Пиеш ли вит ц од 1000? И јас имав хематом некаде во 8 недела, стоеше долго некаде до 13 недела, но јас знаев да прошетам малку, не бев врзана за кревет. После се опуштив кога ми рече го нема, се рашетав, но се јави нов и се спушти постелката доле. Сеа сум на мирување па на наредна контрола ќе видиме дали стои уште. Тоа е, да проаѓа со лесно само. Чувај се и мирувај повеќе. Ако примаш аспирин и клексан мислам имаат многу влијание тие на хематомите. Јас сум секој ден со клексани гледам и зачестено крв од нос ми тече, клексани ги ослабува капиларите и лесно пукаат.
Јас кога ме фаќаат грчеви во нозете обично пијам по две неколку дена и одма штом почнам да пијам по две немам грчеви и така како да ме вртат нозете одма имам ефект ептен ми се погодија
Здраво, јас сум со гестациски дијабет иако сум второ тромесечие. На гладно треба да ти биде 5.1, после јадење да не надминува 7. Тромесечниот треба да ти биде под 6. Но и да има благи отстапки понекогаш не е страшно. Да не е константно тоа. Имаш тема поврзана со ова, види таму искуства. Не треба да јадеш благо, тестенини, бело брашно, тонус никако, овошје по едно на ден само и тоа овошје кое има низок гликемиски индекс. Газирани сокови и цедено заборави. Зеленчук колку сакаш, и со компир и ориз леб никако. Движење ако смееш што повеќе. Не се изгладнувај, чести оброци но помали на два, три саати.
Некој искуство со уреаплазма во 35та недела? Во 12та недела сите брисеви беа ок, сега изгледа превентивно пак ги прегледав истите искочи да имам уреаплазма. Дали имам време да ја излечам до крај многу се загрижив..
Mene vo 28ma mi izleze, primiv terapija i vo 35ta nedela pak pozitivna. Doktorot sto ke me poragja mi rece ne ti davam poveke terapija posto pak ke izleze poizitivna. Konsultiraj se so doktor, terapijata trae 7 dena ke imas vreme da ja primis
Да, секако ќе примам се надевам ќе можам и контролен брис да направам да проверам после терапијата. А ти во 35та пак не пиеше терапија? Може тоа да влијае на бебето или на пораѓајот незнам..?
Bi trebalo da e namalena od terapijata, piev eritromicin pa stavav vaginaleti eritromicin. Doktorot zapisa vo kompjuter deka sum pozitivna pa valjda ako treba nesto pred porajgaj ke prevzeme, citav antibiotik vo infuzija kaj nekoi stavale. I jas se sekiram za bakterijata ama toa e vo sistina odam i taka mi kaza doktorot pa ke mu veruvam. Tebe sto terapija ti dadoa? Sekako treba da pomine vreme posle terapijata za kontrolen bris
А дали влијае на пораѓајот у смисла да мора царски за заштита на бебето или нема врска тоа? Само што ми се јави докторката,сеуште не сум била да ја земам терапијата ама до после ќе ја земам и ќе пишам пак што ми има препишано. Се надевам нема да имаме проблеми..
Pa ne mi rece za carski... taka da prirodno planiram. A taa sto ti prepisa doktorka terapija istata ke te poragja?
Не не, ова кај матичната на последната контрола брисеви ми зема и денес ги добив резултатите. За две недели од прилика треба да почнам со контроли во Чаир дека таму планирам да се пораѓам. Немам одбрано ни доктор ни ништо ќе видам тогаш како ќе се погоди така
Zemi ja terapijata i ke prasas vo cair koga ke odis dali treba kontrolni brisevi. Ti osekas simptomi od bakterijata?
Никакви симптоми немам, дури мислев дека само стрептокока ќе испитувам дека во 12 недела ми беа чисти.. Од превентивно си искочи бактерија
Toa e da ne sme raat. Pisi mi za nedela, dve ako sum porodena ke ti kazam kako sum pominala so taa bakterija i dali nesto napravil doktorot
Исто и кај мене е ..јас и ти сме тука некаде мислам... имав конттакции една две ништо посебно.. дури понед следно цтг рече ако меѓу врем не осетам болки нормално... од вторник почнувам 39та
Во вторнико бев кога влехував 38ма.. само омекнато рече.. раширено.. а не сум била отворена..иако мислам ќе рече прст два барем пти секојдневно осеќам менс болки... ама ништо... и мислев ќе рече дојди петок пак за цтг ама дури понед закажа