Од 37ма недела на клиника се оди на ЦТГ? Јас со првото идев од 36та недела на клиника на контроли и после на ЦТГ од 37ма и нешто мислам а сега со второто ми пиша докторката да одам кај нив кога ќе сум 38ма недела и може да прекинам магнезиум веќе.. Кај вас како иде целата ситуација?
Некои гинеколози препорачуваат само стрептокока (и тој е прелесен брис само со стапче надворешно) ако тие во 12 биле чисти ама тоа мислам после 33та недела е, ако грешам нека ме поправи некој. А јас во 34та недела ги повторив и тие од 12 превентивно и плус за стрептокока
Мене ми рече за 2 3 недели оди кај што ќе се пораѓаш а тоа беше минатата недела. Јас планирам наредна среда или четврток да одам тогаш ќе бидам 36+3 или 36+4 така од прилика. Малку ме збуни дека немам ни упат ни договорен доктор, само така ќе се појавам..
Фалаа, со лесно и тебе. Јас не ни знаев што е тоа чеп. Се распрашав и на интернет пребарав па дознав.
Супа, цедени сокови, ајран мене ми помага многу, и за гадење и за киселини, овошје, салати. 8+1 сум јас, тука сме. Има денови кога имам голем апетит, ама има денови кога ништо не можам да пробам. Исто е и кај мене, и тоа некако горе ми е подуен. Кафе, какао, цеден портокал, млеко досега ми помагаше.
Нов ден,нова мака Да се пријави некоја со успано бебче овие ден два? Јас и инекции за зреење примав средата и четвртокот ама не очекував толку да не е активно бебево..вчера и денес ќе промрда ама ептен мрзливо,ај пробав каснав и благо ама не помогна кој знае колку . . Брејј,колку ме мава на психаа
Кај мене е успано денес, за прв пат, 34 +, вчера се чудев како може да е толку активно, денес одмара повеќе.
Zdravo devojki dali nekoja od vas piela antibiotik pancef mi go prepisa maticnata zaradi pokaceni leukociti 17... neznam dali da pijam nekako e jak toj antibiotik inace sum 35 ta nedela falavi
Хемглобин 9,6 (11,5-16,5) Хематрокрит 28,4 (35-50) Серумско железо 4,5 (7,6-31,3) Ми се намалија кога изгубив многу крв, ама веќе не крварам има 2 недели ако не и повеќе, а се намалиле дупло од што беа. Ужас, многу ниски ми личат. Од утре тотхема х2 ќе пијам. 23+4 сум. Не е за чудо што немам сила да стојам цц Освен месо, цвекло и сл, имам читано за семе од коприва со мед, друго чаре? Или ќе помогне сето ова да почекам..
Не се грижи,докторката си знае .. јас сега примав 4 дена венски антибиотик Лендацин тој е најјак и се прима само во болнички услови 31ва недела сум од утре.. штом го даваат има причина,и ти си во безбедни недели не се секирај,земај го без грижа штом ти го препишале..
Da seme od kopriva mene za 10 dena od 121 na 133 mi go krena hemoglobinot. Go ima vo zegin eftino e se stava vo med
Ако можеш набави малтофер капки,апчиња или сируп има неколку жени што носат од бугарија на фб нс труднички муабети групата многу помага ќе го пиеш заедно со липосумалем ц витсмин од 1000мг ако е капки или сируп ќе ги мешаш заедно со вит.ц и пиеш одеднаш, а ако е апче одма едно по друго двете ќе ги пиеш. Братучедка ми се измачи со тотемата 2мес за ич да не и помогне а е и многу гадна за пиење. Малтоферот со пола месец пиење имаше одма резултат. Пробај види ова е само oд мое блиско искуство
Неколку зрна аронија во комбинација со вит ц или пола лимон. Какао органско исто многу помага. Избегнувај млечни производи кога зимаш нешто што содржи железо.