Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    2.128
    I jas isto taka kako tebe ne kazuvav od sube da ne se sluci nesto,da pominat prvite 3 meseci, pa da pomine vtor skrining, pa da vlezam vo 7 mi..sega sum 32 nedela ajde do 35 barem da stignam iako se e vo red nemam rizicna bremenost ama sekakvi filmovi si pravam najverojatno mnogu slobodno vreme imam (facepalm)

На Marsi*, nikja и senza.parole им се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.901
    Допаѓања:
    24.172
    Нормално е, сите сме со мислите и чекаме денови и недели од табелите да поминат.
    Некогаш мислам дека бавно минуваат, ама за помалку од недела влегувам во трет триместар. :inlove:
    Кај мене до 16-та недела не знаеше никој, освен нај, најблиските: маж ми, мајка ми, сестра ми и зет ми.
    После 16-та сите останати наеднаш дознаа. :rofl:

На Madmozel84, Marsi*, Miy3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.632
    Допаѓања:
    12.423
    Еве јас сум 12 та и вчера и завчера бев на скрининг, ми кажа се е супер ама јас пак…сеа си викам леле како ќе издржам сега еден месец до следно ехо. Приска супер скрининг супер, правев нифти и торч и брисеви, сеа чекам резултати за нив. Ама колку и да кажат добро е јас пак паника ме фаќа, вчера си го видов бебенцето, денес само брисеви ми зема и сеа па некако ми е така неубаво зашто не го видов и денес и го мислам дали е се во ред. И така цело време во круг, и како што гледам на сите им е исто хахах така да до хормоните изгледа е.

На Marsi*, Miy3 и nikja им се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Neznam zosto vaka,pametam snaami koga ostana bremena i toa na pozitiven test abe na site kazaa,ete si pomina si rodi zdravo pravo dete,sega ima i vtoro.Sega za mene koga onaka na svoe se raduvas me fati strav,ama cudno kako pominiva vreme taka se poveke me faka,a nesum bila nikogas panicar.Zeni :whew:

На Marsi*, Miy3 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    9.181
    Јас кажав на сите уште вториот месец. Се си беше супер.
    Имам другарка што не кажа на никој ,па имаше спонтан.
    Воопшто тоа не е мерило дали или нема да биде во ред.

На Marsi* и Elliana им се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Mislam deka kolku poveke mislime tolku poloso si pravime samite

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Taka e,samo pozitivni misli i opustanje da nese zamarame na najmala sitnica

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.778
    Не дека нешто ќе се случи ако кажеш на сите, туку ако нешто се случи нема да се објаснуваш и да те прашуваат. Бар јас сум таква, не сакам после сол на рана со прашања и коментари.

На Carpe Diem New, Miy3, La-loca и 3 други им се допаѓа ова.
  9. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Nie kazavme na roditeli odma vo 6ta nedela, na najbliska drugarka vo 8ma nedela a na rabota i site ostanati vo 12ta nedela. Podrskata od drugarki, familija mi znacese mnogu posto nikoj ne mi zborese negativno. Site sekojdnevno mi zborea sto me ceka, sto da si spremam, kupam, kako ke mi bide so bebe i nekako mislite si gi nasociv na toa sto me ceka posle i na sekoj pregled odev srekna i vozbudena deka ke go vidam. Nikogas ne otidov so strav deka nesto ne e vo red. Nekako smirena ostanav moze odenjeto po nekogas vo crkva me smiruvase. Isto na rabota deka odev posle toa doma obvrski i nemav mnogu vreme da mislam

На Marsi* и nikja им се допаѓа ова.
  10. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Sekako veke od 4ti, 5ti mesec pocnuva meshe da se poznava. Jas realno od 6ta nedela nempzev da gi zakopcam farmerkite, stomalot mi bese poduen celo vreme:D

11. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Aj sega druga tema:D zosto poveketo okolu mene mi vikaat da odam so carski da ne se macam, da si pominam lesno. I toa denes svekrva mi mi vika abe da ne se macis...si vikam kojznae kako pominala taa vo nivno vreme. Kakvi anestezii imale pred 35god?:D i isto drugari na soprugot mu vikaat daj be neka go izvadat carski da vidis sto e ubajna

На Marsi* и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  12. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Jas najprvo na rabota kazav,zosto znaea deka pravam invitro i deka ke otsustvuvam od rabota,i posle toa na bliski zaednicki prijateli koi isto taka znaea deka pravime invitro,na drugi nesme kazale seuste,planiram posle 12 nedela da kazeme

На Marsi* и снежана2023 им се допаѓа ова.
  13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.883
    Допаѓања:
    34.294
    Точно убајна е. Двете ги искусив природрн во мк 20саати рикав ко магарица на 21 г. Сега втор царски итен близнаци ги извадија дур се освестив. 29 г сум сега.
    После царски ден два се мачиш али таквата не те боли .

На Лалина, DELFINA81 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    3.266
    Другарите на сопругот не биле со сечен стомак и 7 или 9 колку беа слоеви па се дрзнуваат да дрндаат, бог да чува, нека си гледаат жените тсмунека не солат памети.

На Marsi*, Lanna89, TinnaMinna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Девојки, бев во 15 часот на преглед и цтг, ме прегледа и вагинално 2 см сум отворена. Сега приметив имам темно кафеава дамка на долната облека. Дали е од тоа што ме прегледа вагинално со рака? 38 нед сум :sweat:

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Od pregledot ti e, mene mi rece doktorot deka e mozno posle toj pregled da imam kafeavo. Koga ti zakaza nareden pregled i dali ti e namesteno bebeto za prirodno?

Последна измена: 15 мај 2024
    На Marsi* и TamaraR им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Јас да, полесно поминав со царскиот. После 7 дена јас дома се сама си правев, лесно се движев и немав никакви компликации. За природниот ваљда секој индивидуално, некој потешко со компликации.. некој супер. Бев од тие со компликации и тежок пораѓај и тешко опоравување. Ама па сакам да пробам природно третово :rofl: Ама приватно затоа одам, да не ме форсираат по секоја цена.. и да си примам епидурална. И на докторот му реков, ако до 40та не и текне да излезе... не ја чекаме, ја вадиме на 12ти август царски :D Прво и второ 40+8 родени се :sweat: Прво природно, второ итен царски...

На Лалина, Marsi*, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  18. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    A neli i ranata od carski boli? Pijat ketonali site... i ako porajgajot e so epidural znaci posle zazdravuvanjeto na ranata e bolno. I so carski i prirodno ima rana sto boli

На Лалина, Marsi*, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.018
    Мене раната од царскиот 2,3 дена така повеќе што ме болеше и после секој нареден ден се помалку. Многу ниско сечат, не се напињаат мускулите при станување многу. После 7ми ден наболуваше само на станување. Башка што мн малку крварев по царскиот. А бев дома со 2г детенце и бебче, а терав се нормално. А од природниот бев 2 пати шиена доле, не можев да седнам цел месец на гзов, крварев многу (ми го запираа со капки).. бев чистена со вакум со целосна анестезија по раѓањето дека не излезе постелката сама и имав и некоја рана во матка... бев анемична и се онесвестував :sweat: Бев бледа бела со месеци... па еден период и пожолтев (3,4м бебе ми беше), аст и алт до плафон... ама демек жолтица не беше. Ств бев хаос после природниот пораѓај. Ама се надевам дека сега така нема да биде. Во Чаир раѓав, хардкор без никаква анестезија бебе од 4400,56цм :D Башка ме сошиле машала и повеќе од што треба, па раничката доле на седнување на шоља ми напукнуваше и при односи и на секое си плачев од печење.... Среќа за второто при проверка колку сум отворена ми ја испукаа, па зарасна асално без шиење. Царски бев со второ нели... па од тогаш немам проблем доле. Се надевам ако родам сега природно, нема да ме навезат пак толку :rofl:
    А викам, како излезе така. Битно да излезе и да сме сите здрави, живи, прави :)

На Лалина, Marsi*, TutiFuti и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.533
    Si se namacila majka ama da si ziva me nasmea kako razkaza..:D

На Marsi* и mariz им се допаѓа ова.