Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas koga dojdov tuka nikako nemozhev da odam vo wc po 2-3 dena..posle si kupiv ovoshni jogurti izedov dva vo dva dena i od togash si odam normalno po 2-3 pati na den :D :D

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас не можам целосно и убаво да се празнам бидејќи над папок внатрешна кила имам 10 сантима и мешето дека расте го притискаат дебелото црево затоа почесто и потешко идам 3-4 пати во денот а од никакво јадење нема помош кај мене и сливи зелени и кајсии џабее:rofl::rofl::rofl:

3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Oh lele, epa ke si se praznish na rati i nemash maka hahah :rofl: :lol:

4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Dusa organdziski e privaten doktor specijalist po invitro oploduvanje,i vo sistina da odi i vo remedika -cenata e taa,kaj maticnite tuka e 1500denari za 4d,a obicnoto eho go naplakaat 500den

5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас кај др.Коруновски идам ептен сум задоволна како ми објаснува кога идам на ехо прегледи и скрининзите , све детално ми објаснува исто и двете докторки што работат кај него посебно др.Снежана има нова апаратура и во боја пушта кога ги прави скрининзите можеби затоа е поскапичко :) колку пари и да е битно за арно да е :) се за нашите најмили :*

На slobodka и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Убавиини ах барем да сум таму нозе само до колена да шлапкам....ноо морам на работа еве сега тргам :( 50• е :( ама морам... Поздрав до сите :*

На m.i.g и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    @mama89 како си денес, на работа си? Те мислам на жешково, само сила да имаш да издржиш и не си ја троши цела сила, штеди се малку штом нема жал таа таму.

8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еве почнувам за пола саат жешкоо пекол е во игротекава клима нема шанси не дава ќе троши струја и така кога ќе надојдат деца сега роденден 25-30 ке се растрчаат уште пожешко :( ајде ќе издржам до 9август после 10дена сум на одмор не одиме никаде но барем ќе одморам малку...фала срцка што ме мислиш :* се читаме вечер

На MargaritaD^2, mdenkov и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Ајде брзо да ти помине денот и да не ти е многу тешко, па вечер се читаме обавезно. :*

10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Ајде со лесно душо не се нервирај и не се оптоварувај многу,колку што можиш толку... :) :*

11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    epa toa e bitno,nas deka ni e prvo dete i sakame se detalno da ni objasnat,jas toa vnimanie od maticniot ginekolog go nemam i odam kaj nego samo koga moram,inaku i jas odam na privatno na kontroli poskapo e, no barem znam dali navista se se vo red so mene i moeto bebe

12. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    Majki, sto velite za imenceto- Venera?
    Se mislime pomegju Venera i Evgenija... :?:

На *цветче*, mdenkov, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene lichno pomegju tie dve imenca povekje mi se svigja Evgenija :mm: No sepak toa si e vasha odluka i kako vie chuvstvuvate taka postapete :*

На kallias и mdenkov им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    I mene povekje mi se sviga Evgenija :D

На mdenkov и Mariangel им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    @mama89. И јас само на слиκи гледам, шо аκо сум туκа, не ни помислувам да одам на плажа, можда κρај на август. А ти ајде ќе издρжиш чим се таκа бρојани денови знам κаκво е чувството деκа насκоρо адио и ρабота и газди и све и гушκање со бебуш! И јас за синκо одев κρајните 2 месеци на сρед лето на ρабота. Денес паκ пеκол , џо наоблачено ама само толκу, баρ да подистуρи малκу да освежи. Важно бебушов ме κлоцκа, децава на сеκое цмоκ на мешето, и синκо нешто сκонта и на сеκое бебче ооо ми доаѓа. Сонциња, κолκу што се ρадувам за новово толκу и ги жалам постаρиве, чувствувам κаκо да κе им одземам од вниманието нивно и ќе се метκам паκ со пелени, доење, место да боиме или шетаме, ваљда ме ρазбиρате беρ тие со втоρа или тρета бρеменост, ама κога ги гледам κаκо се саκаат и игρаат две уште поубаво ќе им биде тρи. Долго објаснение на моите измешани чувства, наρавоучение - ρаѓајте ем побρзо ем повеќе;) :)

На MargaritaD^2, sonja87, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    И мене ми е поубаво Евгенија

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мила навечер барем се спие ли таму? ние на 30 ке одиме па де молам барем ноќите да се поладни од тука,и мене бебуш ме клоцка ама имам една мана а се ближи денот за на контрола мене паника ме фаќа дали е се како што треба триста филмови ми се вртат во глава.

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Евгенија е убаво :)
    (Уна и Инес)ми се онака посебно убави :D

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Пρед се да те исκаρам за лоши филмови, само позитивни мисли, само убави слиκи и идеи! И јас сум паничаρκа, негативистκа и сл. ама баρ за нс дρуги дам κажувам κаκо тρеба пρва сим ;) ама сеρиозно нема зошто да се гρижш! Јас на пρ. сеκоја бρеменост со κρваρење, со сρав и ρизици ама моρа само позитивно. Сега κо пρоκтваρев и со плачење κај мм, тој па ми виκа ајде смиρи се, па шо и да биде си имаш две дечиња! јас !?!?:@ ама се смиρив, се молев и κулиρав деκа κе биде во ρед. Знам κаκо е и мене ми се тρеси душава постојано, ама само убаво мислам, убаво очеκувам, го замислувам бебето и сл. А за спиењето во Охρид зависи, аκо имаш κлима во соба ќе спиеш, инаκу јас баρ κо полужива сум не се диши ни со пρомаја ниκаκо ич, мада јас сум на булеваρ κој буκвално чади. Ајде паκувај се, спρемај се и уживκај си, ќе биде се најубаво! :)*

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    За лоши филмови главна сум, знам ќе ми е криво што вака ја поминувам бременоста ама посилно е некогаш. Уште си е мирно моево бебе, дали од жешково, навечер и насабајле ќе мрдне еднаш два пати и толку. Се трудам да не паничам сеуште.

@maweja И мене ми е поубаво Евгенија.