Мариангел, нормално е нетрпението и нервозата пред секој преглед. Се осеќам блесаво што го пишам ова ама пред секој преглед си потплачувам, на само или пред сопруг... После смешно ми е, ама пак си плачам. Битна е убава мисла, но во даден момент ок е да сме психовци убав помин утре
Јана- омиленото име на мм. Господ здравје ако имаме некогаш чупенце за друго име да не размислувам хахаха
Вие си го напρавивте ти ќе си го ρодиш вие ќе си го гледате цел живот и дајте му име κое вие го саκате! Таκа мислам јас, затоа κај насѓод κо ќе ме освестеа од цаρсκи пρво телефонсκо слушање им соопштував κаκо се виκа новоρоденото!
@maweja убави ми се и двете, јас сакам кратки имиња. А ние секогаш за женско си го имавме во план Мила и се надевам некогаш за второ ако е женско ќе го искористиме. За мажево си имаме име, само рано е, инаку е обично православно име ама мене многу ми значи.
Epa ne proveruvam krvna grupa jas.. znam koja sum a i krvodaritel sum. Aaaa epten sum plashliva vo vena koga me buckaat, koga davam krv srceto mi znae kako mi chuka a bash se nadevav na buckanje vo prste ama shto e toa e, imam pogolemi grizhi od iglata denes.. tolku sum potresena toa e chudo, ne veruvam deka ke zaspijam ako dezhura ushte nekoj tuka ke bidam.. a vo 7 treba da stanuvam i ne znam zoshto mislev deka so obichno eho se gleda bebush a ne so vaginalno? Mislev deka ne smee da se chepka tamu na pochetok Sega sfakjam kolku sum informirana za rabotive
Хихи ее шо се секираш толку, ајде утре ќе се пофалиш колку си трудничко. И јас се плашев и уште се плашам и онака језиво ми е ама кога се работи за доброто на бебето се ќе напрајме. Колку пати ќе ме дупнеа во раката никако крв да дадам, од шо бев исплашена. Ич без галје само опуштено. Информативно во прст повеќе боли отколку во вена кисс.. Добра ноќ од мене
Искрено повеќе ме боли во прст кога ќе ме боцнат отколку во вена.... во вена може подолго трае додека излезе крв ама само ќе свртам глава и не мислам на тоа...
@Mariangel нема гајле од вагиналното ехо, уживај, а нормално е да ти е така, јас пред секој преглед сум иста, неколку пати имам пишано овде. А најстресно ми е ко ќе сме таму со мм и ќе ме викнат на преглед, а сестрата надвор ми мери притисок хахах не е за мерење тогаш и пулс и притисок кренати од возбуда. Ајде утре уште рано ќе ни пишеш убави работи на темава сигурна сум.
Falaaa shto ste ogromna poddrshka vo grupava, kje probam iskreno da se opushtam i da mislam pozitivno iako kaj nas jas sum pesimistot a mm optimistot.. se nadevam deka se kje bide vo red i utree sabajle ve izvestuvam Dobra vi nokj na siteee
Не се наплаќало во 28 недела т.е. во покасна бременост затоа што секако мораш да испиташ пред пораѓај. Така ми рече гинекологот, јас уште од почетокот и барав да испитам. Тоа беше едино испитување што знаев дека треба хаха
Зашто го прашувате родителите? Не би требало да ги слушате ако си имате вие желба за едното или другото. Мое мислење, али сепак нели ваша одлука. Инаку ние со мм го одбравме Јана и друга опција немаше
И јас така како тебе се надевав на првото ехо кога одев. Ама кога ми рече ајде качи се на боксот хихи ( тој столот за вагинално ехо, валгда ми личи мене на бокс па така си го викам ), пребледев. Инаку јас денес сум среќна што успеав да земам боледување, и освен некои испитувања немам потреба од излегување на горештиниве.
Евгенија е многу убаво име. Да си го крстите ти и мм како сакате, и никој друг. И не сподрлувај мислења за имиња што размислувате, секогаш ќе наоѓаат некоја замерка. Туку кога ќе се роди само кажете им решивме да го крстиме вака и крај.
Ne mi e problemmm shto kje bide vaginalno eho,ne deka mi e prv pat amaa ne znam zoshto mislev deka prvoto e obichno eho, a koga zakazhuvav pregled minatata nedela sestrata reche ultrazvuk i krv okolu 100 evra mozhe i povekje.. pa kje vidime utree shto kje bide samo so dobra misla Ti so zdravje da si go iskoristish boleduvanjeto,da si se odmoriiiish najubavo i site chetiri vo vis
Милички добра ноќ и од мене (ако воопшто заспиеме од горештинава) Само што се туширав со скоро ладна вода и пак горам вода тече од мене Али ќе се изгура летово Иначе едвај чекам да дојде 23 недела (за втор скрининг) да идам бебко да си го видам хихихи ми фалиии од 11 јули не сум го видела
Да не одиш кај Тони случајно? Оти денес требаше од одмор да се врати и колку шо памтам од бт си инаку нема потреба 4.5 не е многу ама треба да припазиш.Јас пошто потеков во нозете многу правев наново крвна слика и шеќерот ми беше 5.7 сестрата ми рече за трудница е многу ама вечерта јадев сладолед пред да проверам и ми рече денес и утре ништо благо и среда сабајле шеќер да проверам во некоја аптека и да му кажам колку е па ако треба да ме пушти на други испитувања и да намалам со јадење .
Ајде срцка баш ми е мило за тебе да си седиш на ладничко...иначе @Mariangel можно е да дежурам јас пак зш пекоол е е пак,а и утре почнувам на предпородилни вежби во 9 и ми е страв да не се успијам зш во 7обично дремка ме фаќа ти пуштам среќичкаа бубале и бебуле стално ве мешам хехехе поздрав до вас @kristina.k @mig завршив денес дури во 23.30 со работа мноогу голем роденден лудницаа ,живаа вода бев гаќи.коса сее мокра...и мн мн ме болеше половината и еве уште ме боли, сама си метев и џогирав и си плачев од мака кога ми текна дека душава ми излегува за 150 ден !!! Господ е гоолем гледа се !
Мама епген ми е мука кога те читам, ама целта ќе го оправда патот и маката кога ќе порасне семејството. На злобните луѓе само злобата ќе им остане и ништо повеќе. Колку можеш штити се, барем пери си мозок за да намалиш нервоза.... Мојот мини проблем е следен: две неписмени тетки ми направија отоци на левата рака при ставање клексан и не можам да лежам на таа страна. Некоја искуство, чаре... Алкохол не помага....