Vcera bev kaj maticnata,mi kaza 12 nedela brisevi dami zima.Neznam zosto nemi zema porano brisevi.A eve nedaj boze i da ima nekoja bakterija a si rana bremenost neli nesmeat da davaat antibiotik.
Pa nz ama mi zema bidejki imav ureaplazma pred nekoe vreme, sakase da sme na sigurno deka ja nema poso ureaplazmata go stesnuvala grloto na matkata i mozela da napravi problem vo rana bremenost
Нема ништо штета ако се мачкаш и во прв. Така да мачкај си слободно. Повеќе ќе си ја хидрираш кожата.
Imalo i nekoi antibiotici sto mozat da se pijat vo rana bremenost, drugarka piese antibiotik poradi klamidija vi rana bremenost
Јас го пијам поради висок инсулин, (години пред да останам трудна) и сеуште пијам, а за една недела влегувам во 7 месец бременост. Ако ти е препишан поради шеќер или инсулин треба да се консултираш со ендокринолог, не со матичен, да ги следиш на секој месец ипол и врз основа на резултатите ендокринолог да процени дали треба или не да се прекине.
Завршив на преглед и на ЦТГ.. ЦТГ покажа контракции,и видоа мал фанелинг,па така си завршив на патолошка .. ме примија,ќе полежам денес утре па да видиме што како ќе биде .. Денес па цервикс измерија 19мм,вчера беше 29 .. како е можно не ми е јасно .. Што е тоа е .. нека не чува дедо боже да издржиме најмногу што може,сега само тоа е важно ..
Секој матичен различен принцип има. Јас имав бактерија во урина во огромна количина и пиев антибиотик. Се консултирав и со други доктори и ми рекоа подобро антибиотик, отколку да се качи бактеријата нагоре и да се случи нешто.
Aha,epa mene mi kaza da napravam krvna slika i urina,ama jas kesi napravam i urinokultura zosto predhodno sum ja imala eserihija,togas mi otide nakaj bubreg,nemam problemi odamna i daj boze dagi nemam,ama jas za sekoj slucaj edna proveka da napraam
Баш ми е чудно мила како бе може така за еден ден да се сменат работите, вчера те гледале, зарем за неколку саати работите се менуваат толку драстично, баш ми е чудно. Испаѓа дека човек не може да се опушти ни после преглед. Ти праќам виртуелни гушки
Фала ти .. сепак ќе видиме .. утре ќе е на работа докторката што ме води цела бременост.. ќе ме прегледа и она .. не дека не им верувам на другите ама во неа најмногу доверба имам, како и да е .. ќе правиме се што треба.. да издржиме барем удше некое време
Само позитивна мисла, ќе те прегледа твојата докторка, здравје се надевам се ќе е океј. Јас утре сум на контрола после 6 недели тогаш бев и на ЕМГ, слична ствар ко ЦТГ. Ми имаа зголемена доза магнезиум зашто покажа 23та недела грчења т.е. контракции, не дека прекинаа само се навикнав. Здравје сега... А баш ги имам и јас тие менструални болки.
Пробај општиот матичниот дали ќе може да ти закаже регуларно термин или да ти даде приоритетен (тешко се доаѓа до термини на ендокринологија и се чека доста, а и од пред некој месец нешто им ги скратија можностите за некои упати на матичниве, па најубаво прашај си кај матичниот) Јас од овие причини, немање термини, чеќање, можам не можам упат да ти дадам одам на приватно.
Напрај си обавезно. И јас правев 3 пати. Се се третира и лекува. Ако си склона како мене на уринарни инфекции, пиј многу течности и чиста сува брусница по 3-4 зрнца на ден. Јас и чај од чиста брусница си правев едно литро и си пиев.
Jas si pocnav preventivno si pijam brusnica caj celo vreme.Ja fativ na gak na insemenacija i tolku me fati jako i sega na ladno duvam