Пиши на гоогле mucus plug i ke vidis sliki kaki izgleda.m ne e iscedok tuki bas kako sekret kako mrsul, zele ... taka nesto
Јас ги ставав заради намалена вагинална микрофлора. Тешки се за ставање, ужас. Некако после втората успеав полесно да ги ставам, ама дефинитивно се потешки за ставање него обични вагиналети.
Сега се вратив од контрола после крварењето. Добри сме со беба, имам зелено светло за нормално функционирање. Само ме збуни што не ми измери цервикс.
Vo prva bremenost imav preeklamsija,me interesira dali kje mi se povtori i vo vtora bremenost?? Dali.imate iskustvo?
Zdravo devojki. Veke 2 dena osekam vaginalno peckanje. 5 mesec bremena. Nemam cesanje, i ne e povrzano so uriniranjeto. Dali imate iskustvo i preporaka ve molam? Fala
Ако немаш индикација не мерат некои доктори. Ама и да мерат, не е страшен тој вагинален преглед. Нежно ја става сондата за ехо и кога ќе дојде до цервикс, го мери. Толку, безболно е тоа. Мене со првото не ми мереа, со второто на мое барање еднаш само Со третово мораше дека прокрварев во 14та... Ама ми мереа 14, 17 и последено 21ва. Сега сум 28+ и на последен преглед не ми мереа.
Да, ама ептен е нежно и кратко. Два пати ми мереше матичната. Јас не ни очекував, ама ми измери два пати.
Женски дали може 500 да се леукоцити во урина од вредности 3-10 ???? Некако ми е чудно сега приметив Инаку немам ниту пецкање ниту болки некој чешање при мокрење
Ако немаш доле пецкање, проблемот може од бубрезите да доаѓа... леукоцитите заедно со тоа ACR на проблем со бубрезите мислам укажува.
Направи си уринокултура за секој случај, јас имав покачени леукоцити во урина и се воспостави ешерихија дека имам. Ако е ок уринокултура, може да е грешка во бројките.
Само што мавнав две канчиња јагоди, како убаво ми дојде, мерачки сум си ги изела. Сеа читам ананас не смеело во бременост? Зашто?