Девојки, односи со заштита имате? Матичната ми рече се исто како и до сега, ама не ми иде некако како и до сега
Mene doktorkata mi rece ako prethodniot pap bil vo red i ne e pominata edna godina, nemora vo bremenost pap posto se grebi malce od matkata, a i da izleze nesto ke se tretira posle porajgaj
Па ако таму имаат поинаков принцип на работа. Тука мислам дека скоро на никоја не и земале пап во бременост.
Како ти се чувствуваш така прави. Ако не ти е до секс и не си опуштена, подобро немај. Ако ти се прави уживај си, нормално ако се е ок со бременоста. Мене лично ми се забранети односи од сам почеток, така да ни кондом ни без кондом
Односи почнавме негде после 14 та недела и тоа со заштита. Не се односите тоа што било. Искрено не ми е ни нешто вау. Еднаш на три недели имаме. Повеќе страв имаме и двајцата , иако докторката ни кажа слободно можеме да имаме. Ова е мое искуство.
Без заштита, после 12та недела. Пред 12та ми рекоа без односи. Е сеа веќе на влез во 9ти ни до односи ми е, ни соодветна поза постои веќе . @снежана2023 докториве како и да си нафрлаат малку медицински непоткрепени информации . Да омекнуваше грло на матка чај од камилица, после 38ма недела ќе се налевавме сите чај.
Imavme do vecerta koga pojdov za poragaj. Mene licno toj period mi bese uste poubav od pred bremenost
Hahhahaha me iznasmea, jas iako se porodiv seuste ve citam zenski. Taka bilo to glvaceto ke go dopre maski mozok uzivajte duri mozite.
Мене ми направија пап, не знам зошто, секогаш претходно уредни наоди имав, нов матичен ми е овој, претходниот за претходната бременост не ми правеше…
Главче ѕирка кога ќе пукне водењак и ваљда после 6-7 см. Јас со првото отидов 4 см отворена абер немаше за искачање. @Besbes24 како жити очи ти било поубаво со 15 кг плус и со ограничени потези. Ја едвај станувам коа ќе се залегнам
Ааа јас на 4цм едвај го натерав мм и истиов муабет го слушнав.. викам Џони така да се допираше главчето на бебето, немаше тебе да те молам да ми го убрзаш процесот...
Iskreno se zdebeliv samo 7-8 kg, skoro cela bremenost bev aktivna pesacev mn pa na soprugot mu bev uste pozgodna od porano
Онојден имав лажни контракции, вчера не. Од преска почна да ми се затеза стомакот и будала не испив одма магнезиум. И со саати ми е така, ќе попушти во некоја поза па пак и сега половината цела ја осеќам затегната. Испив дупло магнезиум и се истуширав сега. Имам ли место за паника? Со првото во покасните недели осеќав вакви затегнувања, сега ми чудно 22 недела сум. Осеќам имам и гасови по стомак, не знам дали и тоа ми придонесува плус. Еве и два дена ептен слабо ја осеќам бебушка и тоа ме фаќа паника. Дури во четврток имам контрола кај доктор. Некоја да сподели искуство што сме слична недела или вие во поодмината бременост.
Луѓе, помагајте,умирам од болки Меѓуребрениот нерв ми се воспали, т.е. ми се приклешти шо дури при вдишување ме боли. Офкам и плачам со солзиНиедна положба не ми одговара. Страв ми е и за бебето Се напив Мг и Б6. Смеам парацетамол? 12та недела сум.