Isto taka sakav da ve prasam dali nekoja pocuvstvuvala bolki i zategabje po celo telo. Znaci bukvalno od glava do petici. Glavata mi e kako matna i kako da mi vrie nesto. Pritisok meram ok e. Temperatura nemam. Treska nemam. Samo mi se spie i lezi. Teloto nadole muskulite zateganje i bolki. Zglobovite isto taka me vrtat. Ovie bolki me potsekjaat na bolkite po teloto koronata sto gi pravese. Maticnata me otkaci mi rece nisto ne e pij poveke tecnosti i paracetamol po potreba. Se mislam da odam utre kaj maticniot doktor ama sto da pobaram kakvo ispituvanje, sto ke mi pravi mozebi za na infektivno sum neznam.. nekoj sovet, iskustvo?
Ми покажа бактерија во урина, докторката претпостави дека можно е да не е земен примерокот како што треба, па ми зема со катетар.
Два дена по малу од чепот паѓаше..така колку еден нокт големина и н ебеше крвав.. и имав појакички менс болки и во половината исто.. и сега два дена еве ништо не паѓа .. болки скоро и ич...ај тир со искуство кај кои што паѓал чеп како се одвива ситуацијата...исчекувањето веќе ме напнува
Ви се деќава ли некад коа ќе кивнете да ве пресече доле јако? Има ли простор за паника коа ќе се деси тоа? Сеа кивнав така ме пресече одвај успеав да се исправам од грчот што ме пресече кај матката.
Скроз исто како што опишуваш... десно највеќе боде, што асоцира на ишијас... и плус кочењето на ногата и грчеви и низ неа. Може е и килажа што си ставаме, а и спиналната плус.. Мене сабајлечки ми е најдобро, е како поминува ден се полошо и полошо. Малку повеќе активност и готова сум. Се надевам после раѓањето ова ќе го нема. Иако сум со сколиоза, никогаш не сум имала болки вака во кичма Кога многу боли, си пијам парацетамол да ме пушти колку толку... @Feniksgirl ми се случуваше тоа многу, башка дека со алергија бев. Фаќав позиција за да кивнам, а да не ми се деси тоа.. ама пак се дешаваше. И отпосле боцкаше болката уште 5-10мин. А еве сега па 27+ кивам седечки, лежечки, стоечки и не ме заболело ич. Дури и се тегнам после спиење, а ни тоа не можев @prinstongirl2 и од мое лично искуство, а и од други на форумот читаќи низ овие 3 бремености сум начекала жени на кои им паднал чепот, па и по 2 недели после терале. Нема правило. Отворањето како тргне, така побрзо би било. А ако е паднат чеп, а не си ич отворена.. може и ќе си почекаш. Движи се повеќе, односи ако можете со свршување внатре и трпение. Вака надеж кога даваш дека ќе е побрзо ќе те удри на психа, а реално бебето до 40та може да си тера. И мене за првото ми рекоа 36та зрела постелка скроз, да очекувам брзо да е. И ја очекував, побудалев до 40+8. Креветчето наместено, прашина мислам фати месец дена. Плус се испрано, испеглано, стокмено. Ќе биде, опушти си се само
39та терам. Иначе да затвпрена сум.. не сакам да е со провокации, индукции ако ништо не бидни до викендо понед кај матичниот да видам да зборнам за царски.. нз дали ми е правиллна одлуката....ама грло не попушта тоа ми ствара психа ептен
Па јас би почекала до рамно 40та. Сега третово не планирам 40+ да го чекам. До термин макс. Земи пробувај јади урми, ананас, некои вежбички види од јутуб. Или па замоли ги уште сега нека те стиснат малку повеќе доле. Мене таков преглед тек во 40та ми правеа, а сега би барала и порано. Да стисне на цервикс да сврти малку, да го испровоцира да почне да се отвара...
Брв два пати на преглед..какк ме стиска и дали скроз внатре нз ама непријатен беше и викнав дури.. нз до кој стрпен на непријатност може да оди хххх вчера се преморив од чистење дома.. надвор шетам ..по ивица одам..скали качувам колки можан... со првото родив 36 нед толки му се брзаше мамин син и сега не е застанат еве...братчеето е помрзеливо ем во меше ем не му се излази кај нас
Мене бебево до скоро ми беше скроз карлично. Кога икаше ја осеќав главата горе како рипка. Сега е завртено најверојатно нормално со глава надоле ама многу бе ниско го осеќам икањето, подоле од старата рана од царскиот ми пулсира (па да не речам, ама скоро у таквата ) Не е тоа многу ниско некако за оваа недела? 27+ @prinstongirl2 тие прегледи мислам највеќе помогнаа за да се отворам ама штета што касно ми ги правеа. Сега затоа уште од 38ма ќе си ги барам сама Инаку така боли да, става рака стиска и ја подзавртува. Јас по секој таков преглед имав кафен исцедок. По првиот ми падна и чепот, а по наредните само кафен исцедок. А чепот не ми падна оддеднаш цел, на парчиња ми паѓаше. Тебе ти испадна убава количина, цел?
Немав кафен исцедок јас.. можи па не притиснал убаво јако што знам.. иначе офнав моми требало и повеќе де нз...битно не беше допир само.. чеп беше зелен бел така нешто на два пати колку еден нокт и после чат пат на тоалет како конци растегнето и толку .. кога почна да паѓа имав болки .. и прекинаа еве два дена мирно е се
Чепот е така поголем... како желе, слајм парче, некогаш е крвав, кафен, некогаш само така кремав. Може не ти е паднат и тој цел... musuc plug, пиши на нет, ќе споредиш што количина е. Како и да е, ситно си броиш ептен
Ова со икањето и мене ми е многу чудно на моменти, ика по 2-4 пати во денот, и ако веруваш секогаш на различно место, еве утрово икаше два пати во рок од два часа, првиот пат лево долу блиску до препунот, вториот пат до папокот десно, не можам да сфатам што се случува со позицијата, понекогаш четирите икања се на различно место, си мислам дека може и нашата позиција да има улога во тоа каде ги осеќаме, дали лежиме на лево/десно, седиме или стоиме, и моето е со главчето долу, 34+ сум.
Не не е цел покажав слика на матичниот рече тоа е ама не е цел има уште.. со првпто не видов вакво неш ама сега да... така како желе, мрсул е ...не е вообичаен осцедок.. ношто ќе почекам уште некој ден..што викаш порачав постелина уште пред 1 месец баш прашина фати треба да ја преперам.. само џогирам и метам да е чисто за бебе и секој дрн нова надеж ( на нет пиша volume 1 to 2 table spoon) кај мене фали уште една лажичка maybe За икањето кај мене од старт од мало е надоле сп главата и навнатре сп лице накај органи плус постелка напред ем мн покасно го осетив ем и сега е мирничко ... и кога ика баш е доле скроз како што пиша тие што имаат рана пд царски баш на тоа место... сега веќе е доле во канало спремнп кај мене уште пред 36та наместено ама еве дп каде дојдовме уште чекаме.. и кога ика баш е најдолу самп нз таму кај што осеќаме е главичката или грбчето
Mene mise imasluceno da lezam na strana i da kivnam,odkako ostanav bremena samo kivam i toa jako kivanje i taka jako me ima preseceno.Utredenta otidov kaj maticnata i kazav cela ispanicena me gledase na eho sve super si bese,i mi kaza muskulno bilo.Toa bese ima 10 dena,taka da nese plasi
Сум заборавила како беше за нега на папоче? прво си прскаме со алхокол па на крај ставаме банеоцин прашак? и каде го има алхоколот на спреј што е ? т.е како се вика точно , го нема ни во зегин
Јас со второто така приметив дека дошла карлично во 32ра. Почна да ика над папок, да подскокнува таму. Одам на ехо, стварно карлично. Кога во 34, 35та ика доле, на ехо пак со глава доле. Како имаше место толку да се завртува незнам. Додека тука на една феминка, карлично од порано до крај и остана. Дали јас дека и висока, има место врти кругови. Ај ова сега е мало, дали е 1кг и врти. Ама ме чуди што некако ниско многу е икањето. Ама фала богу па ги немам оние грчења, стврднувања што ги имав, не сум осетила долго ни болки, ни бодежи. Најверојатно постелката е и покрената уште (дека мн ниско беше), па подобра е ситуацијата и стварно сум супер сега Удари асално осеќам, прошетуваат рачиња и ноџиња низ стомак и се возбудувам и радувам и на тоа Дека со први две скроз напред високо ми беше постелката и вакво нешто немав искусено...
И моево е свртено со главчето надолу и икањата ги осеќам ниско долу, вчера дури 4 пати икаше а стврднувања и болки и јас немам најверојатно се пикаше целото на десната страна и затоа така осеќав, цервикс ми мереа 4 а пред 3 месеци 3,3 ми беше измерен и затоа ми рече докторот до позицијата е не се контракции и вистина ги снема наеднаш.
Исто. Од 30мм цервикс, во 22ра 38мм го измерија, а од тогаш не е мерен. Наредно ќе побарам да мерат (во 30та), ако е 4+ пак ќе ме зеза и ова бебе и ќе си дремуцка долго во мене И кај мене мн често ика, а и богами долго...