Јас денес бев на контрола и се беше во ред единствено што бебо касни 3 дена според неделите е сега го гледам ехото и сега и минатиот пат кога бев на контрола на ехото со параметри тоа HC секогаш касни најмногу а специјалистот ништо не спомна освен ако јас не разгледам и сега ме фаќа нервоза и страв Има ли простор за паника? Инаку сум 33 недела
И јас сум 23+4 дена Иста недела сме Ајде со лесно и среќно само да биде се добро И јас сум со метил фолна и б12 Ама Јани само ми рече метил фолат секој ден од 1000 А за б12 друг трансфузиолог ми спомна
Комбинирана пиев јас некоја. И метил и б12 имаше во неа. До 12-13 та недела пиев, додека потрошам кутијата. Сега премама, магнезиум, аспирим и Д3 да допијам што имам.
Мојот е со ознака Б и сега гледам дека е една недела, а матичната ми рече еден месец. Вака и за крвна група кога проверував, ми рече еден месец, исто една недела бил. @BellaBibi твојот со која ознака е?
И мене ми кажа еден месец. Јас бев на 15 ти кај неа и ми кажа од сега за две недели ќе ги направиш испитувањата. Еве кај мене како стои.
Не читај. Мене една недела понапред денес. Малце зголемена плодова вода. Ме фати малце паника, тргнав да гуглам , ама застанав и оставив да ја слушам докторката.
Никаде не наплаќаат за трудници. Ниту на трансфузиологија, ниту на ендокринлогија, правев и таму и таму. Само треба да им кажеш дека си трудница. Ако не си им кажала затоа ти наплатиле.
Сега и јас видов дека е со Б. Тоа ич не приметив. А сестрата ми кажа дека важи еден месец. Ќе идам кај неа во понеделник и ќе ја прашам.