Da mene togas najgolemite bolki mi bea. Si rekov kako ke se tera. Samo odmor i lezenje dodeka ne pomine, ama brzo pominuvase. Dr mi dade utrogestan navecer od 200mg i magnezium.
Жени каде да најдам 100 проценти сок од брусница и чај од брусница, не можам да најдам, само оној чајот што е мешан со хибискус и нешто друго. Итно ми треба, фала ви И уште нешто, има гледам ампули од брусница по аптекиве, дали сте ги пиеле?
Во ДМ ко да имаше таков сок, баш го збореа тука. А ампулите ги имам користено јас ама не бев бремена тогаш.
Кажете ми вагинално пробиотици кога сте ставале, дали може заедно со утрогестанот? Зошто немам кога да ги ставам, наутро и навечер сум со утрогестан. Евентуално преку ден некако, ако смее така да се користи
јас овие ги имав пиено пред некој месец, течност е и директ се конзумира ми помогнаа за некоја бактерија во урина
Јас се јавив во ЦЈЗ и ми бараат 2000 денари за пертусис вакцина. Затоа од почетокот на епидемијава до сега само 3 трудници се вакцинирале.
Eдно на ден пиев, нема врска дали пред или после јадење, само пазев да не сум гладна дека ептен се благи па да не ми се слоши. Да, мене гинекологот ми ги кажа, второ тромесечие бев кога ги пиев
100% brusnica nemq vo mk. Ne se maci da baras. Eventualno fa naracas od internet na amazon mislam imase ili da konsultiras lekar da pies D manoza.
A zosto neja prasas maticnata,keti preporaca firma od niv koja e za trudnici i koi smees dagi pies.Jas pa na alkaloid cajot od brusnica go pievv,tuka na forumov citam deka nesmee dase pie.
Искрено не е воопшто страшно,јас се изнсчитав свашта, дури отидов со мајка ми од пуста паника да не ми се слоши, да не ова, да не она.....испитувањето трае долго само инаку другото не е ништо страшно, пиеш блага вода такозвани шербет во рок од 2 до 3 мин. Со лесно !
Јас ги пијам од Дм таблетите,покажа нешто во мокрачата па ми рече матичнио пиј ако има нешто ке исчисти ако не нема гајле природни се. E тој ми препиша на друга фирма дупло поскапи нормално, јас овие ги зедов исти се скроз во состав.
Требаше да си се договориш со некоја трудница Јас и @angel4444 бевме во исто време, па со друштво некако помина времето
Ич не сакам благо а и можам да повратам, мене една инфузија ми ставија па се шекнав таму 2 саати. Али ај може ќе се изненадам сама од себе.