Супа од петел пробај за да се наполниш електролити. Мене ми се раздра желудникот од шербетот кога тестирав скриен шеќер и 4 дена све повраќав дури бев спремна на инфузија да одам. Сеуште ми е крш ама супата ептен ме избалансира.
Јас со првото бев на договорен со провокации 39+1. Отидов отворена 4см, без болки, после 10 саати провокации стигнав до 8 см и решив на царски да одам. Бев со провокации од инфузија, имаш и опција со вагоналета, многу побрзо отварање ама и многу поболно.
И другарка е породена со провокации на договорен природен пораѓај. Слично како тебе беше отворена неколку цм од претходно, и ставиле вагинална провокација па епидурална и за 6 саати роди. Многу лесно помина ради епидуралот. @Sunrise!!!
Стомачен вирус да не те фати? Дијареа и повраќање повеќе на тоа ми личи. Пиј пробиотик, електролити и на диета малце дури да се стабилизираш.
Зависи од телото секако. Вака јас што сум читала по форумов многу поболно е со провокации, отколку сам да си почне пораѓај. Мене не ми беше екстремно болно ама па не ми се чекаше уште да се отворам, па решивме царски со докторката.
Мене ова повеќе на стомачен ми личи или на нешто расипано да си изела. Болки од труднички мачнини нема... Гадење, неубаво чувство и превртување во желудник да.. ама грч болка се јавува особено при стомачен вирус. Земи си антиметил таблетки, јади нешто лесно деновиве.. млечни работи не, салати не. Јаболко, банана, варено компирче, грицки, супа..
Може од кромидот да ти се изритирал желудникот. Повраќање со течна столица, не иде како за мачнини. Може си внела повеќе храна, па затоа тешко ти е. Пиј и јади што можеш сега, ќе ти се среди. А папокот неможам сама да си го пипнам на моменти. Знае да ми се затегне околу него и толку ми е језиво, што ни маица неможам да трпам на него.
Игнорирај или кажи им што ти е на ум и свиркај си. Мене ме нервираат со некои ретардирани размислувања, ама или мм или јас со една реченица средуваме.
Фала ви и мене ми беше чудно да е од бременоста, на моменти се виткам од болки, се изначитав дека труење со храна може да има лош ефект на бебето, вака ова не.Таман едно ќе прекине (да не се подречам за крварењето) друго се појавува
Синоќа завршив на инфективно во државна ми ставија инфузија. Притисок нормален ми е 80 со 45 таму ми беше 120 со 80 што е висок за мене. Причина што отидов на дежурно , негде на полноќ омалаксав скроз, легнав демек да спијам ама почна да ми се гади и ме тераше на повраќање. Исповратив може 7 8 пати исто имав и дијареа ненормална. Отидов на гинекологија не ме прегледа а 37ма сум, ми рече што си дошла тука што ќе ти правам јас ? И така си отидов на инфективно, тану се чудеа зошто не ме прегледале на гинекологија со тоа што имам и болки во кичма. Ми рекоа да пијам електролити сум била дехидрирана и ради висок крвен притисок. Дали некој имал вакво искуство овој период на бременост? На интернет што читав можело да е знак дека ќе се породам наскоро, ама во болница не рекоа ништо.
Zdravo na site mi treba pomos … Dali moze da mi predlozite od koj proizvod ste zadovolni za strii vo bremenost , stavam od 16ta nedela i pocnuvat sega da se sirat , gledam da mi e kozata sekogas vlazna stavam maslo so AD kapki i mleko za telo … Da predlozite sto da zemam sledno sto e po efikasno , kako zirafa ke se napravam do kraj na bremenost
Јас Weleda масло за стрии и Rilastil крема користам. Едното наутро, другото навечер. Обавезно богат слој двапати на ден. Некогаш и трипати мачкам. Задоволна сум засега, 26 недела сум, немам стрии.