Ne se pravi a mene mi napravi vo 12 nedela. So toa sto 4 meseci pred toa imav praeno pap i pak mi napravi. E sve naopaku znaci
Што се гледа на првиот преглед на гинеколог после бременост? Кога е најубаво да се отиде? Прегледот е вагинален или абдоминален?
Zdravo, dali nekoja trudnica go ima kupeno prenatalnuot kurs za trudnici od mama. Mk da spoedeli iskustvo dali e dobar i korisen?
Jas go kupiv uste 5ti mesec koga bev mene mi se svigjase ima dosta raboti opfateno: doenje, nega na novorodence, banjanje, vezbi za disenje za kontrakcii i ubavo go objasnuva pocetokot i tekot na bremenosta, porajgajot
Препорачајте ми добар ендокринолог државно на Клиника, кого го фалат најмногу, знам прочитав некоја докторка тука се спомнуваше, ама немам сила да пребарувам сега, главата ми паѓа.
Адамова ја фалеа тука. Но јас не дојдов до термин кај неа. Сега сум кај Прошева, до сега е ок и коректна. Задоволна сум, еднаш месечно ме контролира.
Фала ти многу, а дали може да се отиде со приоритетен упат, гледам нема ниеден слободен термин, а итно ми е
Mene na nefrolog me prakjaat itno, nema termini, ni prioriteten ne davaše sistemot, edvaj iten upat izvadiv. Utre koj znae kolku kje čekam na nefrologija. Probaj so iten
Nema da mi dadat prednost kako trudnica u 7 mesec, vekje stomak baš baš vidliv? Inače kako ide pregledot? Rezultati što imaš davaš, eho pravat i drugo?
Јас тогаш се изначекав, меѓу последните влегов. Мене не ми направија никаков преглед, само усно кажав што кажав, ми рекоа како да ги пијам метилдопа, пошто јас заради притисок отидов, ми објаснија како постепено да ја зголемувам дозата и толку беше.
Vagilact сте користеле во бременост? Завршив со флажил, сега ова почнав. Како таблета за пиење е, потешко се става за разлика од други вагиналети.
Јас на дежурен бев на ГАК итно ме пратија на нефро одма ме примија, викенд беше немаше гужва. За викенди е полабаво, но нормално ако имаш итна мака.
Пред неколку месеци имаше откажан термин и матичната одма ме уфрли инаку и тогаш немаше термини. Но кога прв пат ќе успееш да дојдеш до ендокринлогот, после е лесно она ид таму ти закажува за нареден термин. Пробај со итен, трудница си имаш предност ќе те прими.
Некоја членка пиша за семки од лубеница. Да не барам по пост ако може да пише како се користат, се варат, така се пијат и дали од некаде се купуваат или си ги вадиш од лубеницата? Исто дали смее во бременост и по колку? Друго колку долго смее д- маноза за се зима и брусница? Дали може да си ги продолжам и после антибиотикот?