Epten, ne znam što im e...toa im e rabota, da mi najde vrska, doktor, ne aha ček kaj ima termin tamu, a pa ne znam tamu nikogo, najdi nekogo..alo tebe te imam neli?
Дали на некој му се лоши во трето тромесечие? Ми се случи неколку пати. Денес особено ми се слоши, како тешко да ми беше, лошење како притисоците да ти се блиску. Измерив и притисок и шеќер, се беше ок. Му влијаеше и на бебево пошто почна да клоца премногу брзо. Не знам за вакво нешто дали треба да се оди на доктор или е нормално.
Барај си некој за после пораѓај да те погледне повеќе ако има потреба. Ќе те породи кој и да е на смена. И да најдеш доктор, може ќе е на одмор, може ќе е надвор од градот, може да е на свадба, погреб и слично. Еве и јас кај што идев порано кај една докторка, плукаше по Гак цело време. За на крај да слушнам дека е полна фрустрации и дека завршила како што завршила, со нос во облаци и без образ пред другите колеги. Земи си упат за да почнеш процедура, позитивна мисла и никој нема да те остави да ти се случи нешто тебе или на бебето.
За скриен шеќер да не си јадена 12h пред почнување на тест а зс ддимери не пречи јадењето. Гледај чим пиеш но спа да ти е завршено боцкањето за скриен шеќер пред да се напиеш во 12:00 како што разбрав треба да пиеш. Пример вечер нр јади од 20:00h напи се но спа само во 00:00h и сабајле појди 08:00-09:00h најдоцна да се боцнеш за скриен шеќер за да биде тестот завршен до 12:00 и да можеш да се напиеш но спа тоа е мој совет.
Девојки нормални се болките во половина? Еве посебно овие 3 дена имам болки, не се силни воопшто ама онака непријатни. Вчера преку ден ме заболе и цела вечер, кога ќе легнам на грб ми е најубаво и се губи по некое време болката. Дали може од инекцијата од претходниот царски да ме боли, претходно не сум имала проблем? Или од променте на времето, еве денес и главата ме боли малку притисокот ми е покачен. Барем да знаев цервиксот колку ми е па да не паничам вака Со првото не се сеќавам вака да ме има болено, посебно дека сум 21 недела.
Zeni, kaj bockate kleksan? Jas vo stomakot. Nemozam sama vo raka da se bocnam. A se mislam, koga ke porasne stomakot kako ke bide..Da ne pravam greska?
Jas na ovoj del stavam najmalce me boli. Vo raka me bolese a vo stomak mi bese jezivo posto epten zategnat mi e
Може е од времево.. многу луѓе се жалат и навистина влијае. Мене глава ме боли многу 2 дена, а вчера па после пиење на Еутироксот сабајлечки со вода, водата ми се враќаше назад.. ми се приповраќа. А немам па лошење одамна.. 27+3 сум.
Mene veke pocna istomak dame boli,reseto mi e.Na levata strana imam pogolema topka sega,neznam zasto taka se pravat topcinja izgleda pogoduvam nesto sto netreba.Ke gledam do 13 nedela dase bockam vo stomak posle vo raka neka me bocka soprugot
Нормални ваљда, а да ти кажам не сум размислувала.. може и од претходниот царски да ми е (исто со спинална бев). Со првото и второто вакво нешто немав, а сега едни бодежи јаки, болки, укочување позади кај опашката и кичмата.. страшно. Исто легната не ме боли. Некогаш кога се многу јаки, ќе легнам и после толку.. станување со плачење. Станувам и не можам да се исправам, нит да одам. А станувам за да одам да мочам и одам и си офкам... Ме боли месец и више, а сум 27+3... Денови многууу, денови помалку.. но без ич не сум поминала ден.
Едно прашање жени, вас што ви земале примерок за уринокултура со катетар, дали после тоа ве болело доле? И кога мокрам ме боли и притисок осеќам многу. Дали е нормално, загрижена сум.
Стомак до 17недела додека можев да фатам мевце за боцкање после мм ме боцкаше во рака а кога не е дома се боцкам во нога.
Daaa normalno e, mene dva dena me bolese i pecese ama pomina, preporacuvaat da se pie mn tecnosti a jas samo sakav da lezam i da ne odam po wc smrt mi bese koga trebase da mokram
Isto i kaj mene obicno posle lezenje ili nekoja pozicija od sedenje, osobeno ako e podolgo mi se fakja kako kicmata posebno na desna strana i togas nemozam da se dvizam posebno nemozam da gazam na desnata noga, nemozam ni da ja svitkam kicmata, mora skroz ispravena i odam do toalet bikvalno so lazenje cekorce po cekorce. Za sreka popusta za 10tina minuti ama tie 10 se dramaticni nesakam ni da me gleda detevo takva. Moze da e od spinalnata ili od kilaza eventuelno si vikam nesto. Cel vtor trimestar sum takva..