Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Бре мешковци што е ова секпј врот пост се нешто офф туфф читам. Па шо се жалите толку?! ;) @riska добре дојде на најубавото катче за дружење, нормално е мила, допрва ќе појачува, ама ќе се издржи нели:) Имај лесна бременост!
    И кај нас не беше поарно, после цела ноќ неспана, синко од 6 се активира, па со дечкиве цел ден дома, ко во котел бевме не се дишеше, легни на двосед па на тросед, па шлапај се со вода, па легни пак, па стани, па се мочале, па им се јадело, па се степале.... среќа во 8 се дишеше некако и ајт покрај езеро, синко инстант заспа па сум седела во кафич фамилијарно, синко во количка спиеше, со големата си мезевме си грицкавме, муабети со мм... милина:) Денес еве пак почна да се дише тешко, а во 13 имаме преглед со големата за рамни стапалца кај ќе ојме во то време појма неам !?* IMAG0397.jpg
    Мал ппздрав од Охрид!

На awl, mama89, Bond Girl и 8 други им се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Ај и јас сакам да ви се пофалам!!! Денес бев на гинеколог, и ми ја утврди бременоста !! Се било во ред и местоположбата и големината, контрола за 10 дена да види како ќе се развива. Баш сум си радосна.И едно прашање до вас поискусните... ми препиша Утрогестан, ради предострожност, така ми рече, да ги употребувам 10 дена и пак на контрола. Сакам да прашам дали знаете често ли ги препишуваат или поретко?

На juli rak, awl, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Со лесно да ти биде, а скпро на секоја и ги препишуваат како поддршка за бременостс, јас дабростон пиев сите пати, така да слободно користи ги без страв:)

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Тоа ти е затоа што претеруваш. И јас како @Едно Чупе работев низ дома, во 6 месец, имавме мајстори за кујна, стававме парно инсталација и плус гратис ни пукна цевка во вц,
    кога ќе седнев да одморам кичмата мислам лом ми беше. Мислев нема да станам, болки невидени, чекор не можев да направам. Дефинитивно знак дека си претерала :)

На Едно Чупе и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro trudnici i od mene:hai:
    Aj po edno kafe da ve pocastam vaka ponedelnicki da se osvezime malku na ovie gorestini :coffee: bezkofeinsko e, samo za nas trudnicite go pravam:rofl:
    Tuku da ve potprasam nesto, koga pravite skrien sekjer prethodno vnimavate li da ne vnesuvate blago, leb, testenini...mislam den, dva pred da pravite ispituvanje jadete li blagi raboti? Jas deneska trebase da odam da go pravam i vcera ne jadev mnogu i posledno vo 4 rucav i vikav do vecer nisto vekje nema vo usta da stavam osven voda i sinokja uzlegovme so mm i sinceto i tie sladoled sakaa i vikam a jas kje ve gledam li? A mi se jade mi se place i vika mm aj pravi go drug den pa i ti toj sekjer apni si sega sladoled i kolku izedov ufff se istupaniv i denes vikam da ne jadam nisto blago pa utre sabajle da odam sa go pravam 3 casa koj kje sedi leele koga mi tekne pa i taa glikoza na gladno auuu kje mi se smaci :headbang:

На monik55 и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Зависи каков вид на испитување ќе биде. Поедноставниот вид е одиш најадена а за другиот вид од предходната вечер не треба не само храна туку и течности(што на жештиниве без вода за трудница би било ужас). Тука има и посебен режим на исхрана за предходните 24 часа.
    Јави се во ординацијата прашај си најдобро.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Мојот гинеколог е на одмор, ја прашувам сестрата да ми дадат да имам за испитување за скриен шеќер дури не се тука, и вели нема потреба?? Не испитувале сите. Во јуни 5,2 ми беше, а сега 4,5 во крвната слика. Што мислите да си проверам сепак не е најдобро? И тие димери кога се испитуваат?

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Abe ne najadena, gladna treba da sum, zatio sto mi davaat tamu glikoza treba na gladno da ja pijam i posle me bockaat 2 ili 3 pati na sekoj cas, ama vikam moze prethodnite denovi da ne treba da vnimavam da ne vnesuvam mnogu blago so znam, vo prvata bremenost 2 pati pravev tamu pri krajot, ednas demek pokacen mi bil pa me stavi na dieta dr.so me poragja, a onaa na privatno mi vika vo red se rezultatite i jas nea ja poslusav i si prodolziv so blago normalno kako i pred toa i se si bese vo red na krajot nitu golemo bebe rodiv nitu jas sum debela nitu imame vo familija nekoj diabeticar ama ete mora da se napravi se sto nalagaat ovie doktori nema drugo...

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kristina skrieniot sekjer e ova sto go napisav jas podole, se ispituva na gladno, ti davvat glikoza tecnost koja e premnogu blaga i treba da ja ispies i posle eden cas te bockaat za da vidat dali i kollu ti se kacuva sekjerot, pa pak posle eden cas i pak znaci 3 pati te bockaat i si ima vrednosti do kolku treba da bide normalno, vaka ti sto ispituvas sekoj mesec so krvnata slika sekjer ne se gleda dali imas ili nemas skrien sekjer zatoa i se vika skrien neli ;)

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Знам @kallias затоа ми е чудно што ми рече сестрата дека нема потреба, не проверувале сите. Ќе видам во август ќе прашам пак.

11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Денес ја напнав докторката па ќе ми спреми упут за крвна група. По пеколов да одам да го земам :devil:
    Викам 28 недела сум, давајте таму упут со време..
    Инаку денес ми скурчи да ви кажам од се, сите се жалат жешко било вакво онакво, а јас со стомаков толкав си ќутам. Па си побркав работа дал да земам боледување некое...:!:
    Инаку ако има соопштение на тел трудници да не излегуваат од дома, да ме благословувате мене :D Сум му пишула порака на министерот да го потсетам дека нацијава решила да се репродуцира па да не ослободи од работа малку. Гледам прочитано е, ма да незнам од кого и незнам колку ефект ќе има ]:) Јас битно се надевам.:*

П.С.Знаете ли од колку почнува трансфузиологија да зема крв, за крвна група нели таму се одеше?

Последна измена: 20 јули 2015
    На *цветче*, <3 pleza4e <3, Bond Girl и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Браво @Eli23 барем за тие што одите на работа треба да имаат чувство малце, само колку ќе почитуваат приватниците не знам, не верувам. Јас сум на одмор до крајот на јули, па после тоа ми завршува работниот однос.

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    Mamicki,abe normalno e sto imam bolki vo stomak i plus grcevi(vo rana bremenost sum neli a i neznam tocno koja nedela sum).pijam samo magnezium direkt 300mg.(1 na den) i Tifol.a za belja i dvete doktorki mi se na odmor:(:(
    Na pregled sum duru na 31juli(za srceva akcija) a dotogas neznam kako ke izdrzam....nekoj strav imam ,dali e se vo red |(|(

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас имав во рана бременост исто болки и грчеви. Совет од гинекологот беше да легнам малку и да почекам да се смират. Ако не се смират за кратко време мирување, (валгда 5-10 мин) да одам на лекар.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Najverojatno e normalno shto znam, i jas imam chat pat nagli bolki vo stomakot (a i jas sum rana bremenost) i za nekolku sekundi mi minat.. pa posle pak i taka celo vreme :) Odvaj chekam utre da odam na doktor vekje konechno.. da vidam dali e se vo red i da ni olesni barem toa..

На Pcelka94, mama89 и flower30 им се допаѓа ова.
  16. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Нормално е мила, и јас имам исти болки и тоа најмногу кога ке станам од спиење едвај се движам од што ме боли кај препоните :( Добредојде на форумов и имај си лесна бременост :inlove:

На Pcelka94 и Eli23 им се допаѓа ова.
  17. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешиња лошо ли е што толку се "предозирувам" со лубеница и праски :smirk: ама ништо друго последниве неколку дена не ми се јаде само ова сакам и претерувам секој ден се едно исто сабајле и вечер само тоа ме освежува малку од малку:D

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. riska

riska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vi blagodaram na odgovorot

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mnooooogu jadenje lubenica (mislam na toa nenormalno jadenje koga mozhesh i dve lubenici da izedesh celi) ne e ubavo bidejki mozhe da se dobie truenje od shekerot vo lubenicata.. ne deka sakam da te uplasham, sigurno ne jadesh dve lubenici amaa chisto onaka da si znaesh :P a za praskite samo shto mozhe da te protera za vo wc mnogu ako izedesh, za druga mana nivna ne sum slushnala :D

На tweety26, Едно Чупе, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    За столицава да ми биде асална ни лубеница ни праска не ми помогна :D све како запек стално ми е и по едно 3-4 пати сигорно идам и онака се по малку но како да не се празнам скроз али страв ми е да се напрегам заради бебето :D (со извинување) а шеќерот ми покажа 4,7 дека е а нормала пишува од 4,0 до 7,0 на ливчето а железо 29,7 од нормални 17,0 до 26,0 .
    Ако дојде до тоа од праските добредојдено ќе ми биде хаха:rofl::rofl::rofl::rofl:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.