Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    Гадно е првиот половина час, после ок си.
    Јас на гладно не трпам благо ама еве уште пола саат, а веќе се кренав.

@mariz либето ми прави друштво, па поминува времето. Мајка ми ме спреми да не одам сама :D

На intj_girl, mariz и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  2. Marr_ss

Marr_ss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    430
    Поскапено е, сега им е 2500 по ново

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    22.742
    Чај ќе си правиш од сува брусница.
    Имаш и на природна база капсули од брусница. Само не претерувај многу со брусницата.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    1.366
    Јас не можев да најдам никаде чиста брусница ни во билна ни по маркетиве, па си купував од пазар и ја варев чај.

За вагиналните пробиотици мене матичната тогаш кога требаше да примам ми рече не заедно со утрогестан.
    Ги пиев орално.
    Прашај си го докторот за секој случај.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    @Laura7 а да ја земеш таа што е 60% и само плодот од брусница да го двоиш и вариш? Баш во Дм бев, гледав.. сите мешани се.
    Инаку мн добра работа за бешика, а сигурно дозволено и за трудници е семки од лубеница. Јас мн мака мачев со ешерихија и фала богу ја нема 2 год (инаку се мачев преку 10год). Прв пат кога испив тоа чудо, јас парталчиња мочав.
    20тина семки од лубеница, сецкани на крупно се варат 2,3мин во 1л вода. Одма се процедува (дека пуштаат ко лига ако стојат) и после кога ќе се олади, вкус како вода.. никаков буквално. Уште се скапи лубенициве ама сечено парче гледам продаваат, па пробај ако сакаш...

На merriel0, Marsi*, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Да ја прашав, не треба заедно, ќе го пијам утрогестанот навечер, а ќе ставам пробиотици.

На CvetCvet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Сега баш ги двоев, од таа 60 проценти купив. Ќе се снаоѓаме некако. Инаку урината ми стигна, се изместено, со леукоцити, еритроцити, бактерии, крв во урина, катастрофа ;( Инфекција, дај боже да пројде со лесно, веќе немам енергија од секирации ;(

На intj_girl и mariz им се допаѓа ова.
  8. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.125
    Ете незнаев последно беше 2000 значи да не се изненадам сега на наредна контрола:rofl:

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Дека првата бременост ми беше лани и колку толку ме држи сеќавање, а имам и мали белешки пишувано за симптоми и килажа. Имав даалеку повеќе движења на бебето, и многу посилни. Може ова да е по флегма или има некоја мака? Некогаш и со тресење не реагира и тоа убаво асално тресење како гинеколозите што прават за на ехо да смени положба. И благо, луто и газирано не ја предизвикува да мрда. Во денот 10 пати ако осетам некое движење и тоа ептен на блиц а некогаш ни толку..
    Тек за 20 дена сум на преглед, не змам дали да кревам паники.
    Мм ми вика се научи да одиш по лекари сега кога е се ок измислуваш нешто…
    24+3 сум

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Нека поминува само брзо! :(

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Каде ти е постелката? Јас иако носев големи бебчиња, дури и 30,35та јас не осеќав мрдања опасни со првото и второто. Напред постелката, незнам дали имаше врска... Здрави, прави дечиња се. Третово назад постелката, има денови каде екстремно ја осеќам... оно се гледа како прошетува дел од телото по стомак, па и неколку пати и ме заболело (јас ова го немав искусено, па се грижев дали е ова нормално). Некогаш кога мрда многу, си викам да не нешто смета и затоа волку прета :D А па има денови, каде слабо си претка. Фаќаат разни позиции... Се случуваше и каде воопшто не осеќам, а на ехо лудуваше :D Затоа си мислам зависи како е наместено...

На Bonnie Top, gothchick и marama им се допаѓа ова.
  12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    Го преживеав шеќерот, уште резултатите да стигнат. 3 дена нема благо да каснам :D
    Моево е со постелка напред и многу се чувствува. Ако повеќе се чувствува со назад, среќа што е напред :D

@gothchick опушти се малце. Дека имаше мака, паметот сигурно таму ти е цело време. Ќе бидете добро :hug:

На sani99, Feniksgirl, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    @marama @mariz е и тоа е разликата, со првото напред ми беше а ја осеќав многу повеќе, сега е назад и горе и мнпгу слабо. Ќе видам нареден период како ќе е, сепак е тука дава знак некој.
    Протоци ок, си расте таман за неделата, малце лакуни и малку покачени ддимери ама да не си раат нешто излегува:D

На marama и merriel0 им се допаѓа ова.
  14. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    И мене ми е назад и не го осеќам нешто интензивно како што опишуваат членки.
    Немало проблем до сега.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Мене стомакот почна да ми се познаа крај на 5 ти почеток на 6 ти месец . Иначе исто имав проблем со гасови и надуеност, Сигурно ти е од тоа.

16. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Оди на болница, јас скоро имав болки од жолчаката и ми дадоа систем физиолошки со спазмекс ако не се лажам.
    За дома ми препорача фамосан+парацетамол.
    За забоболка најмногу што ми дозволија беше аналгин/беналгин.
    Можеби ќе треба да пиеш антибиотик ако се во прашање бубрезите.
    Најдобро консултација до гинеколог да знај, па упати се интерно или инфективно.

17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Бев вчера на дежурен, уринарна инфекција. Ми дозволи парацетамол, кетонал и аналгин за болки. Почнав и со антибиотик. Фала ти :)

На sani99 и CarrieBradshow им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.010
    Мене какви видеа ми искачале на инста, јутуб... екстремно апла, лево десно шета стомак, се гледа цело бебе како прета мрда :D Може зависи и од јачина на мускулите, кожата итн... :?: Мајка ми вика со мене и сестра ми ќе и отишол цел стомак лево или десно и го фаќала сама го враќала напред :rofl: Јас не ни сакам нешто толку екстремно, арно си е вака. Битно нека мрдка само :inlove:

На CvetCvet, Marsi*, Bella Nella и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Ги купив овие, ја консултирав и матичната рече може и биле многу добри. Ма да и ова е мешавина некоја за уринарни инфекции, покрај брусница има и мечкино грозје, екстракт од зелен чај и златица. Но штом го дават гинеколози значи ок е составот.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Јас инфекција добив после пораѓај, од катетарот 99%, исто со болка во бубрезите бев, па ми дадоа антибиотик.
    Ти кажаа од што е?