Еве ја. Мислам дека ја има. Можно е само, зависи од каде се увезува, наместо на англиски на италијански да пишува напред, кај Stretch Marks да стои Smagliature. Истата крема е, да знаеш.
Не знам дали е за во оваа тема мислењето. Пијам глукофаж пред инсеминацијата и во прв семестар. Вчера гинек ми рече ќе го продолжам и понатаму. А матичната мин пат ми рече до 12та недела. Мислење?
Eucerin maslo protiv strii. Ama ako veke pocnale da ti se pojavuvaat kombiniraj go so Rilastolot sto to go predlozija zosto toj deluva i kaj veke formirani strii sprecuva da se sirat.
Jas sum 35ta nedela i seushte pijam glukofazh. Nemam skrien sheker ili bilo kakov problem so dijabet.Zabremeniv prirodno iako imav pcos posle pienje glukofazh nekolku meseci. Nema nikakva shteta od niv. Sepak tie shto ti davaat nasoki treba da ti obrazlozhat zoshto da pravish ili ne pravish neshto
Мислам дека @mariz спомна дека ја има во Еурофарм аптеките. Нека ме поправи, ако грешам. За странство ако сакаш, пиши ми ЛП.
Па пред неколку години ја имаше.. а сега најдобро нека се јави да си праша. Би требало да ја има.. Јас после пораѓај ја ставав, таа за веќе излезени стрии и лузни и многу ми помогна. Сега за сега немам, 26та нед... мачкам Еуциринот. Ако испукам до крај, ќе си ја земам пак Риластил.
Да, еве ја во сет, и цената ептен и се исплаќа. Тука е многу поскапа, најевтино исто за 15€ ја најдов од еден странски сајт, ама и достава плаќам 9 евра, ама пак се исплаќа, зошто од 31€ нагоре е секаде каде што сум гледала. Ова цена за една крема зборувам. https://www.annifarm.com.mk/en/product/rilastil-промотивен-сет/
Женички хелп, испонастинав од вчера скроз (од дома седење и тоа ), немам температура само носов ми е те затнат немам воздух те како чешма со мрсули и кивам во серија. Малку ме боли и грло ама подносливо е. Дали нешто штети настинка во рана бременост на плодот? Кои чаеви се погодни за пиење зашто читав дека не сите се добри и дали смеам да користам барем синомарин спреј?
Zdravo koi ispituvanja vi gi pravea vo prvo tromesecje od bremenosta? Mojava doktorka mi napravi ispituvanja na krvna slika, hormoni, urina, brisevi za seksualno preboslivi bolesti i bakterii i sega se si mislam da ne ispusti nesto, malku me fakja strav a znam deka panicam bez potreba. Sto uste bi trebalo da se ispita?
Не штети настинка. Петта недела бев кога бев квалитетно настината, па и со температура бев. Цеди лимони, парацетамол по потреба, за носот некој детски спреј земи си. Супа од петле.
Не штети, нормално е. Многу настинуваат. Само консултирај се со гинеколог кој спреј можеш да користиш за нос, не се дозволени сите.
Kako sto ja razbrav jas, sakase da vidi toj hormon progesteron mislam deka se vikase, sto pomaga dobro da se obvitka i oformi bebeto, dali dovolno se laci ili da mi dade vaginaleti plus kako pomos. Taka ja razbrav pa neznam … :/
Оваа крема помага баш за пресни стрии, оние црвените? Штом сте задоволни да ја порачам, пошто стриите што ги добив на спојлерите ми се страшни за гледање