Ова мислам дека е многу индивидуално, но викаат дека прв трисеместар највеќе се осеќаат грчевите. јас имав трчеви до околу 9та и после прекинаа.
Јас и ти сме тука некаде со неделите. Не може да имаш плацента превија во оваа недела, зошто постелката како расте матката ќе се крева нагоре. За дијагноза превиа може да се збори тек после 28 недела. Исто и јас сум со ниска постелка, го прекриваше дел од грлото на матката. Бара повеќе мирување без поголеми оптоварувања, зошто може да се појави хематом. Притисок доле е нормално да осеќаш, исто осеќам и јас, полека се движам. Но ако осеќаш печење доле и болка, нема врска со постелката, може да е инфекција. Направи си контрола. Во меѓувреме зголеми доза магнезиум, 800 мг, повеќе одмарај.
И кај мене беше доле, над грло. Но во 22ра нед веќе беше 2цм од грлото... а од тогаш не ми мереле пак колку е оддалечена. Ниско беше и 24та, ама не беше над цервикс. Рекоа може ќе оди уште нагоре. Така да има шанса да се крева и кај тебе.
Ти благодарам многу се плашам од секакви глупости мислам ќе скренам се надевам дека ќе се крене ама од сам почеток е долу и рече др дека изгледа ќе е тотална дали е можно да се крене до 28 ли се крева деќа јас одам уште на работа само кога сум дома одмарам. И кај двајцата а кој начин би се покренала има ли некој вежби на пример или самата од себе ќе ја чекаме, дека као не се крене нз што би правела ќе умрам од страв првин. И сега читав да не е грлото меко па да ме боли или скратено појма немам што да мислам тебе ти мереа ли цервикс или рнао е уште, помина ли 2 скирининг
И на мене со цврст став ми рече докторот нема шанса да се крене, а се подкрена. Јас прокрварев во 14та, а во 17та цервикс 30мм ми беше и плацентата над него. 22ра плацентата 2цм од цервиксот крената, а цервикс 38мм. После веќе не ми ни мереа ништо, вагинално не ме гледале. Наредна контрола ќе си побарам да ме видат, зошто не седам мн мирна... со две деца дома, активности чуда. Да знам колку да се опуштам Инаку јас периодот од 17та до 22ра примав утрогестан х2, одмарав... ама ради состојбата со крварењето и цервиксот така ми дадоа совет. Ставав и перница под гз, па незнам дали и тоа подпомогна да се подкрене...
ке ве замолам ако знае некој да ми каже дали штети темп.38 на плод од 4 недели ? пиев и парацетамол утре здравје сум на контрола. многу сум загрижена
здравје утре 14та недела, сега се разбудив и исповраќав, ме мачеа киселини уште пред да заспијам… стомакот доле некако цел ден ме заболува и ова сега капак. Нормално ли е уште да имам болки? Почнав со магнезиум и деновиве ми се намалија, ама еве сега пак.
Нормално и јас сум целата во мисли и паники и исплашена. Никој не е рамнодушен во вакви моменти. Јас сум во континуиран стрес и страв. Мене и ми се појави хематом зошто не мирував строго и постелката се спушти скроз доле и прокрвавев. Сега пак се борам и со уринарна инфекција и само секирации. Инаку да ми мерат цервикс скоро на секој преглед. Некои посебен начин и вежби да се крене нема постелката освен да лежиш повеќе и со перница под колковите, но ова што имам читано од луѓе, доктор не потврдил. Скрининг здравје ќе правам исто кога и ти.
Od koja nedela gi pocustvuvavte klocanjata na vasite malecki jas sum 18+ ali samo kako nekoj dvizenja custvuvam doktorkata rece rano bilo inace e zensko
Пијав фемибион 2 цела бременост.. имам уште за денес.. вчера бев во аптрка викам дај ми други некој поефтини ли нз да продолжам да пијам ... здравје планирам да си цица бебуш да се породам еднаш..ми даде провен за трудници и доилки близу 1000 ден се.. дали неккк ги пие?
Мислам @marama ги пие тие. Пиј си и во доење витамини, зошто бебче ќе си влече.. а и по пораѓај ќе ти треба за да се дигнеш Јас со Премама сум цело време. План ми е исто по пораѓај со нив. 800 и нешто се и од ноември до сега ни еднаш на акција не ги начекав
Фала мнгоу ме утеши малку се надевам ќе се среди и кај мене да се крене ама изгледа ќе морам да се врзам за кревет нели само да не одам по болници, мислев 2 тримесечие ќе биде помирен оно пак да не си мирен аман веќе додека родам нема мира изгледа За потоа да не мислим..
Слабо и ги ставаат на акции тие вит... Сите се ист состав ... обавезно че појам преку мене да си прима барем.. а и за мене да
Мене второ тромесечие ми беше најстресно... Прво тромесечие само се молиш се да биде добро со бебето, што се вика уште не бев ни свесна дека сум бремена. После во второ, грижата за бебето дали е добро, си останува, и тогаш плус излегуваат и други работи, цервикс, притисок, гестациски, инфекции... Јас во второ тромесечие имав и најизразени болки во карлица и стомак, многу повеќе него ли сега во трето тромесечие или во прво тромесечие. Секоја е своја приказна, не се споредувај, нема две исти трудници, нема ниту приближно исти. Блазе си им на тие што второто тромесечие им е баш меден месец.
Јас па прво тромесечие воопшто немав болки, можи дека втора бременост, ама затоа второ и еве трето тромесечие се нешто ме боли. Се дури се издржливи болките нормални се, навикнете се на нив, се шири матката, лигаментите се шират нормално е да боли.
ќе се трпат болки, само да е се добро. На моменти ме штрека, како пулсирање, како боцкање доле и кај јајниците. Ама да, кратки се и издржливи, нормални болки претпоставувам. Јас едвај одев на почетокот, па подобра бев и овие два дена пак, само не како тогаш на станување, туку и при седење ќе ме штрекне. Пешачев вчера повеќе, можно е и од тоа.
Devojki sabajlevo stanuvam i gledam herpes na nadusnica mi iskocilPred nedela dena gi depilirav nadusnicite i znae dami iskoci na isto mesto sekogas posle depilacija,ama mi iskacal odma,sega posle edna nedela.I isto dave prasam osekam saka cistitot dame fati od koja D-manoza piete dasi zemam posto brusnica caj nesmee ima hibiskus vo nego.10 nedela sum od bremenost
Од почеток сум само со провен. Задоволна сум иако не можам да направам споредба со други. Мене ми ги препорача аптекарката бидејќи имаат пробиотик и најмногу за тоа се одлучив за нив.
Гледам по состав се океу.. јас пијав фемибион бидеќи содржат фолна метилирана а ја сум со мутации.. кај другите се беше обична фолна