Карлицата вака како ние што се гледаме ,не може да се мери. Зашто јас сум на пример широка на прв поглед ама имам тесна карлица. Незначи дека ако си ситна имаш тесна карлица. Ако ти е океј се ,не се мачи царски. Мое мислење.
Тесна карлица ми кажа докторот а не јас поради тоа што сум ситна.. како ќе кажат така ќе идам и правам прво ми е и сепак не сум мн упатена затоа слушам доктор..
И јас сум со тесна карлица па затоа првото беше со царски, сега и второво. Слушај си доктор, јас убо поминав.
И јас имам индикација за царски со препорака од специјалист ама ме фаќа сега многу страв некако кога незнаев како ќе биде полесно ми беше
Nemoj da se grizis. Jas se porodiv carski neplanirano i iskreno bas se osekjam ko carica. Voopsto ne e strasno, nema nedela dena od poradjaj vekje si funkcioniram normalno. Mislam normalno vo vrska so stanuvanje sednuvanje grizenje za bebeto.
Ич да не се плашиш јас прелесно поминав, третиот ден веќе бев станата шетав, дома ко си дојдовме се сами со маж ми си праевме. Е сега ако ти е препораката само од Плодност барај си и второ мислење, знаеме зошто препорачваат царски тие.
Овие се најнови резултати, ендокринологот вика дека се добри , кај урината не разбирам нешто а и хемоглобинот ми е под граница, и пред месец кога проверував железото беше ниско и хемоглобинот Сега железо ок ама хемоглобин пак под граница Ако некој се разбира да ми каже ( тука пишав дека е најактивно) Инаку сум 22+6 со хипо хашимото
Stom ti rekol endokrinolog znaci e dobro. Za anemija znam deka treba da se gleda hemoglobinot, toj e povazen zosto kazuva kolku se napolneti eritrocitite so zelezo. Ponekogas zelezoto moze da e pokaceno ako zemes preparat na zelezo pa da go izmeri nego vo krvta, na pr. Si go ispila vecerta kasno i se uste e vo cirkulacija, ili nesto sto cesto se sluciva vo lab kade sto jas pravam e deka takov e reagwnsot kaj site vo eden pwriod dava visoko zelezo. Toa obicno doktorite go znaat i go primetuvaat.
I mene zaradi taa pricina Carski, pa odi na carski sto te predomisluva. Ne rizikuvaj, ne e igracka oko..
Се надевам и кај мене ќе биде така иако како што врви времетп баш мислам како ќе биде јас се плашам од боцкање па не од операција
И јас помислив да не е од таблети на железо пиев како завчера со вит ц 1000 и задутре извадив крв а прошлиот месец ми беше 11 железото а хемоглобин исто не мрда низок
И јас сум со боцкањето крш, не се плашам туку ми се толку језиви и гадни иглине, секад ми се слошува коа ме боцкаат онака као од гад ми се слошува. Ама да ти кажам од коа сум бремена ме изрешетаа. Во средата 2 пати ми земаа крв, маж ми почна да ме зеза хаха вика ее почна по два пати да даваш крв. Вени неам веќе од што 100 пати ме избоцкаа последниве две недели. Али не сакам ни да мислам на пораѓајот си викам сигурно коа ќе ме фатат болки ќе ми биде бодете ме колку сакате само да се породам и да не ме боли хахах.
Исто и јас имам страв од царски, а имам осеќај дека ќе бидам царски, ама ништо нема да направиме од страв, ќе тераме тоа мора да ни помине низ глава само да се бебињата добри и ние со нив