Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Девојчиња, вчера имав дијареа пропратено со грчеви и еве сабајлево пак. Некако се исплашив што читам искуства дека се јавувала непосредно пред пораѓај, ептен филмови си направив...
    Некоја да не имала искуство вакво, смеам ли пробиотик?
    Иначе сум 31+

2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Не ти е низок хемоглобинот, за трудница е нормално.

nancyyy likes this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Скоро иста ситуација со железо, хемоглобинот и хематокритот ми беше на последната крвна, а рекоа супер дека е. 117 хемоглобинот, 34 HCT хематокритот, а железото 20. Резултатите гледани од матичен, од Јане од Ремедика и од интернистот за тироидната што ме следи. Дури и RBC како кај тебе ми е :D Screenshot_20240518_112304_Drive.jpg

Tsh ти е доста спуштено, нели викаат околу 2 да е најдобро е. Ама па ft4 ти е океј. Пази тоа само, да не отидеш во хипер..

nancyyy likes this.
  4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Девојки хелп. Порано имав нормална кожа на телото а сега ми е премногу сува, дури долу под колената ми се перута и како бели парки паѓаат кога ќе соблечам панталони. Сега гледам почна и по рацете а и на струкот. Имам пробано дав гел за туширање, дав сапун, балеа палмолајв ама со сите добивам ист ефект. Исто и со путер за тело или млеко за тело. Препорачајте ми комбинација на гел за туширање и нешто за после туширање, да е хидратантно ама да се упива зашто нели лето иде. И дали е рано да почнам нешто за стрии за користам, 8ма недела сум. Препорачајте ми и такво нешто..Во прилог каква ми е кожата и на дланките, значи сегде почнува. Ако не помогне ништо следно на дерматолог одам. Фала ви.

Attached Files:

5. nikja

nikja Истакнат член

Ova ne e nisto strasno,i mene mise nekogas vaka racete odsekogas imam suva koza,ako cistam so sredstva i znae vaka racete,ova e sasvim normalno,po nozete isto ako nese namackam so nekoe mleko koga ke se soblecam paga belo kako sneg od suva koza sto se trie.Nese plasi ne e nisto strasno

Dodo1 likes this.
  6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Moze da e nedostatok na vitamini, dali zemes prenatalni vitamini? Najdobro maslena kupka od eucerin, isto i za racete zemi nekoj medicinski sapun mozes od kozjo mleko ili sl. Za mackanke po telo isto zemi atopi od eucerin. Dobri se i là roche posey ili bioderma treba da imaat masleni kupki isto i kremi za atopicna. Dali rabotis so nekoi hemikalii ili materijali? Ne e strasno tocno, no podobro na vreme zemi kvalitetni proizvodi, hidriraj ja kozata redovno korosti kremi i pij poveke voda. Za strii isto na eucerin masloto e mnogu dobro ama mislam e rano toa koga ke pocne stomace da ti se poznava okolu 12-13 nedela pa matamu. Do togas mleko za telo.

WhiteCat33 and Dodo1 like this.
  7. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

И јас сум иста вчера имав диареа 3-4 пати .. денес еве ме обратно запек од сабајле,ама имам тешкотии во желудник многу .. знаеш до ден сме иста недела

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Пробај со маслото за туширање на Еуцерин, поскапо е ама добро е. А за стрии јас после 12та недела почнав да се мачкам со маслото на бејбилов.

Dodo1 likes this.
  9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

За туширање Биодерма Атодерм масло, а како лосион после тоа можеш маслото против стрии на Веледа.
    Прекрасно хидрира, природно е, нема штета насекаде да го ставаш.

Dodo1 likes this.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Не работам со ништо такво ама искрено не сум одговорна и скоро и да не користам млеко за тело (ме мрзи да ставам). За рацеве се сомневам од сапунот на работа дека ми е

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За раце земи си крема некоја. Мене ептен ми се погоди вазелинска со невен и пантенол. За тело најдобро ми се погоди кокосово од тегличка од маркет што е.
    Течности колку можеш повеќе.
    За стомак, гради и бутови, како заштита од стрии мачкав од бејби лов уљето, го потрошив и сега мачкам павловичева со АД капки измешано.
    Се надевам нешто дека ти помогнав.

Dodo1 likes this.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Јас не сум бремена, ама не можам да замислам после туширање да не се намачкам со хидратантно млеко, а имам мрсна кожа.
    Најдобро ми упива Бекутан иако е помрсно, другиве не ми упиваат.
    И парфимирани пред да ставам, прво со Бекутан па потоа нанесувам парфимирани.
    Читам дека Бекутан веќе ги расипале, ама ете мене ми е погодено млекото за мојава кожа.

Dodo1 likes this.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Од пред два три дена кај крстот ми се појавува чудна болка, како пулсирање, на одредени интервали е, некогаш е на неколку секунди, некогаш ќе го снема и како да ме сече нешто. Ќе преќине некој период, па пак ќе почне. Дали во второ тромесечие е нормално? Чувствува некоја од вас?

14. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Да слични се резултати, ама јас имам мака сега и со д димери и хемостаза незнам дали и тоа има врска со ваква крвна слика, цело време мислам.
    Како се осеќаш?
    На која си доза еутирокс
    Јас еве 4 месец на 125 ме тера
    Прошлиот месец тсх беше 1.75 а фт4 17
    Сега тсх 0.75 а тсх 15
    Изгледа ме остави на иста доза дека фт4 понизок од прошлиот пат
    Јас лани без бременост отидов во хипер 0.21 од наизменично 50 еден ден друг 75
    Проверуваш д димери и хемостаза?

mariz likes this.
  15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Веќе незнам што е нормално, а што не.
    Јас вчера одеднаш почнав да осеќам бодежи кај десен јајник кога се движев.
    Потоа се прошири од двете страни на стомакот.
    Испив дупла доза магнезиум и си легнав.
    Од сабајле среќа немам таква болка.

Се надевам дека се е нормално, расте бебе и се случуваат секакви промени во телото.
    :)

Bella Nella likes this.
  16. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Здраво женски. Јас сум моментално во државна, синоќа ме оставија заради густа плодова вода и сметаат дека бебето е надносено. Отворена само 2 см одлучија да ме пораѓаат со индукции. Еве од 9 ипол сеуште се надевам дека ќе биде наскоро. Болки имам меѓутоа рекоа требало да се појаки, и да паднело балончево што ми го ставија за индуцирање.

sani99, Freckles., mariz and 5 others like this.
  17. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Jас имав така и баш почна да се шири надолу накај тртката па испадна после недела дека дека ми искочил хемороид па почна да чеша боли ..

Laura7 likes this.
  18. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Со лесно мајка, да си имаш убав пораѓај.:hug:
    Уште малку ќе се гушкате со бебушка:sun:

TamaraR likes this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Леле, ајде со лесно само нека е. Ти посакувам побрзо да си се олесниш и гушкаш со бебка.:inlove:

TamaraR likes this.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

А е некоја нова болка, одма триста мисли. Па и јас се надевам дека е нормално и не знам дали боли од што расте матка, дали од што не се движам или пак да мирувам треба уште повеќе :) Да ни проаѓа со лесно само, тоа е.

Marsi* likes this.