Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Леле соништава значи не сум била јас единствена... Подобро да не спиев ко претходните ноќи него чудно соништа да сонувам и ме мачат цел ден сега:( А дури не осетам мрдање ќе излезам од ум. Ајде само паники со правиме самите, во ред е се!

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Bravo, cestito. Sekako deka ke izdrzhi kako nema, bash se raduvam za tebe ajde za 2 nedeli na kontrola i ke mu go slusnes srcenceto, abe ke letas od rados :*:hug:

На ♡BuBaLe♡ и Mariangel им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Цела ноќ се превртував мислам дека го смачкав мешево и како да се одвикнам од на стомак спиење незнам пак се разбудив на стомак.

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @♡BuBaLe♡ , @monik55 ,
    Ќе се карам со вас, по цел ден тука си зборуваме за бебиња вака ќе биде онака ќе биде, остај тука сигурно и по дома, си ги галите мешињата. И сакате ништо да не сонувате? :punch:
    Јас само бев 12 недели сонував секоја вечер, здравјето ми се земаше, мм од патики го вадев ко ќе викнев, па шо преостанува за вас. Ич да не се секирате. И јас многу сум се успала (facepalm)
    Добро утрооо.. како сте ми сабалјечки? :makeup::lol:

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тоа си го сонила затоа што наскоро ќе родиш уште едно бебе , а они се радуваат затоа и фустан е знак за женско дете но , не си го нашла затоа што не спаѓаш во нивна прослава ти тука ќе славиш ,а они тамо :) затоа сонот тој ти бил знак дека они знаат све за тебе и се радуваат за тебе и бебето што ќе го родиш :* не е ништо страшен сонот туку убав знак дека се гордеат со тебе

На ♡BuBaLe♡ и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ќе издржи мила и тоа девет месеци :* :* :* имај најлесна и најубава бременост

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Ајде срцка со среќа нека ти е !! Ние двете заедно 5-та недела сме си !! Немој така да си мислиш, како нема бе да издржиш 2недели, ќе издржиш!! Чим ти рекол докторот се е во ред , значи се е во ред!!!

На mama89 и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Добро утро и од мене :) Утрово бев на контрола и докторот кажа дека бебушот е во ред,но цервиксот ми е многу мал ,а во 15 -та недела сум. Докторот рече да продолжам да ги земам утрогестанот без разлика што немам повеќе кафеав исцедок,но дека ако и во 20-тата недела не се промени ништо ќе морам да ја одлежам цела бременост. Деновиве ќе одам и на второ мислење кај друг доктор па ќе видам што ќе ми кажат. Малку сум загрижена( малку отпоќе) бидејќи знам дека тоа е ризик за спонтан абортус или предвремено породување. Се надевам само дека бебушко ќе биди добро иако искрено се плашам малку

9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kje bideee se nadevame na najdobroto site tuka pa taka i jaas :) denes mi olesni si zemav i snimkite i ete sega bash si uzhivam.. 8) Mnooogu mi e ubavoo :inlove:

На Kiflicka05, Pcelka94, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Од жештинии срцка не спиев...и добро ви утро еве завршив со вежбите и многу убаво со поминав бевме 7мешиња таму :) и на првиов час се запознавме и ни објасни за правилно дишење кога ќе ме фатат болките и кога ќе бидат паузите меѓу болките да вежбаме на столче држејки се за наслонот на столот и лево десно со нозете и да се масираме...потоа кога ќе осетиме болка да издишуваме пополека ...да не паничиме и дека најголемата болка се осеќа ако имаме голем страв и со тоа се стегаме и повеќе боли...таа сестра веќе 11год држи вежби во австралија и америка одела на обуки и мнооогу трудници обучила и знам сите што оделе кај неа имале брз и лесен пораѓај :) се надевам и мојот таков ќе биде и на сите вас :* @Mariangel ти рекооов ли јупииии баш сум среќна со лесно уште еднаш :* поздрав мамичкии :*

На ♡BuBaLe♡, slobodka, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Нормално е да е тврд ...не се секирај...а за сонот трудниците сме познати по соништа не се нервирај за џабе опуштено љубави :*

На ♡BuBaLe♡ и monik55 им се допаѓа ова.
  12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.513
    @Mariangel sega oficijalno cestito:)so lesno neka ti e bremenosta ...
    :hug:

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    :* :* :*

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Fala falaaa falaaaaa :inlove: na site da ni eee :hug:

На flower30 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Добро утро мешиња, мене не ми е баш добро, после бурна ноќ од жешкото, а гледам и вие не сте спиеле од жештиниве. Денес ако се познава по утрото уште пожешко ми се чини ќе биде.Дали имаат најавено заладување наскоро??

@Mariangel браво, со лесно да е и честитки уште еднаш.

16. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mila
    mila normalno e da imas bolki Samo odmaraj ne digaj tesko I ne se premoruvaj, jas na pocetok imav bolki kako da treba da dobijam backi

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Тотхемата ми ја даде ради реда што би се рекло.Ми вика испиј една две ампули онака.И си викам штом инака а јас не ги поднесувам тогаш зошто и да ги пијам.Тие ако се пијат се зимаат сите 10 а не само две за онака.Али ништо не ме чини и тие две да ги проголтам.А за преглед ми текна одкако излегов веќе,ќе се јавам кај докторот ќе го прашам.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    38+6 i temperatura nadvor od 40 stepeni .... Mnogu losa i teska kombinacija prosledena so pienje na mnoogu voda i tusiranje po nekolku pati..
    Bebicka se pomalku aktivna,toplo i e,nema mesto za prevrtuvanje i nejzinite akrobatski sposobnosti. Jas vo sekojdnevno iscekuvanje,ama osven tapi bolki vo polovinata nemam nadez za cekor poveke,a ocajno sakam da se porodam,ne se izdrzuva...
    Odbrojuvame..

На Pcelka94, *цветче*, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    i jas piev tothema i gledam poveketo se zalite od vkusot..Jas gi piev vo pola casa leden caj od praska i ampulata i ic ne se oseka vkusot :) neznam kako gi piete, probajte taka;)

На tweety26 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Не не, остави го нека си збори...да земеш и да си испиеш 20-30 бидејќи многу ти е низок хгб...Искрено. Значи, мене ми беше блиску долна граница и хгб и железото, па мојот д-р ми даде да пијам Tot'hema еден месец . Иако бев сеуште во нормални граници, а ти си веќе под долна граница... Не се убави знам, ама мора. Растворај ги во една чашка вода и додади 1/2 или 1 цеден лимон. Плус 1 вит Ц (500 мг). Многу ќе ти помогнат...
    п.с. Пиј ги со цевка за да не ти потемнат забите (ова е совет од мојот д-р за кој сум му најблагодарна ;). Другарка моја пиеше - црни и станаа...само тогаш не ја знаев 'финтава' да ја поучам) :)

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.