Според отчукувањето моето требаше да биде женско, па еве го машко Ако има над 160 е женско, под е машко.
Menstrualni bolki samo od pred 3 nedeli. Pred edna nedela cel den konstantno imav menstrualna bolka..drugo ne, nemam bolki vo kicma ni pa zategnuvanja vo stomak. Ti?
Не најде и она конкретна причина зошто. Ама многу ме смири, ми кажа дека бебето е супер, да не се плашам, да мирувам и дека за две недели ќе бидам добро. Ме боцнаа со прогестерон, треба уште еднаш во понеделник. Се чудеше зошто во државна не ме боцнале. Ми ја продолжи терапијата и дополнително ми даде No Spa. Кажа дека може да имам слуз деновиве потемен, но да не се плашам нормално е. Инаку сега со ладна глава мислам дека сама си се зезнав. Имаме една соба магацин и во средата сама ја средував, дигав поголеми и потешки работи, баш се оптеретив. Не осетив умор ама може да се одрази тоа со крварење.
Здравоо. ☺️Сакам да прашам кои прегледи ви ги прават од 36 недела? И што е тоа ЦТГ ? Прва бременост ми е незнам што како.. чисто да си бидам информирана.Сепак фала ви ☺️♥️♥️
Jas denes bev na takov pregled vo sistina, polna 37ma. Vaginalen pregled so raka za da vidi dali grloto e omeknato i dali sum otvorena, dali bebeto e spusteno dolu so glavata dali e namesteno, posle toa standardno eho na stomak proveruva plodova voda, postelka, golemina i ctg na kraj da vidi otkucai na bebe i dali ima kontrakcii
ЦТГ изгледа како екг, вака просто да ти опишам. Апарат кој гледа како е бебето и како е со контракции кај тебе, и запишува на хартија резултати во вид на бранови. Лежиш на кревет, околу стомак прикопчуваат како каиш, и тоа е во принцип. Знае да биде заморувачки ако има повеќе жени во исто време, психички мислам, пошто се слуша звук
Прашав дали треба да пијам вит.Ц., ми рекоа не но и јас мислам дека треба да го пијам бидејќи и пред бременоста, имав проблеми со пукање на капилари на нозете. Сега со жешкото ги осеќам како "тешки" нозете. Ако треба и со трансфузиолог ќе се консултирам. Дотогаш ќе си купам на своја рака и вит.Ц и Мг. Аспирин и клексани не примам. А, кој вит.Ц го пиеш? Ќе одмарам наредните 2 недели па ќе видиме. Мали прошетки не ми забранија. Само тежина кревање не и други физички работи, долго седење и стоење, исто не. Се надевам дека и кај тебе ќе исчезне до следната контрола и се' ќе биде во ред И онака велат дека до 16та недела исчезнуваат. Господ со нас и со лесно!
Менс болки осеќам веќе една недела секојдневно... ме стега ми се стврднува меше од 7 месец и зато останав и на боловање не одам на раб ама еве дотуркавме до крај...
Pa valjda sekoj pregled ke bide vaginalen, nekolku sekundi trae neprijatno e i minimalno bolno ama brzo zavrsuva ne se sekiraj za nego i jas bev isplasena ama ne e nisto
Така е нека не чува господ нас и бебињата и само лесно да тераме. Јас овој вит ц го користам. Обавезно вит ц земи, пиј го овие две недели, мене ми е препорачано ова од искусна докторка, така да не ти пишувам на своја рака. Магнезиум исто можеш зголемена доза, 800 мг слободно.
Трета бременост терам, вагинален преглед имав само кога добив породилни болки со првото. Обично го прават пред пораѓај да ти помогнат побрзо да се отвориш, мене лично на контрола никогаш така не ме прегледале. Ако имаш таков преглед само опушти се и напни, помалку боли.
Mene denes prv pat vo 38 mi pravea takov pregled vo sistina bidejci se spremame za poradjaj plus toa zelezoto mi go stavija da meri nesto doktorot. Prethodno samo ctg i eho. Prst ipol otvorena, postelka zrela jas ovie denovi kje se poradjam. Kje bide so provokacii.