Ти верувам. Јас на операција од жолчка ја фатив, ама среќа брзо ми се среди. Пред тоа цистит лечев. Сега откако сум бремена, со исклучок на бактеријата на почетокот , подобра крвна слика и чиста урина, никад не сум имала.
Вчера многу ми се слоши и денес пак. Денес пиев фанта, цела лименка од 300мл... и почна да ми е лошо. Седнавме ручавме, супа чинија, мусака чинија и цела кришка бело лепче и салатка. И ај викам на свекрва ми измери ми притисок и шеќер, на вакво лошење, вртење, тахикардија 150, задишување, мислам ќе паднев, страшно ко цел организам да ми се предава.. мора викам да ми е нешто. Зошто обично сум супер. И мериме притисок топ, одлично... а шеќерот 4.3. Не е тоа премалку после фантата и цел ручек??? Може да ми се слошило и вчера и денес од паднат шеќер?
Можее, исто ми се дешава коа ми паѓа шеќерот, мислам срце низ гради ми искача и сите органи си ги осеќам како ми работат. И кока кола обично пијам, ама и треба време да ме крене.
Дааа како колапс. Све оддеднаш ми се случуваше мислам, мислам и ко да ќе ме протераше за во вц, лошо ептен... Земав сладолед после тоа лапнав и се стабилизирав... Па на 300мл сок со шеќери и цел ручек 4.3, којзнае пред се тоа колку ми бил. Вчера исто, само не до волку како сега. А на проверка на скриен ми беше 5.3 на гладно, со 7.4 по два часа од гликоза... Ќе измерам некој ден сега и на гладно. Луда работа..
Може од паднат шеќер да е. Мене два пати ми падна, среќа мм беше дома, инаку мислев дека ќе паднам во секој момент.
И шеќерот и од времево. Јас овие два дена сум катастрофа лежам скроз омалаксана, ама вчера си дојдов во Бт дали и дека сменив клима абе многу ми е тешко
Jas ovie dva dena isto. Duri i koga gledam vo telefon nadole mi se vrti. Pritisok do 130 so 90, voobicaeno mi e ponizok. Apetit nemam ic.. seker ne meram
Јас мислев притисок ми е паднат, а шеќерот мислев е висок дека со 14+ саати на гладно 5.3 беше и ни на крај памет дека еве вака може да ми падне. 4.3 на гладно не ми бил којзнае од кога а сега толку низок, на цело јадење и фантата... шлог ме удри. Притисок 120/70.. И сега незнам дали да избегавам благо или да јадам Зошто ми рекоа да припазам после проверката за скриен...
Хахха незнам и јас, шеќер немам испитано ама пак си велам да не јадам многу, ама ми се јади бре, сега каснав парче торта ми се згади Без ич после ова денес мислам да не си, каснувај по малку па ќе видиш како ќе ти е.
Да да земи обавезно, јас дента дури 3 испив и ок беше. По препорака на мојата докторка пијам по 2 магнезиума на ден од тие што се во кесичка.
Сега гледам прогноза од утре ќе врне, а мене стварно ми влијаат временските промени.. Не можам да се наканам да станам машина да пуштам а не па нешто друго
Лепотици ве молам за лек за затнат нос ... мм купи капки за нос за трудници ама ништо ... мислам бетер се затнав од кога ги ставам ... ниту кашлам ниту имам тт... само затнат нос и по некое кивање страв ми е за бебулкава нешто да не и стане од толку што ми е затнат носот
Леле иста сум, толку многу ми влијае промената на време чудно едно Ме болат коските на раце, нозе, си шета болката. Главата да не зборам, овие денови сум ептен без енергија повеќе лежам едвај ручек направив. Кога се погледнав во огледало бледа, скисната без воља за ништо.
Среќа што глава не ме боли бидејќи не ми поминува со парацетамол, а таа болка во коски и мускули си ја осеќам и јас.. Два три дена уназад ми е вака, наместо сега да се движам највеќе мене не ми се мрда од кревет.
Имам, ја користам уште скоро па на почетокот. Мене ми одговара ептен. Па сега дека и стомакот ми рипна, совршена ми е. Ме потпира од сите страни убаво.
Јас ја користам и многу ми е погодена. Мислам дека секоја точка на телово што ме болеше сега ми е опуштена (колковите и нозете најмногу) Плус природно спијам на грб, што сега не треба, па ме држи да сум свртена на страна преку ноќ.