Devojki za skrining osven vo 37 vo koja soba se pravese kade sto imaa ponovo eho i podobro? Dali bese vo ambulanta za fetalen skrining i supervizija? Blagodaram
Prv i tret skrining soba 36 a vtor skrining vo soba 37(najdobro bilo za toj skrining za srce, organi) taka doktorkata mi kaza
Трудници здраво. Додека чекам одговор од докторката да ве прашам дали некоја се соочила со бактерија во урина Enterococcus faecalis?
Правев скриен шеќер(прво боцкање) дур чекав (дома) играјки си со син ми изедов една стоби флипс смока од неговите… Сега чекам за второ боцкање, можно ли е шеќерот да е многу висок сега, и тестот автоматски да е невалиден?
Прв скриниг завршен бебица супер, ми земаа крв и за приска, резултати ваљда ќе има брзо. Ми спомна немало потреба од нифти, ама ние со сопругот одлучивме дека ќе правиме. Така да утре кај Димчев на уште едно мислење и да ми се смири душа.
Треба ли постелката да е 3 сѕепен зрела за да настапи породување... 39 почнувам постелкс 2 степен не го прашав што значи тоа дека уште кенседи дур стигне 3 или нема врска
Те пуштија дома, при испитивање? Обично седиш таму и тоа се препорачува да мируваш, дека шеќерот варира и коа се движиш. Иначе не си требаа да каснеш, коа ќе одиш да те боцнат пак ќе кажеш.
Додека чекаше второ боцкање дома?? Несмееш да шеташ и имаш активност да трошиш енергија за да биде веродостоен резултатот, а и за смоката не си требала да ја изедеш .. тестот се прави со строго мирување (седење) без никакво движење освен зс вц ако се иде и со пиење на минимално вода.
Здраво девојки. 11та недела бременост пред два дена имав крварење за прв пат, бев на дежурен гинеколог ми препишаа дабростон 3х1 и строго мирување. Е сега јас само таа вечер имав крварење веќе немам, од искуство дали знаете до кога ќе ги примам тие таблети и ќе можам да почнам да се раздвижувам? И читам дека некои многу се поправиле од дабростонот дали е тоа точно? Фала ви❤️
Не се сек Не се секирај, се дешава, мене исто ми се деси 11та, се беше оке. Еве и денес имав пак кафено се исплашив бев на скрининг со термин и ми кажа нормално е, се чисти матката стара крв е. Иначе не јас ги пиев повеќе се дуеш некако, не се дебелееш, пошо хормонски се, ама кај некој па ништо не се дешава ама битно помагаат. Иначе мене ми рекоа мирување, ама па не да се заковам за кревет, низ дома слободно раздвижувај се. Не се секирај ништо не е.
И јас сега се јавив во Фармахем, ми рекоа меѓу боцкање ако сум близу да си одам дома. Во Аеродром препорака освен нив за скриен шеќер на приватно? Упат матичната ми рече не можело бидејќи нема термин никаде.
На гинекологија кај Ана Данева, само пофални зборови имам, префина се детално објаснува, знае да те смири. Ме гледаше и вагинално и абдоменално. Ја препорачувам на сите. Ама јас пак ќе одам кај Димчев. Сакам да си имам две мислења.
Кумашинкава се боцкаше во Биотек, 600 денари плати. Мислам може и авицена исто. Она таму си лежеше 2 саати си ги отседе. Нема шанси одење дома, мораш строго мирување.