@Едно Чупе кај Тони сум да, ама пак ќе заминува на почеток на август на одмор мислам. Многу трудници сум видела кај него, ништо чудно да се имаме сретнато. @mama89 како не и е жал ццц не можам да ги разберам луѓето, барем на крај да ти одмалува од работата со чистење. Баш така голем е Господ, вас ќе ве чува, а таа грев прави од што нема чувства. Одмори се сега, излади се и не се нервирај повеќе.
Tuka sum jas si dezhurkam,ne sum legnata A tiii ne znam kako izdrzhuvash da go trpish toa izmachuvanje posebno na tie zheshtini... Zoshto ne se potrudish nekako da zemesh boleduvanje? Baraj nekoe chare vaka ne si olesnuvash,se poteshko ke ti bide ako ne se lazham 7mi mesec si mora pazenje povekje,nikoj drug nema da se grizhi za tebe ako ne se grizhish samata..
Јас само да наминам да ве поздρавам Умиρам по жештиниве, нозете ми се κаκо бабуρи отечени. Пијам вода κаκо луда Си тρчам наваκа-натаκа со κуќава по доκументација наместо да одмаρам по дома . И таκа... сеκој со свои маκи... Ај уште малκу имам, летна вρемето додеκа тρепнеш
Се пазам најмногу од поголемите деца зш трчат многуу и не гледаат да 7ми сум веќе ама тоа е ...Ви благодарам на сите што ми давате подршка и извинете ако ви досаѓам но кога ќе си пишам тука полесно ми е малку ...многу ве сакам женски .но ми нема помош ....морам да издржам за бебчето... Парите не се битни тоа е за 2000-3000д месецов ќе работам ќе се снајдеме некако но мизерно е ,жално е ...а најмногу односот и што не се освестува дека алооо мешево е големо ...тежи напред ...а она ми гледа пајажини и да се качувам на маса.стол пајажини да фаќам Сите мајки што идат ме гледат со сожалување и се чудат па кога ќе ме видат под тече од мене а јас со мешево напред играм ли играм со децата...и најинтересно беше зошто кофата со вода за џогирање не сум ја полнела до горе па неможам да ја мкнам многу е тешка алооо бе неможам да ја кренам и така срцки извинете уште еднаш ако ве замарав...
Lele mori majko, jas da sum iskreno ne bi trpela.. Bi batalila se ke se snajdam nekako ama ne si ja macham dushata. Vo sluchajov tvoj definitivno stanuva zbor za psihichki poremetena lichnost bez chustvo za oset i grev.. Jas sekogash vikam ima Gospod, se shto treba da se sluchi ke se sluchi, a sekoj shto treba da se kazni ke bide kaznet na nekoj nachin koga togash
Да и ја аκнеш и κофата и џогеρот од глава на таа пρостача, за 150 денаρи не се исплати од дома да излезеш по жештиниве а не па маани да ти наоѓа! Злобно жениште Денес κај мене на теρаса 46 степени поκажа
Денес бев јас кај матичниот резултати да однесам и ми рече повеќе да се движам и месо да јадам повеќе и тотхема ми препиша.Ама тие ги имам пробано и не ги поднесувам,ќе пробам со замена за тотхема на природна база со јадење некое.Тоа дека хемоглобинот ми е 9.6.И толку беше,ниту ми закажа наредна средба,ниту некое испитување,а 30 недела сум појма немам што следи понатака и кога да одам пак.
Ццццц како брее!!?? Значи колку љубоморни и зли луѓе на светов постоеле па не пајажини , кофи , џогери се од глава би и плеснала навистина навистина барем ти работиш и можеш да и објасниш или да ја откачиш (така кажано) , те разбирам истото дома кај мајками го правам три дечиња и едно во мешево исто како десет деца да се во куќа атомска бомба лушпи насеаде , алишта , играчки и т.н па навечер пред спиење рацеве и кичмава ми знаат па синко мој вреден на мајка и тој ми помага заедно садови миеме Иначе да ви се пофалам синко не само од цицањево и од памперс преку ден се одвикна сам да не носи кога му се мочка или кака сам иде во ноше и само ќе дојде ми вика - Мамооо миј ношее Колку е раат брееј плус на горештинава газето нема да му чури во пелени
Земи свежо цвекло , зелка и морков напрај салата само повеќе цвекло да има и направи ја со вински оцет посебно домашен ако имаш уште поубаво и што повеќе спанаќ (блитва,зеље)
Немај гајле мила какво досаѓање,сите сме тука за да си дадеме подршка и совет,Ти си за мене трудница херој. Иначе мене сон неме фаќа многу мие топло и главата ме боли мислам ке ми прсне,мислам ова е најтопла ноќ до сега
Бидејќи сме труднички се разбираме а и секој нормален би разбрал само психијатриски случај како неа нема ! Доста беше за смрдлата сега нема да се измачувам со тоа дури утре во 16пак ..Иначе,мм ми купи јогурт и кифла сега си вечеравме хаха инаку никако не јадам пред легнување ама бев гладна и исцрпена си каснав и си среќна сум утре за првиот час ...мн е убаво на тие едукативни часови другарка моја беше...се труднички околу тебе и објаснувала сестрата мн убаво ќе ви се пофалам утре како сум поминала и ќе ви пренесам искуства секој ден...Ве сакам мамичкии а сега нема спиееење дефинитивно се потиме само сите и си пуфкаме
Така е срцка фалати иначе...Пробај со ацидиборци од аптека земи и стави на газа поголема и на местото држи повеќе пати во денот...и не се секирај ќе мине за некој ден мене тоа мн пати ми направиле
Има ли некоја будна мамичка?? Веќе пола саат ме штрека половината,одвреме на време остра болка како со нож некој да ме боди... од шо така ? Страв ми е ...
Аххх @mama89 за ќотек си, па шо олку доцна будна си Пак? Знам жештини не се спие, јас прошли неколку ноќи не спиев, па денски бев гроги, и две ноќи по ред од толку исцрпеност спијам ко заќлана од 12 до 6. А ти си трпи кичмата после сите работни активности кои ги правиш и тек ко ќе подлегниш малце тогаш најмногу до израз доаѓа болката. Пак викам прај некое чаре за воледување,снаоѓај се некако па тоа твоето не се трпи на работа, кога те читам ми се крева сафра мене тек ти како се чувствуваш замислувам. И уште се осмелува да ти бара пари да и враќаш!!!!! Абре која е таа море да се пријави одма! Ама има некој што гледа да знаеш, ти прави си го своето и колку можеш пази се, па од качување по пајажини можеш да паднеш, може да ти се слоши, кое суштество е бре таа не можам да сватам! Ајде уживкај на вежби, јас кога одев само слушав и гледав, не се осмелував да вежбам од страв. А @Pcelka94 и твоите постови кога ги читам гледсм дека и покрај сите маки кои си ги имаш и покрај се што си претрпела во животот и покрај осаменоста без сопругот сепак си со еден позитивен став и ти се дивам да знаеш, ќе бидеш наградена зошто гледа некој гарантирано! Поздравче и до @monik55 , @<3 pleza4e <3, @Mariangel , @Eli23 ,@Bebulleee што поскоро да не дружи, и воедно сите мешковци во друштвово. А јас утрово последолго време се сетив на сон шо сум го сонела ноќва, со убаво чувство се разбудив, цел сон барав и пробував фустани, се радував со мешето, се спремав за некој настан незнам ни за шо сама, се на се не најдов фустан на крајот ама личностите кои беа во сонот ми текна дека се починати некои роднини и мама и колку шо ми е убо дури и во сон шо си бев со неа, шубе ми е од сонови со починати Се надевам ќе виде убав ден за сите, ќе се криеме од жешково дома!:
Секогаш гледам да сум позитивна колку и душава да ми се распарчува од секојдневни нервози стресови , исцрпувања низ куќава зашто на никој не му текнува да зачисти па секоја ноќ само јас али тоа е морам да си бидам весела заради синчињата едно до мене и едно во мене , не е фер на него да не му правам кејф кога он е премногу паметен и играчи сам си ги собира а никогаш му немам кажано тоа да го прави а само 19 месеци има гордост мајкина е он Ти благодарам на убавите зборови
Pogodete koj si ja vide malata crna tochkichka na ehooo? Samo sho sum vlegla vo 5ta nedela, i se e vo red.. doktorot reche ako izdrzhi plodot ushte dve nedeli vo mene posle treba redovno da si odam na kontroliii
Многу ти е низок хемоглобинот...тешко дека на природна база ќе можеш да го подобриш резултатот, сепак за тоа треба време. 30-та недела си, плодот е поголем и уште повеќе ќе повлекува од тебе...Така да, послушај го за тотемата, не се зафркавај, да не направиш беља. А паралелно подобри ја и секојдневната исхрана... п.с. А кога тој не ти спомнал за наредна контрола (неодговорно од негова страна), зошто ти не си праша???
Ете гледаш се е во ред мила! ЧЕСТИТКИ официјално сега! А јас сум ! Жешко, не се диши, децава не застануваат ни секунда, нешто ми е тврд стомакоти не можам да осетам мрдање и сум ај малку диши длабоко и број до 10 да напрам мора да е се во ред !
Срцка и на мене сабајлево мие тврд стомакот и јас паничам ама ништо нее а и ноќеска сонував како докторот ми казал:нема срцева реакција и сеа само се мислам.