Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Нема... Како сум останата трудна од декември навака, никако на акција да ги начекам 1+1, ниту па на попуст :rofl: Од тогаш ги пуштија и новите со метилирана фолна и од тогаш не биле на акција (facepalm) Завчера баш си купив, по фул цена стандард...

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Кога планирате да останете на породилно, и има ли правило колку денови претходно да се најави отсуството?

3. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Да официјален документ. Јас имам картонче но на старото презиме и вчера др. Кочовски ми рече да извадам ново со ново презиме бидејќи ќе ми правеле проблем заради презимето, или ако не го сменам да носам копија од венчаница.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.298
    Допаѓања:
    22.802
    Породилно и да сакаш неможеш баш да најавиш, бидејќи незнаеш кога би се породила.
    А и било кое боледување , не најавувам. Само пишувам мејл до таму кај што треба дека од денес сум на боледување и за се понатаму, ќе бидат известени по мејл.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Најубаво прашај ја матичната. Имаше таму период најрано кога можеш да отвориш. Јас на патолошка дека сум, 45 дена пред термин мислам ќе ми отворат.
    А има некои не отвараат (ако можеш до крај да работиш), па отвараат на денот на пораѓање. Тоа обично си се вработени во свои фирми, кај блиски, лесна работа и сл...

На Bella Nella и sani99 им се допаѓа ова.
  6. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Кај мене 2 дена беше успано. Вчера баш на преглед докторот ми рече се е во ред. Нормално било да спие по 2 часа и движењата да му се наналуваат веќќе заради просторот. Доколку помине повеќе време а бебето да не мрда ми рече да легнам на лева страна и да чекам да почне да се движи, во таа положба треба 6 пати да се помрдне со благи или силни удари не е битно. Битно да се мрдне.

На A.a.gj и Bella Nella им се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    11.382
    Јас сум исто на патолошка,28 дена пред термин ми се отвори породилно.

Последна измена: 15 мај 2024
    На Madmozel84, mariz и Bella Nella им се допаѓа ова.
  8. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Јас сум 35+ и со барањето за користење стар одмор од наредна недела ми рекоа: ти после ова не се враќаш нели :rofl: а ако не се породам може и да отворам обично боловање (ако ми дадат) да го пролонгирам породилното :lol:

На mariz и Bella Nella им се допаѓа ова.
  9. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Vcera ispituvav ddmeri i hemostaza na transfuziologija na klinika i seuste nema rezultati. Do sega moze 20 pati imam ispituvano sekoga rezultatite bile istiot den posle 3. Mozno e da napravile greska ili vi se slucilo da bidat rezultatite nareden den?

10. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Ме прашаа кога планирам да останам на породилно, не морам да сум породена за да го започнам, па затоа ме интересираше во таков случај дали има временска рамка во која би најавила :)

11. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.368
    Од 36+0 е 9 месец веќе

12. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Вчера и јас испитував, обично ги пуштаат истиот ден после 14. Вчера не стигнав да проверам дали ги пуштиле, денес бев кај матичниот но нема ни таму. Ќе идам директ на трансфузија сега.

13. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Како ги осеќате бебињата што се со главата надоле во 35+? Кај мене е карлично и ги следам движењата, најгоре под градите движи лево десно (повеќе десно и најверојатно тоа му е главата) и скроз доле на препони во исто време ама не ме клоца туку и таму само поместување и благ притисок, дали ќе познаам ако ќе се сврти или на исти места и кај вас се движат?
    ПС- Уште сум надежна дека ќе се породам природно:wasntme:

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Jas na moezdravje proveruvam..gi stavaat rezultatite ama nema. Aj bas prasaj i pisi:) fala ti

15. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Jas cela bremenost nemozam da primetam kako e svrteno, valjda deka e celoto svitkano:D doktorot vika namesteno e za porajgaj ama jas go osekam sekade levo, desno, pod gradi, mrda, shutira kojznae kaj se racinjata i nodzinjata:D

На WhiteCat33, Marsi* и honey95 им се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    Mojot bese so glavata nadole a osekjav boksovi i kloci nasekade niz stomak. Pred da se svrti ednas mnogu me zdobole stomakot do stepen da se vitkam(mislev ke se poragjam) cel stomak mi otide na levo bukvalno posle 1nedela vidoa deka deteto se namestilo. I jas radosna deka e nadole top priroden poragjaj...zavrsiv carski:clap: a i bolje:lol:
    So lesno samo:inlove:

На WhiteCat33 и honey95 им се допаѓа ова.
  17. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    38 +1 ... чепот од вчера почна да паѓа... и псеќам болки менс кои се така појакички и грбот ниското ме боли... бев цтг не покажува јаки контракции..грло омекнатп ама затворена.. а грбо ме боли сече нее јако трпам гп ама непријатно.. што фа очекувам сега нз.. рече седи дома и чекај ако добиеш болки појаки ке се јавиш

На Bella Nella и снежана2023 им се допаѓа ова.
  18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.901
    Допаѓања:
    24.172
    Матичнава моја ги видела резултатите од крв и скриен шеќер и ми препишала терапија за хемоглобинот кој ми беше малку под граница (железо и фолна во таблети како комбинација) и повторно терапија за исцедокот, на која ѝ се израдував дека е различна, а ми помогна лани за истата инфекција.
    Сабајлево со истекот на кремата (со апликатор се дозира) видов слаби траги крв, се преплашив, ама сега на неколку пати одење, фала Богу нема ништо и исцедокот е чист. Се надевам ќе помине густиот исцедок што го имам.
    Инаку, интересно е дека колку поактивно е бепче, кога го нема, чудно ми е.
    После си викам, па треба и тој бар некој саат да поспие. :D:inlove:

19. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Лелееее, стварно не е правило како ќе биде пораѓајот ама барем до тогаш сакам да се среди се од моја страна и бебе да се намести и инфекции тие работи да немам.. Само здравје тоа е што е (fingers)
    Навечер кога ќе легнам подолго време осеќам повеќе лево и десно движења и секој ден викам ајде уште малку да се сврти и коа ќе станам ќе си се намести :rofl: дури полека станувам да не се врати како што е до сега:rofl:

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Важи ќе пишам. Кажи ми каде ги гледаш резултатите на апликацијата? Јас кога барав само упатите ми ги дава, резултати нема никаде.