Дали е можно уринокултура чиста а на брисеви да покажи бактерија? Правев уринокултура чиста е, но имам повремено некое пецкање. Матичниот вика нема потреба од брис.
Нормално дека може, ако имаш пецкање, чешање обавезно направи. Ако има некоја бактерија подобро со време да се открие. Инсистирај кај матичниот.
D-manoza mene mi kaza doktorkata deka mozam cela bremenost da ja koristam ne steti na plodot, no po edna kesicka dnevno. Jas taka ja pijam ponekogas koga osekam postojano cuvstvo na mokrenje ili se osekam nedoizmokreno.
Јас како што прочитав да се исецкат и да се сварат околу 20 семки и после да се пие од водата. Баш ќе потражам како беше точно, вчера купивме лубеница и ќе пробам и јас. Сигурно дека смее, бидејќи како ручаме лубеница голтаме и по некоја семка. Замисли толку да е лекот за ешерихија коли Ќе се прерадувам хаха
Пред некој ден имав дијареа, течна столица многу.. денеска пак. Плус мокрам пречесто. Незнам зошто и многу ниско го осеќам стомакот, ми смета во седење ми допира апла на нозе (на бутови) и ширам нозе за да ми е поудобно (клапнува тука у дупката стомаков).. и во стоење го осеќам надоле дека ме влече многу. Наредна недела сум на контрола тек на 29ти... И второто ниско го носев, се надевам не е ништо... ама малку паника ме фаќа некоја 28+2
Кај мене од почеток исто ниско .ж бебе секој пат со главата доле не е бил горе за да се спушти уште во 8ми .. и еве ме ме знајш.. да го молиме да излее.. туку овир два дена секррт млечен ама редок као водичка дури. Ама е секрет воден млечен .. кога мочам посче мочање и протече..... жпрвп ми беше густ бел ама ств густ.. па почна чепот па прекина секретот.. прекина и чепот сега па ретко.... не е водењако нз пошто напнам не тече ништо...
Кога беше на контрола последно? Вагинално што викаат до кај си? Абе може не е ниско, може ми е ваков само спуштен чуден стомаков. Мн чуден стомак имам втора и трета бременост. Надоле е цел. Цела рака и више под гради можам да ставам. Или па позиција има чудна фатено, завртено некако само таму склопчено. Па ако уште сега ми е ваков и ме тегне, што ќе правам до крај. Појас би ми помогнал во овој случај? И кичмата премногу ме боли позади доле ниско и мислам ради ова што сум вака во стомаков...
Иата бев од почеток цела рака под гради ... мускули, матка, лигаменти опуштени се и веќе ке висе надоле... јас имам гради големи па и они висат ..беа горе сега ке се симнат до колена пошто до папук се веќе хајаја... Ако си е вп ред на ехп нема што д амислиме...во понед бев на цтг покажа само една контракција 80ка која не ја осетив баш како јака.. и ме остави подолго време ама нсмаше.. рече ај шетај повеќе ако нема промени ќе дојдиш четвр утре ќе е ќе те гледам и на ехо ваљда и вагинално...и ќе видиме што ќе препорча... он сака природно пошто со првптп беше ств брзо и сега очекував да е така се мадевав се надевам уште де.. не го брзам.. синчето ми се роди само што влегов 36та па 30000 проблеми после, па доктори, па физикални помина битно.. сега се молев се да си е океу ..вика маж ми господ ни слушна молитвоте да молчкме да не го лутиме бебче си знае кога
Појас обавезно. Јас и реков на докторката дека не можам да шетам одма осеќам притисок доле и споро многу се движам и ми рече ќе си купиш појас.
Старите убаво викаат некогаш лекот е без пари само не знаеме. Порано кога немале антибиотици си го наоѓале лекот од природни работи. Ќе пробам и јас ако најдам некаде лубеница. А треба да ги исушам семките прво, да отстојат па да ги сварам како чај или директ така? Ајде ако најдеш како се прави пиши баш да знаеме.
Од кои кесички д- маноза зимаш и од колку грама се? Гледам има и капсули. Да повремено ако осеќаш нешто знам дека може, но мислев превентивно да спречам да ми се враќа ешерихијата, дали секој ден смеам по една капсула и прашок од д- манозата и плус капсули брусница да си купам.
Вчера вечер ми падна чепот, незнам дали да го известам докторот или да си чекам болки, пукање на водењак
Ovie kesicki gi koristam jas, sega se vrativ od termin ja prasav doktorkata taa kaza deka ne bilo stetno da se pie celo vreme po edna kesicka, caj od kamilica ne e steten, caj od brusnica ne e steten, ako moze ogranizamot da mi gi podnesuva. E sega pogore procitav nekade deka kamilicata go omeknuva grloto na matkata, a mojata doktorka kaza mozam da go pijam ne steti, i sega da neznaes stv na kogo da veruvas i doktorite sekoj po svoe si tera.
Извести телефонски ако можеш. Не мора ништо да значи, а може и че се породиш. Мене во 9 вечерта ми падна (ама со пукање на водењак) во 6 сабајле се породив.
Следи како ќе ти биде деновиве, искрено не знам ни веќе како да препознаам џеп кога секој ден имам воден бел исцедок Ваљда нема да утнам
Не се секирај, иста сум 28+1, тоа е тоа, исти симптоми имаме во иста недела Два дена по ред ми тежи стомак надолу, мислам ќе ми падне, а чувство како да ми се тегне нешто внатре кон долу.Исто седам со раширени нозе за да ми е удобно.