Дали си од Ск? Ако би сакала да ми понудиш за педикир кај што идеш ако си задоволна, бидејќи ич не можам уште сеа да се наведнувам да исечам нокти а не па да ги лакирам или некоја друга ако сака да ми препорача, мака измачив со сечење нокти.
Здраво идни мајки, Ми останаа неотворени 4 ампули со Dianatal gel ги продавам за 80eur. Јас ги набавив за вториот пораѓај, но отидов веќе прилично отворена и остана време само за да ми аплицираат 2 ампули. Ова ми беше втор пораѓај и можам само да кажам како не дознав порано и за првиот пораѓај да ги имав набавено ампуливе Ако има некоја заинтересирана идна мајка слободно нека ми пише. Dianatal ® го олеснува породувањето преку пократок и помалку болен породилен процес ја чува енергијата и ја намалува болката на мајката и детето го штити карличното дно, вагината и перинеумот
Уф се надевам дека така ќе биде, и мачниниве и оваа подуеност ме излудуваат, ама ќе се издржи некако се надевам
Да од Скопје сум, во Лептокатија одам во Тропик, сув педикир прави, мене ми одговара зашто нејќам да се киснам по лавори. Пиши ми во порака ќе ти пуштам бројче ако ти одговара локацијата. Јас и за гел одев таму и за депилации и шминка, задоволна сум.
и јас на рамно можам, а скали исто едвај качувам и угорница, одма се задишувам. Ќе закажам 16та недела тогаш. А од цервиксот зависи дали може да движиме и слично?
Dali ima dezuren ginekolog vo sistina? I koja e cenata na trudnicko eho? Ne mi se javuvat na brojov +389 2 3099 500
Жени кои имаат скратен цервикс над дозволеното, им препорачуваат да одмараат и терапија за да се среди и контролира. Тоа доктор одредува и дава насоки , до кој степен им е ограничено. Кај жени со цервикс кој е убаво затворен и нема други наоди, нема зошто да има пречка за било што во бременоста. Мене два пати ми го измери 4 цм. Плацента добро поставена, се беше во ред и дај Боже и понатака. На сите да ни помине со лесно и убаво бременоста.
Некоја да не сака перница за трудници? Убаво искористена ми е но функционална, бела и крем по боја. Од перење ми е малку стуткано полнењето, ама мене лично не ми пречеше тоа. Мене ми фаќа само место па си викам ако некоја сака да проба дали ќе и се погоди, ја подарувам, подигање од Кисела Вода, слободно пишете ми дм.
Dali nekoja od vas vo rana bremenost potocno pocetok 9 nedela, imala karlicni bolki koi prodolzuvaat nadolu kon butovite ? Neznam dali i toa e eden od simptomite ili treba da se obratam kaj maticnata, nemam bolka cesto no koga ke se pojavi boli stvarno mnogu i trae edno 5 min i posle pominuva ..
Девојки имам едно прашање. Средината на јуни влегувам во 9ти.Договорите од работа на 3 месеца ни се, у јуни на 20 треба да ми продолжат пак, секако ке ми продожат знам ама сеа у мисла ми е да не го отварам породилното уште одма, сакам боловање да извадам од 10ти јуни 15 дена и после да го отворам породилното, може ли фирмата да се заинате и да не ми го продолже договорот додека сум на боловање?
So napravija tie u sistina leleee… zaprepastena sum od cenite … u Germanija na privatno plativ 50€ eho ….
Само што се вратив од дежурен поради болката во грб. Ме препратија одма на неврологија за ехо на бубрези, нема песок и камен но наод од урина е дека има уринарна инфекција иако уринокултурата земена со катетар беше негативна Утре нова уринокултура, ќе гледам да земам и микробиолошки брисеви за секој случај и антибиотик ќе мора. Ваква болка бо грб до сега немам осетено Да пројде само со лесно.
Hehehe mene intralipidna infuzija 12.850 den od tie bea samo 8000 den za lezenje za poveke od 3 casa.Uzas e skapo,ama covek koga ima maka i poslednite pari kegi dade samo da bide sve kako sto treba