Нема... Како сум останата трудна од декември навака, никако на акција да ги начекам 1+1, ниту па на попуст Од тогаш ги пуштија и новите со метилирана фолна и од тогаш не биле на акција Завчера баш си купив, по фул цена стандард...
Кога планирате да останете на породилно, и има ли правило колку денови претходно да се најави отсуството?
Да официјален документ. Јас имам картонче но на старото презиме и вчера др. Кочовски ми рече да извадам ново со ново презиме бидејќи ќе ми правеле проблем заради презимето, или ако не го сменам да носам копија од венчаница.
Породилно и да сакаш неможеш баш да најавиш, бидејќи незнаеш кога би се породила. А и било кое боледување , не најавувам. Само пишувам мејл до таму кај што треба дека од денес сум на боледување и за се понатаму, ќе бидат известени по мејл.
Најубаво прашај ја матичната. Имаше таму период најрано кога можеш да отвориш. Јас на патолошка дека сум, 45 дена пред термин мислам ќе ми отворат. А има некои не отвараат (ако можеш до крај да работиш), па отвараат на денот на пораѓање. Тоа обично си се вработени во свои фирми, кај блиски, лесна работа и сл...
Кај мене 2 дена беше успано. Вчера баш на преглед докторот ми рече се е во ред. Нормално било да спие по 2 часа и движењата да му се наналуваат веќќе заради просторот. Доколку помине повеќе време а бебето да не мрда ми рече да легнам на лева страна и да чекам да почне да се движи, во таа положба треба 6 пати да се помрдне со благи или силни удари не е битно. Битно да се мрдне.
Јас сум 35+ и со барањето за користење стар одмор од наредна недела ми рекоа: ти после ова не се враќаш нели а ако не се породам може и да отворам обично боловање (ако ми дадат) да го пролонгирам породилното
Vcera ispituvav ddmeri i hemostaza na transfuziologija na klinika i seuste nema rezultati. Do sega moze 20 pati imam ispituvano sekoga rezultatite bile istiot den posle 3. Mozno e da napravile greska ili vi se slucilo da bidat rezultatite nareden den?
Ме прашаа кога планирам да останам на породилно, не морам да сум породена за да го започнам, па затоа ме интересираше во таков случај дали има временска рамка во која би најавила
Вчера и јас испитував, обично ги пуштаат истиот ден после 14. Вчера не стигнав да проверам дали ги пуштиле, денес бев кај матичниот но нема ни таму. Ќе идам директ на трансфузија сега.
Како ги осеќате бебињата што се со главата надоле во 35+? Кај мене е карлично и ги следам движењата, најгоре под градите движи лево десно (повеќе десно и најверојатно тоа му е главата) и скроз доле на препони во исто време ама не ме клоца туку и таму само поместување и благ притисок, дали ќе познаам ако ќе се сврти или на исти места и кај вас се движат? ПС- Уште сум надежна дека ќе се породам природно
Jas cela bremenost nemozam da primetam kako e svrteno, valjda deka e celoto svitkano doktorot vika namesteno e za porajgaj ama jas go osekam sekade levo, desno, pod gradi, mrda, shutira kojznae kaj se racinjata i nodzinjata
Mojot bese so glavata nadole a osekjav boksovi i kloci nasekade niz stomak. Pred da se svrti ednas mnogu me zdobole stomakot do stepen da se vitkam(mislev ke se poragjam) cel stomak mi otide na levo bukvalno posle 1nedela vidoa deka deteto se namestilo. I jas radosna deka e nadole top priroden poragjaj...zavrsiv carski a i bolje So lesno samo
38 +1 ... чепот од вчера почна да паѓа... и псеќам болки менс кои се така појакички и грбот ниското ме боли... бев цтг не покажува јаки контракции..грло омекнатп ама затворена.. а грбо ме боли сече нее јако трпам гп ама непријатно.. што фа очекувам сега нз.. рече седи дома и чекај ако добиеш болки појаки ке се јавиш
Матичнава моја ги видела резултатите од крв и скриен шеќер и ми препишала терапија за хемоглобинот кој ми беше малку под граница (железо и фолна во таблети како комбинација) и повторно терапија за исцедокот, на која ѝ се израдував дека е различна, а ми помогна лани за истата инфекција. Сабајлево со истекот на кремата (со апликатор се дозира) видов слаби траги крв, се преплашив, ама сега на неколку пати одење, фала Богу нема ништо и исцедокот е чист. Се надевам ќе помине густиот исцедок што го имам. Инаку, интересно е дека колку поактивно е бепче, кога го нема, чудно ми е. После си викам, па треба и тој бар некој саат да поспие.
Лелееее, стварно не е правило како ќе биде пораѓајот ама барем до тогаш сакам да се среди се од моја страна и бебе да се намести и инфекции тие работи да немам.. Само здравје тоа е што е Навечер кога ќе легнам подолго време осеќам повеќе лево и десно движења и секој ден викам ајде уште малку да се сврти и коа ќе станам ќе си се намести дури полека станувам да не се врати како што е до сега
Важи ќе пишам. Кажи ми каде ги гледаш резултатите на апликацијата? Јас кога барав само упатите ми ги дава, резултати нема никаде.