А јас па различно ги осеќам икањата а веќе сум 35+5 а главата сеуште долу кога бев во понеделникот малку на страна мислам, некој пат ги осеќам долу икањата, некогаш и од страна сега како да знам каде е наместено ?
I jas sega kogakemi dojde da kivam ili sum na grb ili ako stojam i sedam se fakam nisko za matka i kese zadrzam ubavo dodeka se iskivam,jas se ubivam od kivanje celo vreme
Па незнам мене по некоја логика дека и ние кога икаме глава и гради ни рипаат.. си викам кога ика кај се осеќа тоа пулсирањето, таму е завртено...
Дали е болно во нога боцкањето? Во рака почнав да се боцкам ама некако многу болно ми е, па се мислам за во нога сега да пробам.
Женски, Подарувам трудничка перница. Некоја што оди на контроли на ГАК ако ја сака да ми пише да ја префрлам преку улица
Здраво женски!Ние тераме 31 ва недела е сега сакав да прашам за мислење,со првото дете се пораѓав без лак на нозе и раце,сега имам гел и доле и горе.Какво е вашето мислење за гел на нокти на пораѓај?Со царски ќе бидам и не ми е за убавина повеќе ми е зашто вака не ми фааќаат ноктите Убав ден
Јас со првото за царски ги извадив недела негде пред пораѓај, сега пак ќе сум царски здравје, како влегов во 35та го извадив гелот на рацете. Сакав да ставам на нозе само но козметичарката ме предомисли. Шо си е сигурно, сигурно за секој случај..
И кај мене исто, кога приметив првиот пат имаше повеќе после тоа се намали па сега 2 дена нема ништо. Бев сабајлево на контрола, ми рекоа плодовата вода е густа ама јас не сум отворена,само 2 см, па ме вратија дома, утре пак на контрола ако до вечер не бидне ништо. Ова со густава вода ме загрижува ама ќе видиме
За мене и во нога и во рака е страшно болно, царски пораѓај издржав ама таква болка не осетив јас уште се боцкам во стомак 27ма недела сум.
Јас па ич не суж ни отворена... а кај тебе беше каква боја чепот ? За вода треба да се следи намалена, густњз заматема иако мојот матичен еее еле те гледав ќе речи и ме вади од кожа оти ем си плаќам ем вака така ... абе треба да следат о гледат се
Женски здраво. Предложете ми кај би можела да најдам убави сетови за новороденче за искачање од болница ?
Знам за каква болка зборуваш Имам алергија и пред некоја вечер во сред ноќ се разбудив лежев на страна и лошо кивнав. Толку многу ме здоболе цел стомак, грчеви дури на глас викнав додека да помине. Ми се има случувано и во првата бременост и многу боли додека да помине некоја секунда.
Кога почна да ви се познава стомакот? 8ма недела сум и веќе не можам фармерки да носам ме стегаат кај копчето, не знам дали е од подуеност или што расте стомаков? Рано ми е некако
Иста бев и јас. Од таа недела спакував фармерките и им реков се гледаме за една година. Подуедност е на почеток, па после ќе расте меше. Земи си труднички ако имаш потреба или ако си дома, хеланки и фустанчиња се супер избор.
Да и јас сум на полен алергична и си кивам често, ама сеа ептен беше болно. Значи нормално е, се дешава.
Мене тек во 12 та ми спласна стомакот, претходно ко 6 ти месец ми беше, во 12 та де издишав наеднаш и ми прекина повраќањето и гадењето. 80% ми се намали. Од хормоните ти е.
И јас мислам од хормоните, ама нема да згрешиш да си купиш панталони за трудници од почеток, ем ми беше шубе да се стегам ем ги изнаносев од почеток до крај !