Pregnatol multi ima metil folate ama malce cudno mirisaat ako ne ti smeta toa. Mene mi zavrsi femibionot i zedov takvi za da imam i za doenje, poeftini se nekade okolu 600
Земав провен тие ми фи препорачаа демек ради пробиотик.. ко се породив со првото не можев да јадам како тррба дали од возбуда нз ама немав апетит ич... викам ај нека ср овие
3а месец дена се 600 денари? Јас ги привршувам Премама сега, 9ти сум, па сакав да земам други некои со метилирана фолна.
Ima da metilirana i metilkolbalamin. Ovie pregnatol gi znam od Jani. Spored moite mutacii mi gi prepisa obicnite pregnatol ama togas ne bev bremena, sega aj rekov ovie multi da gi kupam
Овие провен мултивитамини со пробиотици од Зегин ко да се платени да ги нудат само. Деновиве барав само пробиотик и во секој Зегин одма тие ги вадеа. Викам нејќам со витамини си пијам премама и тие а па за трудници пробиотик се само тие, глупости и на крај земав провен пробиотик со брусница.
I jas koga prasav vo zegin za multivitamini za doenje mi gi dadoa ovie proven, i vikam nejkam so probiotici daj mi pregnatol i onakva bese cudna ama ovie gi zemaat provenov, pregnatol neznam kakvi se.
Смее брусница, земи од таа на виталија со 60 проценти брусница и издвои ги брусниците. Јас сега така направив и си ги варам како чај и ги јадам цели брусниците. Инаку д- маноза јас од овие сега пијам. Планирам и плус некои капсули да земам од брусница.
Не штети. Толку бев кога ме фати настинка со таа тем, гадење, дијареа, се на куп. Во консултација со доктор, парацетамол, течности многу, супи, јогурт ладен ми помогна многу.
Мене ме убедуваа дека се специјализирани за трудници, па како се најдобри од сите. Не ги земав. Викам дали можам други како диастоп, да можеш ама знаеш овие се најдобри бла бла бла. И матичната си ја прашав за диастопот како пробиотик ако ми треба и ми ги одобри.
Dali nekoja od vas znae kakva e taa Anti D inekcija i koga se prima? Denes neso mi spomna doktorkata deka bila za zenite so Rh negativ, no kaza demek nemoj da se grizis za toa
Доколку твојот RH фактор е негативен а на сопругот позитивен треба да ја примиш таа инекција.. (пример јас сум В негатив а сопругот А позитив) Пред 28ма недела ќе те прати матичната на трансфузиологија да те боцнат да испиташ крвна група и доколку си негативен Rh фактор од таму на извештајот ќе напишат дека се препорачува да ја примаш инекцијата. Си ја купуваш,те боцкаат и после ти ги рефундираат парите.
Провен ги увезуваат Зегин, им дават процент на аптекарите за продажба. Кога ќе се породиш здравје, очекувај дека се што е за бебе ќе ти го нудат на Фрездерм, увозници се.
Димери , дали се проверуваат еднаш или постојано? Зборам за ако првиот пат се океј, дали после пред пораѓај ги приверуваат уште еднаш? И кога прв пат имате проверено?