Ми ги препорача гинекологот овие таблети калциум. Ги користи ли некоја? Читам упатство вика не се препорачува за трудници. Не ми е јасно зошто така пишува, а ми се препорачани од доктор.
38 nedela sum 2cm otvorena , chepot pagja , imam blagi menstrualni bolki i bolki vo kicma Koga bi mozela da ocekuvam porodilni bolki?
Истите симп и јас.. чеп паѓа белузлав е не. Екрвав... само што не сум отворена...рекоја ке чекаш .. и чекам
Јас не сум бремена, ама во бременост ги пиев, шмукав, секој втор ден по една. Добро, некогаш заборавав ама ги земав. Искрено гадни ми беа :/ И гинеколог и трансфузиолог ми ги препишаа.
Од кога почна да ги пиеш? Јас случајно ја прашав матичната дали треба калциум нешто плус и тогаш рече ако примаш клексани почни сега. А да не ја прашав не ми спомнаа ни она ни трансфузиологот. А каква поврзаност имаат клексаните со калциумот ако некоја знае да ми каже?
Клексанот го црпи калциумот, идеос даваат ако примаш клексани, мене од 18та ми ги дадоа и да, гадни се ;/
Мене може затоа ме растураат болки во колкови едвај спијам и плус левата нога веќе подолго време ме боли, особено под коленото, како внатре да ме врти нешто. Но ми викаат магнезиум пиј мускулите се, а осеќам дека не се. Среќа што си прашав.
Мене ми ги даде Јани од некаде 13 недела… да заборавив да напоменам дека бев со два клексани и аспирин секој втор ден. И гинекологот ми кажа тогаш да ги почнам.
Skroz treba da si napravime haha Ovaa chekanjevo ubiva Pogotovo koga kje se stemni si vikam samo vo sred nokj da ne me fati neshto
Јас сум 31недела од прв ден сум со клексан никој не ми кажа да пијам нешто нити ми спомна за калциум ..
33та полна сум јас, денес влагам 34та. Правев еднаш ЦТГ ама дека имав болки. А да ти кажам не знам дали ќе ме праќаат сега на цтг како со првото од 36та, на закажан царски дека ќе сум, што ќе гледаат на цтг?! Ти кај ќе се пораѓаш, која недела си?
Gledav Sante plus imaat nekoi paketi spontano 850 eur, carski 1300 eur bez dopolnitelni trošoci, so pregledi kaj niv od 36 nedela? Bila nekoja, koi doktori se? Vakcini stavaat na bebe? Ako fati žoltica kako ide? Malata nemaše žoltica i sl, na GAK okapavme 7 dena radi mene, vaka ako bidne i tuks, koj zna kolku se doplakja