Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Женски,најтазе искуство околу крвните групи,сега лежев на ГАК и мене ми бараа.
    Мора да имате оригинален документ со печат од трансфузија.
    Матичен гинеколог може да ви даде упат и да си испитате крвна група. Мора да е оригинал,не примаат ниту фотокопија на која стои печатот,јас имав само фотокопија па ме боцка пак за да добијам оригинален документ и ми напомена без тој документ во книшка да не влегувам на ГАК..
    За што и да е,крвна група си треба ..
    Незнам дали признаваат од приватните лаборатории (би требало) да ги признаваат..таму даваат картонче на кое има печат,знам по сопругот дека тој испитуваше пред ин витро во приватна лаб. А од трансфузија даваат лист со печат на кој го пишува резултатот.

SummerGirl, honey95 and intj_girl like this.
  2. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Јас се породив на почетокот на 2023 на ГАК и ми го прифатија картончето со крвна група издадено од Жан Митрев, не правеа никаков проблем.

3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Јас немам нешто голем диоптер ама имам дегенерации и тенка ретина докторката одма кажа дека не смее природен пораѓјај и добив плус препорака на извештајот за царски. Е сега во твојот случај незнам ама имам слушнато дека и висок диоптер и те како е индикација за царски рез бидејќи после пораѓјајот имало случаеви каде што се зголемил диоптерот така да мој совет барај си второ мислење

merriel0 and A.V.S 91 like this.
  4. angel4444

angel4444 Популарен член

Упатот ми го даде матичниот гинеколог, не знам дали може општ.

intj_girl likes this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Јас мислам уште тогаш со упат од општ правев. Ама чим може димери и хемостаза со упат од општ (исто денар не ми земаа), сиг може и за крвна група. Најубаво за сигурно да си се јави, да си праша општ доктор..

angel4444 likes this.
  6. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

27ма недела сум осеќам големи болки во стомакот, пиев магнезиум ама не помага. Од што може да се што да превземам? Да напоменам со скратен цервикс сум(пред 3 нед беше 30мм)

7. mariz

mariz Форумски идол

Оди на една контрола... Јас кога бев со такви јаки болки, пиев NoSpa ама препорачани од доктор. Гледам и други ги пијат тука, баш за тоа се.. за грчења и спазми. Но немој на своја рака, консултирај се. И нека ти измерат пак цервикс... 30мм не е страшно, ама да не се крати сеуште.

Madmozel84 likes this.
  8. marama

marama Форумски идол

Ни печат нема на листот. Сега кога ќе одам за д-димери на трансфузиологија ќе им речам печат да ми стават.

9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Те молам јави се на доктор да те прегледаат.. јас од болки завршив хоспитализирана,со контракции,со инекции за зреење и 4 дена под инфузии цело време ..
    Дај боже да нема ништо,но да си спиеш мирно јас би ти препорачала да направиш преглед.
    Мене грлото ми го измерија 29 во 29+6 а наредниот ден 30та недела добив болки,контракции и ми го измерија 19мм .. како се скрати преку ноќ незнам,ама најнормално функционирав се додека не ги добив болките .. сега сум на најстрого лежење ..
    Со лесно!
    И дај боже се да е во најдобар ред.

goldenjanuary and Marsi* like this.
  10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Добра ли си ти? Уште лежиш на ГАК?
    Знаеше некој да ти каже зошто толку брзо се скратило?
    И јас бев исто со болки ама немаше ништо на цтг, па продолжив нормално функционорање со повеќе одмор со дабростон, па сега ми е мисла дали почесто да идам на преглед.
    Какви ти беа болките? Јас секој ден имам згрчувања, докторката ми рече нормално е до неколку пати на ден.

sani99 likes this.
  11. Miy3

Miy3 Истакнат член

Zenski 8+2 sum, misev deka toj simptom na povrakjanje i iznemostenost ke me preskokne ama ocigledno ne, pa da ve prasam kako se spravuvate so toa? Sto i da izedam mi e loso i odma povrakjam, veke nemam sil ni da se dvizam.. sto se hranite, kako go pominavte ovoj period?

Лалина likes this.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас само јогурт можев да пијам, на крај и тој ми беше одбивен.. па после можев павлака, на крај и таа ми стана одбивна. Кифличка со кашкавал одвај, и тоа беше у глобала се што можев да јадам. Од останатото имав гадење и повраќање, сеа сум 12+2 и фала на бога драстично се намали гадењето и повраќањето, не повраќам ама ми се гади од време на време, али постепено се враќам на храна, уште не скроз. И коа влегов во 11 та крах доживеав, никад полошо не ми било. Завршив на инфузија од дехидрација… стварно не знам дали дека бевме до Грција и промена на клима.. нешто буквално крашна у мене. Али еве веќе 3 дена сум 70% подобра од мачнини и гадење. Така да те советувам да не буташ со сила тоа што не можеш, бетер ќе си направиш, јади тоа што можеш, битно е да јадеш. Исто млеко ладно ме смируваше коа имав киселини и гадење,

Miy3 likes this.
  13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Ако примам клексани бројот на тромбоцити би одел на горе или надоле?

14. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Исто и јасссс

снежана2023 likes this.
  15. honey95

honey95 Истакнат член

Јас имам испитано крвна група ама на листот што ми го дадоа немам никаков печат, обична копија и најдоле пишува документот е електронски валидиран. Дали тоа значи дека они може да го проверат електронски или сепак ќе ми треба печат од трансфузиологија?

16. Miy3

Miy3 Истакнат член

Isto pocnav so jogurt sega ne mozam ni da go poglednam, pavlaka kaskaval i salama jadev sega ni toa ne, jadam samo ovosje sega no i od toa povrakjam pa si vikam barem voda da pijam da ne dehidriram, i sega sum samo na voda no veke nemam sila ni da se dvizam epten zapadnav.
    Uste so mleko ladno da probam pa i toa ako ne biva neznam haha ..
    lele ako ova trae do skoro 12 nedela kako sto velis ke se isusam skroz epten se utesiv sega hahha

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас ослабев, ама еве сите девојки што поминале низ ова викаат дека во втор триместар било меден месец. Така да за жал таква бременост ни се падна хахах. Ќе трпиме што ќе праиме.

Miy3 and WhiteCat33 like this.
  18. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Кога ти е термин

19. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Јас имам крвна група на картонче пошто сум крводарител, дали тоа се важи?

20. TamaraR

TamaraR Истакнат член

27ми мај ама имам многу симптоми деновиве, ми падна мукозниот чеп, кичмата ме боли имам почесто контракции во текот на денот поготово навечер. Исто пред некој ден завршив на инфузија поради повраќање и дијареа па ми рекоа телото се спремало за бебушот. А мукозниот чеп ми падна вчера... и еве сега си чекам :inlove:

WhiteCat33 and Marsi* like this.