Смееш парацетамол, ама полека смири се. Нема ништо да биде. Грб е. Легни ако можеш, опушти се ќе те смири б6.
То е проблемот, ни на левата, здрава страна не можам, секако ме притиска. Сношти ме фати, ама беше подносливо до пред сат време. Ќе се напијам парацетамол. Фала
Е за камилица прв пат слушам дека не смее. Трета бременост, пијам чаеви во секоја бременост.. камилица, брусница, планински, аронија си ги вртам. Нане знам не е убаво, ама од кај па сега камилица...
A jas pa prvite nedeli si piev brusnica na alakaloid i toa po 3 casi dnevno,sega tuka doznav deka nesmeelo dase pie brusnica
Нормално не е убаво да се претерува ништо. Мене матичната ми рекла се да си јадам, пијам.. нормално без претерување. Дури и сок од ананас имам пиено, урми си каснувам. Урми ако е голема, една.. ако се мали две. Ама пак тоа е еднаш на 4,5 дена додека ги имам. Па период нема ич да внесам и така во круг. Исто со чајот, пијам кога ми се пие... некогаш па не сакам топол пијалок и пијам цедени сокчиња, лимонада.. ама некогаш па си сакам и чајче. Се умерено..
I jas pijam, maticnata mi rece moze po edna-dve sholji dnevno. Da ne se preteruva po 5-6 ama deka ne smee prv pat slusam.
И јас сум со тој проблем. Моето бебе не реагира на благо, кафе, тресење на стомак итн. Еве 4 дена многу слабо мрдаше, одвај во денот неколку движења. Сум била на дежурен неколку пати. Во петокот кај матичниот отидов. Вчера мислам душава ќе ми излезеше од нервози зошто не мрда. Ама затоа ноќеска пуздер ме направи со клоцање. Не знам што е нормално веќе. Се плашам кога не мрда, се плашам кога мрда многу . Ми викаат се е во ред и си расте, а се плашам некој ден да не му е нешто и јас да не отидам во време на преглед. 32+ сум и се повеќе се плашам како наближува датумот.
Znaci samo mojata maticna mi kazala ne za caevi, i toa ne ja prasav koga otidov na prv pregled vo bremenost sama mi kaza da ne pijam
До 14 недела ич, после тоа ми рече докторката строго со заштита, од 36 натака без заштита и со свршување внатре за да омекне грло. На крај ич немав воља за секс, ама пусто се молев да ми омекне грло побрзо, а дека не уживав, ама ич
Некој што се разбира повеќе да каже нешто за крвната слика, железото дупло ми се покачило од минатиот пат со тоа што ми даде суплементи ама ме бунат овие еритроцити на долната граница, секако сум кај докторот за два дена ама да си прашам додека чекам
Фала за прашањето Лаура Се напив сношти парацетамол со вит.ц и ми попушти малку, колку да можам да заспијам..иако се будев на секои 2 сати. Нервот е да, нема што друго, на допир и на движење ме боли по должина, најмногу кога ќе вдишувам. Мислам дека ми е од неправилна положба при лежењето. Таква болка ни на најголемиот непријател не му посакувам, ама фала на Бога, денес е поиздржливо, а сношти попот во бело го видов. Засега не планирам да пијам парацетамол, па ќе видиме каква ќе биди ситуацијата. Ќе издржам јас само бебето да биде ок. Во четврток сум на прв скрининг.
Мене и под граница ми беа еритроцитите, ама не рекоа ништо. Рекоа супер е крвната, иако и хемоглобин малку под граница ми беше, хематокритот... А па железото ми беше океј. Наредна ќе правам нова крвна... @TamaraR или која беше што беше задржана на Гак за раѓање? Се олесни лии @prinstongirl2 Како си и ти?
Дечки како се вика тој тест за преглед недајбоже болести или пак дали е све во ред со сеуште неродените бебчиња исто така со тој тест уште во првите недели/ месец дена се дознава полот на бебето?