Јас колку што знам не се препорачува зошто го омекнува грлото на матката. Исто имам слушнато и за урми. Секако ако каснеш малку ништо нема да стане, но веројатно ако изедеш поголема количина може да направи проблем.
Јас вчера се мачев со вагиналети пробиотици, баш сакав да пишам како ги аплицирате. Не се мазни како утрогестанот, него рапави како таблета, а мене веројатно од антибиотикот ми е сува барут абе едвај ги напикав, дури ме здоболе се сецнав да не си пуштам крв. Се мислев да не требаше под вода малку да ги натопам, ама не пишува ништо во упатството.
Да не кажам, ама до крај. Ќе се шири матката, бебето расте, бутка. Утре 24 та недела, уште си имам од време на време.
Каде да најдам од таблетите Брусницин? Во неколку аптеки прашав немаат. Или препорачајте некои добри таблети брусница кои сте ги користеле.
Neznam kaj mene dali se nisko postaveni,koga ke stanam i odam mi tezi odma,a maticnata i lazarevski mi kazaa sve e vo red
Da i porano gi piev okej mi se..me teraat poveke pati na mocanje da odam za da se isfrli bakterijata. Samo mora voda da se pie poveke
За таблетиве конкретно не знам. Ама има еден како сируп е Утисан се вика, чиста брусница. На ќерка ми и го давав на 2 години имаше ешерихија во урина. Би требало да може и за тридници, за 1 ден и се намалија болките од сирупот.
Таа недела на сите се ниско плодовите. 24 та и уште повеќе осеќам доле дека е. Штом ти кажува доктор дека е во ред опушти се. Магнезиум и одмарање. Мене лично ми помагаше да легнам на страна со перница помеѓу нозе.
Pocnav veke so pernica,i taka mie podobro i mi pomaga.Magnezium oijam citrat 400mg mi rekoa dovolno e netreba pogolema doza
I kaj mene bese vaka napraviv urinokultira cista bese. Neznam dali e do laboratoriive vaka sto izleguva. Bez simptomi bev. Dr mi rece da pijam poveke voda i po 3 Nedeli da povtoram
Ако не ти се смируваат грчевите, консултирај се со доктор што те води дали да зголемиш дозата. До 1000 мг е дозволено. Јас и наутро и навечер пијам, по препорака од докторката и цел ден сум покриена. Ми рече така да го пијам за да и олеснам на матката. Вака просто ми го објасни тоа.
Pa vcera bev kaj maticnata mi kaza dovolno e,na 29 sum kaj Lazarevski kego prasam i nego.Ne deka mie neizdrzlivo i non stop ama nekogas bas onaka mi pravi panika koga ke pocne dame tegne.
I mene mojata doktorka mi kaza 400mg deka e dovolno, duri i mi gi prekina sega veke da ne gi pijam poso nemam grcevi poveke, e sega me zamisli toa sto vikate vie deka uste gi piete ..
Некој со слично искуство, веќе сум на половина од бременост нели второ тримесечие е сега имам плацентата превиа и читав за тоа многу се уплашив со некои лоши искуства и со крварење кон крајот на тримесечието. Последните денови имам болка долу нз точно и ни каде е болката особено кога одам сега почна и кога лежам и одам во вца денес почесто како да ме пече што мислите дали е некоја инфекција или има врска со постелката што е ниско, читав и за скратено грло и веќе незнам што да мислам а на контрола сум за 2 недели на 2 скрининг
Zdravo sakam da prasham vo vrska so porodilnoto..Porodilnoto mi e otvoreno od 8.11 do 3.08 mi trae taka mi pishuva vo izvestajot od maticnata.So sto na 5ti treba treba da pocnam na rabota.Prashanjeto mi e dali treba nekoj drug dokument da se zeme deka e zatvoreno porodilnoto ili toa sto e izvestajot samo..Da napomenam maticnata e vekje vo penzija i sega moram druga da baram maticna pa da baram na vreme..I dali me sleduva odmor od koga ke se vratam od porodilno posto vekje na rab pravat spisok za leten odmor