Даа, такви баш и јас имав.. и на спојлери и на стомак после првото... каков мачкав, така страшно ме чешаше. Прво се чудев, а после сфатив дека помага и затоа чеша Ама ја мачкав 3м после пораѓај (мислам така пишуваше на неа).
И јас проверував хормони. Не паничи, нормално е. Се проверуваат и тероидни хормони, затоа и ти дала. Таман си . Сега еднаш месечно крвна слика со урина.
Женски .. 30та недела од денеска Имам менструални болки од утрово .. вчера бев на преглед, бебо супер си расте си напредува,дури за цела бременост го водат за 1 недела понапред, активен си е од сабајлево.. Ама ме плашат менструалниве болки вака малку по јакички како денес сум немала до сега па од крај на 3ти месец од кога ми беа крварењата..вчера измеривне цервикс 29мм ама си примам утрогестан од 400 и Др ми рече нема потреба од страв и паника се си е ок, на ГАК бев на преглед таму имам докторка што ме води.. Стомакот ми е тврд,имам менструални болки и малку болка и во кичма.. повеќе би го опишала како грчеви кога те боли стомак при течна столица,незнам како поинаку да објаснам .. да фаќам ли патот на ГАК на преглед..? Што мислите?
Не дека алудирам на бабини деветини ама да си облечеш нешто топло на нозе да не ти настинале јајници? Ако не ти се смири појди до ГАК...
Se e mozno.. se pazam,doma sum ne odam na rabota,se oblekuvam ama vremeto e takvo moze da nastinale .. Me iznenadi bolkava .. zaboluva pa popusta,pa pak ke se zasili .. ne e neizdrzlivo ama pa ne e ni taka naivno .. neznam sto bi mozelo da e .. ke se slusnam sepak so doktor da vidam sto ke kaze,ako mi rece da odam ke otidam za da bidam mirna ..
На спојлери ми се најизразени сега, претходно ми беа налик ситни испукани капилари, а сега дебели, модри, одвратни му пишав на инстаграм дали е добар рокот и од кога може да се користи.. ако се со добар рок ќе си ги порачам уште сега да ја искористам акцијата. Се надевам ќе ми помогнат и мене колку толку
И јас сум дома сонц не одам на работа, ама и мене ми се случуваше баш овака. Имав пишано пост пред некој ден дека облеков термо чорапи Па тоа ми помогна. Ај баш пиши што си направила
Истуширај се со топличка вода и облечи се со дебели чорапи. Ако продолжува повторно болката, ќе отидеш да те видат.
Не се мачка додека си труден? Отпосле да ја земаме? Истово ми се случува 2 недели уназад. Менструални болки, стврднувања, доле ниско болки, па ширење низ цел стомак. Јас сум 33та недела. Вчера бев на ГАК, имам докторка таму, ме прегледа, измери грло, бебе е ок, грло не е скратено од пред 10 дена. Ме прати и ЦТГ да направам, да не се случајно вистински контракции, мирно си беше. Дабростон 2 пати на ден, само зашто утрогестан нема нигде, магнезиум секако пијам 800 мг и дијазепам по потреба ми даде. Повеќе одмор и тоа е тоа. Мене ми напомена дека е можно болките што се во долниот да се од претходниот царски, бидејќи сепак нема 3 години како е работено внатре. Ако ептен се паничиш, оди цтг да ти направат.
Јас цело време сум боса на нозете, а дома само плочки ни е. Јас сум човек што не трпи многу топло. Ама сега ме замисливте за чорапите. Како што кажував се мачам со ешерихија коли долго време, последно во мкд кога проверував ја имав и пиев антибиотик. Ама еве и сега нема некои денови и после 2-3 дена ќе ме пече константно и одвратно. Тука испитував два пати уринокултура и во рок од 2 недели и немаше ништо на резултатите. Не ми е јасно стварно... Да не се преладувам дека боса и ми реагира со печење, не сум свесна искрено
Оваа конкретно на сликата и на линкот кој беше постиран е баш за во бременост користење како превенција од стрии. Јас сум презадоволна, многу држи хидратација, апсолутно поинаков филинг има од обичен лосион за тело. А, дали има и некоја друга, или оваа помага и за веќе настанати стрии, тоа не знам.
Dali moze dase koristav od rana bremenost,jas sum 8 nedela i sakam uste od segada pocnam dase mackam samo neznam dali se preporaclivi
Се мачка и во бременост таа што е за против стрии. За оваа што зборам е баш за веќе излезени стрии... Две треба да има, за против стрии и за веќе излезени..
Brisevi znam deka zimaat 12 nedela od bremenost,kolku sto pametam tisi rana bremenost.Se zimaat li tolku rano brisevi
Даа, уште поубаво да си ја хидрираш кожата. Плус ти си со близнаци, ќе растеш повеќе сигурно нагло. Така да мачкај си. Јас си мачкам од еуцерин маслото почнав од 9та.
Мене ми земаа 6 та недела, сакаше др. да сме на чисто на почетокот. После и во 12 та ми зема. Сега следно пред пораѓај здравје.
Jas go zemav ova maslo,ama na nego pisuva deka treba dase pocne od vtor trimestar so mackanje,i sea neznam dal dase mackam so nego ili da kupam nekoe drugo.Mene stomaceto pocnuva dami se poznava duri i doktorot go prasav mi kaza deka e normalno zosto sum so bliznaci i poveke kemi se poznava stomakot.