Ќе ви пишам обавезно за да знаете. Убаво кажа она цел месец важи. Само ако не е така, има да урлам во ординација.
Јас треба кај мојава да урлам. За крвна слика си барав во Фармахем Аеродром, сега гледам за во Ѓорче ми дала. Дабростон требаше две кутии, една ми пишала. Арно што си проверив, да се вратат од одмор, па да си корегира се.
Mislam deka zavisi od dijagnozata. Mora e pisana dijagnozata bremenost za da bide besplatno. Z34. Inaku i da kazes sto na koj osnov ke se opravdaat ako ne e pisana dijagnozata bremenost.
Има ли логика ова? Стомаче и фемур помали за цели две недели, а останатите делови поголеми за две недели. Дали е лошо мерено? Веќе месец дена откако открија дека заостанува во мешето, сега ете гледам и фемурот. Килажата исто мислам дека е мала за неделата 981грама (28+1) Не ми даваат клексани, со изговор дека димерите биле нормални.
@nikja Нема врска дали ти ќе кажеш дека си трудница на шалтерите, ако ти е упатот без шифра за бременост ќе ти наплатат... Самиот упат од матичен доктор треба да е назначен со дијагноза Z34. Ако си на патолошка, со таа дијагноза од патолошка те пуштаат секаде 020 (или друга ако имаш).
Ставам утрогестан вагинално цело време, нормално ли е некогаш да ми е помеко доле? Брисеви, ехо се супер. Претходната недела правев. Малку ми е чудно што ми е така помеко.
На упатот треба да ја имаш оваа дијагноза... некаде не знаат, очекуваат само Z34 (бременост). Taка последно во Железара лабораторија таа не знаеше... и се јави на тел да праша дали може и со 020 да внесе (а имаше 020 на упатот) и така да сум ослободена и и рекоа дека може. Дека си на патолошка нема да може со Z34 да ти издадат упат, ама со таа шифра од патолошка треба да си исто така ослободена од плаќање.
Нормално е... и јас прашував еднаш, ама никој не ми одговори Ама доле така повремено меко, влажно мн чудно беше... Најверојатно од вагиналетите се ствара и повеќе исцедок и затоа..
Ако ти пишува вака не треба никаде да ти наплатат. Никаде ми немаат наплатено до сега. Ни на дежурно дури коа бев заради исцедокот. Денар немам платено од коа сум бремена.
Ne,sega vidov i doktorkata na endokrinologija mi zakaza kontrola i na nego pod dijagnoza pisiva drugo,a jani sega vidov izvestajot sto migo dal ja pisiva Z34.9 dijagnoza ama koga mi zimaa krv mi naplatija