Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Веќе поминува ладново, идат топли денови, џабе ќе купуваш. И јас планирав да земам, ама денес утре помина променливово време и планирам да земам некои фустанчиња и убави хеланки кои ќе ги носам со некоја подолга кошула и патичиња или балетанки, таман комотно а дотерано да изгледа :D

Anyshka and nikja like this.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Повлечи си го зборот, се броиме на рака што здив сме земале во мај и не сме потечени од топлото. Јас коа беше топлиот бран полудев. Сафра еден тон. Да поуживаме уште некој ден ^^

nikja likes this.
  3. nikja

nikja Истакнат член

:D

4. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Девојки како се справувате со коментари од типот оо па трудна си била не изгледаш трудно само здебелено. Искрено поправена сум да но исто и висока сум па не ми е огромен стомакот. Но веќе ми е мака да ми викаат не изгледаш бремена. Пред некој ден ми се слоши од стоење почна да ме облева ладна пот на автобуска и седнав па ме станаа некој пензионери они да седнеле јас сум била млада. А јас сум 35та недела..

5. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Која недела ви се спушти стомакот да веќе и од страна слушате по некој коментар дека веќе е спуштен?

sani99 likes this.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Без гел и на нозе и на раце. Особено на раце ако си со царски, ќе ти ставаат тоа штипките на прст.
    Ја прашав јас докторката истото ми го кажа и за првото и сега за второво. Јас во понеделникот бев на педикир, се осеќам како да не сум била со проѕирниов лак. 35та недела влагам, па ќе се издржи уште малку :wasntme:
    @Bella Nella мене со второво од кога имам стомак ми се чини ми е спуштен. Бебево е доле и ми тежи мислам уште од 20та недела. И сите ми коментираат како ми е многу доле стомакот во споредба со првото. Кога седам, стомакот на бутови ми е, клексани уште ставам во стомак меѓу гради и стомак.

sani99 and Lanic like this.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Од овие причини некад ми е убаво што сум асоцијализирана и мирувам дома. Бар нема да се нервирам од малограѓанштина. Игноре само, на луѓето нема никогаш да им угодиш ниту ќе ги смениш, едноставно таков ментален склоп се. Сите сме различни и различни тела имаме, нормално е да на некои им се познава уште од 4 месец, а некои едвај имаат стомаче и до 8 месец. А зошто на пензионерите не им кажа дека си бремена? Колку што они имаат предност, толку и ти како бремена, нема врска дали си млада. Сфати дека има различни карактери, некои се завидливи, љубоморни, други едноставно од глупоќа тресат зелени од што толку им сече, нејќат ни они. Батали и бар во овие моменти мисли си на себе и бебето и да не ти чуе :l:

dead.flower23 likes this.
  8. gothchick

gothchick Популарен член

Денес 24 недела и преглед кај матичната. Се е во ред, бебето со расте таман, цервикс затворен и 35мм. Ми ги прекинува инекциите прогестерон депо, да продолжам само со утрогестан:party:. Следно е скриен шеќер, за недела две ќе отидам. Ми даде и за ддимери проверка ама ќе почекам за анемија примам тотхема х2, семе од коприва со мед(најодвратно нешто според мој вкус), какао, јајца, месо па во едно да видам дали ќе има поместување некое.
    Колку е убаво кога има само позитивни вести после цел хаос:inlove:дај боже така да остане.

Elliana, sani99, ***cute*** and 18 others like this.
  9. honey95

honey95 Истакнат член

И јас купив од Waikiki за 800 или 900 i од H&M малку поскапи 1800 ама ми се погодија баш се растегливи.
    Јас барав зимава во Бисер неможев да ја најдам :^)

nikja likes this.
  10. honey95

honey95 Истакнат член

Пробај да додадеш мелени ореви и лимон, мене само така не ми смета дури вкусно е

gothchick likes this.
  11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Mene pocnaa od 34ta nedela da mi vikaat(koleska na rabota i majka mi) aa tebe ti se spustilo bebeto nema da izdrzos uste mnogu:D Od utre ke pocnuvam 39ta nedela taka da dzabe komentarite dobro sto ne im se ni zamaram

Bella Nella likes this.
  12. снежана2023

Obleci zategnata maica ke primetat.:D
    Ne im se zamaraj mene pa sekakvi komentari jas si se smeam posto taka si sfakjam. Soprugot vika kako cvekje sum bila, majka mi se smee koga ke me vidi mi vika kako lubenica da sum goltnala posto samo stomak, a tatko mi vika kako cigankine tie se slabi kako tebe i samo stomak imaat. Isto soprugot mi kazuvase i drugi kako: topcesta, trkalezna sum bila, stomaceto tapance, stomaceto tamburce ama ne mislat loso tuku onaka im e interesno deka prvpat trudna i si komentiraat. Jas pa edvaj cekam nekoj nesto da kazat posto unikatni se so komentarive:D
    Vo prevod: uzivaj ti si najbitna i misli si samo na sebe, tebe da ti e dobro, se ostanato ne mu se zamaraj i neka ne te dopira.
    Vo odnos na lugevo nadvor sretnav i dobri koi sto me pustaat preku red i toa vo: waikiki, sinsey, silbo, po marketi. Vo silbo imase 20metri red do nadvor i edna prodavacka me primeti i mi rece vleguvaj kazi sto sakas. Sum sretnala i penzioneri koi se tepaat preku red a me gledaat bremena

13. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Исто и мене, јас сеа сум таа недела и мајка ми ми рече дека ми е спуштено, прв пат го слушнав ова, со првото никој не ми беше кажал, ќе пробам и јас да не се замарам иако знам додека влезам во 36 ќе го мислам и ќе се гледам :lol::?:

снежана2023 likes this.
  14. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Јас и ти уште чекаме :inlove::inlove: менс болки мене ми завршија два дена сум мирна...

снежана2023 likes this.
  15. снежана2023

Si cekame veke vecnost stanuva, po cel den si sedam na forumov, si gledam filmovi jadam i toa ee:nod:
    Kako zaladi vremevo si vikam taman da gi iskoristam spikoznite i kompletite so dolgi sto gi iznakupiv:D

16. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Ми рекоа никако прекинување на клексани ниеден ден, плус сум ситна до мала карлица а бебо е во тежина малку покрупни. Ќе видам крај на месец сум на контрола што ќе кажат пак така ми рече докторот. Ќе се договориме има време ама највероватно ако е вака ќе биде царски.

17. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Ја па самп чистам ... перам алишта да е се океу ко че заминам .... бар време мине...прее одив до маркет ..ова разгледај она разгледај да се движам само ... па скали па двор метам... не сум седната барем викам да оди лесно ако не нешто друго

18. снежана2023

Jas sum vo stan i neznam veke sto da cistam:D od pred 2 nedeli iscistivme se i toa e tolkav e stanot. Do prodavnica odam ama odma pod zgrada mi e, i toa e sporo pominuvaat denovite:)

19. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Исто и јас 27+3, последниве неколку дена почнав во рака да боцкам.
    Во стомак воопшто не ме боли, дури не ги ни осеќам, ама кожата ми е веќе затегната и сакам да го одморам стомакот.
    Ќе пробам и во нога па ќе видиме како ќе биде.
    Фала ти во секој случај на споделеното искуство.

flower55555 likes this.
  20. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Ќе пробам деновиве и во нога, па ќе видам како ќе биде.
    27+3 сум боцкам по два клексани на ден и сакам да го одморам стомакот веќе.
    Фала ти во секој случај за споделеното искуство .

_budaletinka* likes this.