Sante ми се 50:50 со овие објави за цените. Од искуства на некои, секогаш имале плус дополнителни цени. А како ми се блиску.
Ne veruvam ni jas deka e tolku. Nikogaš ne e kako po kniga. Koj znae što po pat kje ispadne i kje naplatat plus
Јас во понеделник влегувам во 36та недела, на ГАК ќе бидам јас а со докторката се договорив да одам кога ќе сум 38ма недела освен ако не добијам пред тоа болки или било што...
Ете и јас 27 ма недела од почеток со по еден клексан, а за калциум никој ништо не спомнал, ама можи па доволна е дозата од пренаталните..
Kako se dogovarate okolu toa koj da vi bide na poragjaj? Kolku e pod raka što se dava, da ne kažam se časti? I kako vi odi postapkata za dogovor, vie birate ili od matičen? Matičnata moja e od Čair dojdena, ja tamu ne sakam, sakam na GAK, i za tamu se pravi blesava kao ne znae nikogo, da sum si našla vrski samata I mana e što kje bide kraj juli početok avgust, odmori, pola klinika kje ja nema, i da se s dogovoram sega, može da ne se pogodi, osven za carski možda
Па и јас да не си прашав на контрола немаше да ми спомне. Од кога и реков тогаш ми нагласи штом примаш клексан од прв ден, земи и калциум.
Изгледа не е. Јас премама пијам од старт, таму многу малку има калциум. Сега гинекологот ми даде дополнително 500 мг со вит д.
Блиска пријателка се породи во Санте пред 4 месеци и ич не е задоволна. 400е плус им наплатиле од кажаната/договорена сума и што е најтрагично не им давале ниту сок и вода како што е редот нели по приватните, вода им полнеле од вц Инаку јас ќе одам на ГАК дека кај нас нема анестезиолог и не ми се ризикува, матичниот гинеколог ми даде препорака за доктор. Нема ништо под рака, ама секако ќе купам да дадам нешто од што сакам
Мене ми рекоа бидејќи е време за одмори подобро да не барам никој затоа што големи се шансите да не биде тука. Матичната се огради и за Гак и за Чаир како нема препорака, плус одмори биле. Најверојатно на среќа ќе одам кога ќе дојде денот. Ако имате препораки праќајте
И јас сум кај него,бев со првото и сега со близнациве,на договорен цараски ќе одиме. Мн.сум задоволна од него.
i mene....ne porodi carski pred 10ipol meseci so bebus 4750gr i 56cm i kako da ne sum se porodila...nemam ni linija na stomakot...plus alal da mu e za celo vnimanie pred,za vreme i posle poragajot.... sega pak sum trudna 9ta nedela i zdravje boze vo dekemvri pak nego ke go baram
Epa toa matičniot da nasoči, ovaa mojava vika ne znam nikogo tamu sama baraj si, pa ne bi ja zamarala ako si imam nekogo Mnogu bezveze pominav prošliot pat, otidov taka došlo mi...
Ja taka so prvoto otidov, ne si pominav baš naj naj, zato bi sakala sega nekogo, ama kako trgnalo kje nemam mnogu srekja
Zdravo na site , utre sabajle treba da proveruvam skrien sekjer i d-dimeri , sakav da ve prasam do kolku casot denes smeam da jadam, vo 12 vecer treba da ispijam No Spa Tableta i utre sabajle isto taka , dali moze da gi pijam ili treba da gi ispijam posle ispituvanjeto ? (Da napomenam denes sabajle jadev blagce , dali ke bide problem za utre) Ve molam za odgovor
За скриен шеќер ми рекоа до 20 часот да јадам, после тоа само вода. За д-димери мислам дека не пречи храната.
Ti blagodaram , dali znaes dali tableti precat da gi ispijam ili skroz treba da bide na prazen zeludnik?