Леле соништава значи не сум била јас единствена... Подобро да не спиев ко претходните ноќи него чудно соништа да сонувам и ме мачат цел ден сега А дури не осетам мрдање ќе излезам од ум. Ајде само паники со правиме самите, во ред е се!
Bravo, cestito. Sekako deka ke izdrzhi kako nema, bash se raduvam za tebe ajde za 2 nedeli na kontrola i ke mu go slusnes srcenceto, abe ke letas od rados hug:
Цела ноќ се превртував мислам дека го смачкав мешево и како да се одвикнам од на стомак спиење незнам пак се разбудив на стомак.
@♡BuBaLe♡ , @monik55 , Ќе се карам со вас, по цел ден тука си зборуваме за бебиња вака ќе биде онака ќе биде, остај тука сигурно и по дома, си ги галите мешињата. И сакате ништо да не сонувате? Јас само бев 12 недели сонував секоја вечер, здравјето ми се земаше, мм од патики го вадев ко ќе викнев, па шо преостанува за вас. Ич да не се секирате. И јас многу сум се успала Добро утрооо.. како сте ми сабалјечки?
Тоа си го сонила затоа што наскоро ќе родиш уште едно бебе , а они се радуваат затоа и фустан е знак за женско дете но , не си го нашла затоа што не спаѓаш во нивна прослава ти тука ќе славиш ,а они тамо затоа сонот тој ти бил знак дека они знаат све за тебе и се радуваат за тебе и бебето што ќе го родиш не е ништо страшен сонот туку убав знак дека се гордеат со тебе
Ајде срцка со среќа нека ти е !! Ние двете заедно 5-та недела сме си !! Немој така да си мислиш, како нема бе да издржиш 2недели, ќе издржиш!! Чим ти рекол докторот се е во ред , значи се е во ред!!!
Добро утро и од мене Утрово бев на контрола и докторот кажа дека бебушот е во ред,но цервиксот ми е многу мал ,а во 15 -та недела сум. Докторот рече да продолжам да ги земам утрогестанот без разлика што немам повеќе кафеав исцедок,но дека ако и во 20-тата недела не се промени ништо ќе морам да ја одлежам цела бременост. Деновиве ќе одам и на второ мислење кај друг доктор па ќе видам што ќе ми кажат. Малку сум загрижена( малку отпоќе) бидејќи знам дека тоа е ризик за спонтан абортус или предвремено породување. Се надевам само дека бебушко ќе биди добро иако искрено се плашам малку
Kje bideee se nadevame na najdobroto site tuka pa taka i jaas denes mi olesni si zemav i snimkite i ete sega bash si uzhivam.. Mnooogu mi e ubavoo
Од жештинии срцка не спиев...и добро ви утро еве завршив со вежбите и многу убаво со поминав бевме 7мешиња таму и на првиов час се запознавме и ни објасни за правилно дишење кога ќе ме фатат болките и кога ќе бидат паузите меѓу болките да вежбаме на столче држејки се за наслонот на столот и лево десно со нозете и да се масираме...потоа кога ќе осетиме болка да издишуваме пополека ...да не паничиме и дека најголемата болка се осеќа ако имаме голем страв и со тоа се стегаме и повеќе боли...таа сестра веќе 11год држи вежби во австралија и америка одела на обуки и мнооогу трудници обучила и знам сите што оделе кај неа имале брз и лесен пораѓај се надевам и мојот таков ќе биде и на сите вас @Mariangel ти рекооов ли јупииии баш сум среќна со лесно уште еднаш поздрав мамичкии
Нормално е да е тврд ...не се секирај...а за сонот трудниците сме познати по соништа не се нервирај за џабе опуштено љубави
Добро утро мешиња, мене не ми е баш добро, после бурна ноќ од жешкото, а гледам и вие не сте спиеле од жештиниве. Денес ако се познава по утрото уште пожешко ми се чини ќе биде.Дали имаат најавено заладување наскоро?? @Mariangel браво, со лесно да е и честитки уште еднаш.
Mila mila normalno e da imas bolki Samo odmaraj ne digaj tesko I ne se premoruvaj, jas na pocetok imav bolki kako da treba da dobijam backi
Тотхемата ми ја даде ради реда што би се рекло.Ми вика испиј една две ампули онака.И си викам штом инака а јас не ги поднесувам тогаш зошто и да ги пијам.Тие ако се пијат се зимаат сите 10 а не само две за онака.Али ништо не ме чини и тие две да ги проголтам.А за преглед ми текна одкако излегов веќе,ќе се јавам кај докторот ќе го прашам.
38+6 i temperatura nadvor od 40 stepeni .... Mnogu losa i teska kombinacija prosledena so pienje na mnoogu voda i tusiranje po nekolku pati.. Bebicka se pomalku aktivna,toplo i e,nema mesto za prevrtuvanje i nejzinite akrobatski sposobnosti. Jas vo sekojdnevno iscekuvanje,ama osven tapi bolki vo polovinata nemam nadez za cekor poveke,a ocajno sakam da se porodam,ne se izdrzuva... Odbrojuvame..
i jas piev tothema i gledam poveketo se zalite od vkusot..Jas gi piev vo pola casa leden caj od praska i ampulata i ic ne se oseka vkusot neznam kako gi piete, probajte taka
Не не, остави го нека си збори...да земеш и да си испиеш 20-30 бидејќи многу ти е низок хгб...Искрено. Значи, мене ми беше блиску долна граница и хгб и железото, па мојот д-р ми даде да пијам Tot'hema еден месец . Иако бев сеуште во нормални граници, а ти си веќе под долна граница... Не се убави знам, ама мора. Растворај ги во една чашка вода и додади 1/2 или 1 цеден лимон. Плус 1 вит Ц (500 мг). Многу ќе ти помогнат... п.с. Пиј ги со цевка за да не ти потемнат забите (ова е совет од мојот д-р за кој сум му најблагодарна . Другарка моја пиеше - црни и станаа...само тогаш не ја знаев 'финтава' да ја поучам)