И ова на сликава е гадно, го знам и брендов баш истото го имам пробано пред 2 години чисто од љубопитност. Иу.
Јас па сум интолерантна на лактоза ама си правам кефир од него па така ми е океј зашто се преработува лактозата а и не мириса на млеко. А добра ствар е што со секое млеко различен е кефирот ^^ А ова протеининот од грашок, израелска компанија и баш е гадно, имаше разно разни вкусови... И таму имаат сто врсти веге млеко.
Гадни се да, затоа ставај ги во шејкови или смудиња, да камуфлираш вкус. Ова го има во продавнициве за протени како полео спорт и другите.
Пробав во јогурт ама некако тешко толку многу работи има што треба да се испијат во денот веќе аман...
35 недела сум. Навечер заспивам некако, ама брзо се разбудувам и си седам, сон не ме фаќа. Се измачувам, лежам се превртувам и не и не.. Земам телефон да гледам видеа и по пола саат саат почнувам да се прозевам.. Или заспивсм без проблем и кога станувам кај 4/5 сато за во вц, после исто сон не ме фаќа до 7 сато.... И цел ден како пијана Е сеа еве, се нервирам како ќе ја поминам и оваа вечер, се думам шо ме чека
Ne misli na toa deka nema da spies.. neznam dali ke ti bide za uteha jas bremena ne bremena dve godini sum so takvo “spienje”. Probaj pij go magneziumot pred spienje zaedno so vitB6, nemoj da bides na tel i pred ekrani pred spienje i citaj nekoja kniga pred spienje ili koga ke se razbudis vo niedno vreme… kolku tolku pomagaat ovie raboti. Mozes i mleko da pies pred spienje usto taka..
За да отидам на ГАК на преглед преку ден, не навечер на дежурен, дали морам да имам упат или ќе ме примат така? И дали те прегледува гинеколог или специјализант?
Ништо посебно освен што мислам доле е скроз и едвај одам....чат пат менс болки....вчера имав чуство дека секој пат кога ќе станам од кревет ќе пукне водењак ама еве чекам... денес сум на цтг..ехо
Баш затоа сакам преку ден да отидам за да најдам доктор. Ништо, во среда сум на редовен преглед, ќе се стрпам до тогаш