треба а цтг правеле дури во 40та недела. Ми даде само мајчината книшка и ниеден друг документ. Како можам јас сама да си закажам преглед на пример во Чаир?

Последна измена: 7 мај 2024
  15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    521
    И јас слично поминав со тоа што во петок сум пак и ми спомнаа преглед со рака ќе правиме. Имам малку намалена плодова вода. Инаку и мене ме интересираат совети како да се помогне во отварање.
    Исто сакав да прашам дали некој одел на договорен природен пораѓај, со провокации и како сте поминале? Или мора прво да почне процесот па после провокации.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас си добив преглед ама ете очекував ќе рече отворена си прст два :D ќе чекаме тоа е...со првптп ми пукна водењак преку ден а вечерта нормално си почнаа болки...ај си викам можи ќе испровпцира прегледот...исто мислев ќе рече дојди петок ама он рече ппонеделник

17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ме фатија тие труднички мачнини тек сега крај на 22 недела. Има можност за тоа или сепак некоја храна не ми одговараше? 6 пати повраќав, течна столица и болки во желудник имам. Од неделата ме фати јадев само салати (повеќе жив кромид) и 2-3 гриза месо, едно животинско царство, само вечерта повраќав. Еве два дена две јаболки и бисквити имам јадено и после нив пак болки. Рупурут зимам, газирана вода за да исфрлам да се иждригам, ама друго не можам.
    Ме фаќаат како напади на желудник наеднаш јаки болки од нигде никаде. Синоќа во сред сон станав со болки ама како за глад, па земав бисквити и ми помина. И кога стојам имам и во папокот болки како тегнење.
    Сега веќе не знам дали се мачнини, дали дента сум изела нешто, иритиран ми е желудникот, дали сега па од што немам јадено ми е мака…
    Аххх…
    Гинекологот ми е на одмор, матичната ми рече види до четврток како ќе ти е па дојди:sweat:

18. anastan

anastan Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8
    Како се справувате со повозрасните жени, баби кои на секое твое да не кажам жалење, офкање имаат само да искоментираат: ајдее јас тоа го поминав вака или онака, многу сте нежни, во мое време вака беше, во мое време тоа немаше поинаку се раѓаа децата. Епа ајде почитувај ги, преќути им ама веќе ми здосади :о

На WhiteCat33 и Anyshka им се допаѓа ова.
  19. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Никако кога чутам кога вратам.. ем нема помош ништо, ем да се кажува нешто...

20. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    38+4 денес, термин за породување 18.05.. вчера си чистев малце повеќе по дома, па сабајле кога станав имав болка во препони и мислев од тоа е. Денес на неделна контрола во чаир докторка ми рече дека бебче е спуштено подоле, дали се појавија ради тоа болките? Да очекуваме бебче деновиве или не мора да значи? Со лесно на сите❤️

На Sunrise!!!, Bella.alleB и merriel0 им се допаѓа ова.