Имав многу слични резултати, исто немав сила за ништо, пиев тотхема, мед со семе од коприва, витамин Ц 1000 мг, ревита железо и сок од калинка цеден, после малку повеќе од месец дена железото ми е 22 качено од 6, хемоглобин исто регулиран од под граница сега е над. Доколку немаш пиено тотхема, после неа сок од портокал ми помогна да го неутрализира вкусот..
Devojki isto zelezoto mi e 8.5 a hemoglobinot 118 mislam i tie se niski sto mislite vie utre pravam 35 ta nedela...
Вечна дилема...дали 35 +1 сме веќе сме влезени во 9 ти месец? Според мојата апликација така е,а според други 36+1 е влез во 9 ти. Ај да видам др.што мислите.
Да се консултираш со матичниот да ти даде нешто да пиеш за да го качиш железото, бидејќи ти треба јако железо за крварењето после пораѓај. Или евентуално ако не сакаш да пиеш апчиња (макар што има добри за трудници) пробај преку исхрана со намирноици што го подобруваат железото во крвта. Како и правиш гледај направи нешто, посебно оти си при крај веќе
Мене железото ми е 6ка а хемоглобин 110. 38ма недела. Матичната ми рече ништо да не пијам дека сум пред пораѓај. Каква логика е ова незнам
Секаде пиша 8 е до 35 а 9 од 36 ... не можи да пиша до 35 .. а да ја води и 36.. еве првио месец земи 1 до 4 недели.. од 5 веќе си 2ор месец....
Јас искрено си се водам според датумот за пораѓај. Ако термин ми е 12ти август, секој 12ти влегувам во нов месец. Така сега на 12ти мај почнав 7ми месец (со полни 27 недели). На 12 јуни ќе почне 8ми месец, а на 12ти јули веќе ќе влезам во 9ти... Најлесно ми е вака, а и некако најточно ми изгледа.
Кај мене 36та е деветти на апликацијата, и според кажувањата на докторто дека е најдобро да се влезе во 36та ме асоцира дека од тогаш е деветти.
Фала ти, јас дека идам на работа секој ден па да не ми пукне водењак на работа а и спуштен ми е стомакот веќе од 33 недела , некад и болки имам реално за разлика од првото ( немав ич тогаш )
Јас одев на работа до 38 +2, водењакот ми пукна на 38+4 Од работа право во болница Прворотка сум сепак мислам дека има разлика малку со второротка. До 36 недела и доста ти е, одмарај сепак со едно дете дома плус бременост не е исто.