Posle kovidot sija dobiv hipo i pijam terapija 5x50 i 2x75 celo vreme. Jas kleksani primam 15 pred embriotransfer i eve celo vreme primam so invitro sum.Dosega na kontrola sve bilo vo red bebinja napreduvaat.Neznam zosto taka da neti davaat.Dasi odis kaj Jani,znam i na Gak deka prepisuvaat.Maticnata tvoja treba da oceni i ako treba dati ukluci.
Ако знам и јас која точно недела сум добро ќе е. Првиот пат кога имав ехо тука исто каснеше една недела и јас после се водев според тие мерки, значи секоја недела ден влегувам во нова недела. Според мене од недела сум 22 недела. Според нив од денес 23 недела. Така вчера ми кажаа и ме поплашиа, ми спомнуваат граница мало па екстра мало бла бла... ама велат најубаво ќе се види после 3 недели колку има пораснато бебето. Јас пак сметам по мое дека за 10 дена си има добро напреднато. Инаку од Мк ми е терапијата имам генетски мутации и Јани трансфузиологот ми кажа од прв позитивен тест да боцкам клексан. Исто беше и со првата бременост, се боцкав од позитивен тест па до крај по 2 клексани дневно. Тогаш испитував и Хемостаза и имав проблем со некое од времињата одеше надолу. А, тука воопшто не ни испитиваат Ддимери и Хемостаза. Метилдопа исто од доктор кога во првата бременост имав покачен притисок. Сега пак кога ми се покачи се консултирав и така ми е речено.
Колку често ви икаат бебчињата? 32+ сум и почна да ика по неколку пати во денот. Вчера дури 6 пати, денес 2 пати од сабајле. Не знам колку е нормално.
Првото ептен често ми икаше и се беше во ред. Како се роди исто многу често икаше, еве го 2 ипол години кога и да се засмее онака од срце веднаш почнува да ика
Ика и кај мене скоро секој ден. Кога ќе почне по 5мин ика Туку има некоја трудница што е при крај за да броиме или уште јас останав? 38+6 абер нема
Абе и кај мене ика долго ама и многу често почна, почнав да се грижам дека често, иначе за долго знае и по 10-15 мин.
Девојки при настинка што пиете? Алергилна сум и на полен и трева косена и не знам дали настинав или алергијава ме утепа. Носов ми е чешма и се утепав од кивање. И така како затнати ги осеќам и ушите. Слично ми е вака и од алергија па не можам да пресудам. Друго ништо не осеќам.
Јас Тука некаде сум, според апликацијата 38+6, според лекарот 38+3 Не знам од сабајле малку имам некои болки долу ама мн малку како кога ќе ме фаќа стомак за во вц