Ако ти е алергија напиј се лоратадин. И јас сум алергична на трева и матичната ми рече само кога ептен ми е лошо да пијам лоратадин. @prinstongirl2 честитки!
Мајки денес се разбудив во 9 и се спремив за град да вратам нешто во сити мол прво од дома го испив еутироксот како секој ден и тргнавме со мм, и седнавме горе да јадеме нарачав во бургер кинг Уште на пола сендвичот мене се слоши и се срушив на столче од еднаш, приметив почнаа ушите да ми зујат видот замаглува незнам од што ми дојде многу се исплашив, срцето едвај куцаше Дали може од лошата слика на д димери и хемостаза дека веќе ми е и не примам клексани уште или од низок хемоглобин 117 ми е
Koga ti bese prv den od posledna menstruacija? Mozebi e podobro za sve ova da konsultiras eden doktor tamu kade sto si, mozebi tamu imaat ponovo lekovi i tretmani me razbiras. Vaka neznam dali ke se nafatat so uslovno kazano “tugji” terapii. Mozebi tamu metildopa e zastaren lek i isfrlen od upltreba me razbiras. Najdobro so celata istorija i naodi odi tamu kaj eden doktor, rasprasaj se koj e najdobar za takov slucaj i mirna glava.
Следна контрола здравје сум кај истата докторка, до тогаш треба да мерам притисок сабајле и вечер и да запишувам да види како се движи. Рече ако се качува ќе ми дадат медикаменти кои ќе треба да ги примам константно.
Dali kaj vas sto koristete utrogestan vaginalno, osekjate ponekogas peckanje dolu ili kako shtipkanje, ili pak ne sekogas malku pecenje pri urinarenje? Pocnav da gi stavam preku edna vecer i denot koga ke gi skoknam mi e podobro. Pravev brisevi isto pa cekam rez za sekoj slucaj da ne ne e od utrogestanot.
Леле и јас сум алергична и овој период секоја година ми е ужас. Кивање по сто пати на ден, нос чешма, очи ме чешаат... Лани иако примав терапија, апчиња, спреј за во нос и пак немав подобрување се додека не помина периодот. Сега се прашувам пак како ќе издржам, еве од ден на ден е се полошо
Па не бев јадена нешто благо од изутрина Ама има денови кај што не јадам толку благо ама како денес незнам што ми беше Не отидов никаде, уште ме држи како замор од ова ама помина Во вторник сум на гин.
Планирам на Гак кај Доктор Кочовски. Веќе почнав контроли кај него. Кога ќе бидам 40та недела треба да одам, секако ако пред тоа не добијам болови или ми пукне водењакот.
Мајки на сите благодарам на честитките...да ви се враќа се најубаво... тир што се на ред да си се олеснат брзо им посакувам
Јас инаку живеам со низок притисок Денес ми се слоши Низок ми е хемоглобин, хематокрит и еритроцити Незнам дали може од тоа да ми вака
Нормално е од бременоста да ти се слоши, а од ддимерите нема шанси да ти е. Јас ко ке станам ако не јадам во рок од 15-20 мин ке припаднам, па и сега на жешково. Шеќерот паѓа од глад нема врска со благо колку јадиш, друг пат така барем чаша јогурт или млеко напиј се пред да излезиш па после јади, само да не си скроз со празен желудник.
Може да ти се слоши од низок притисок, од паднат шеќер, од споени притисоци, од ниско железо. Од димери не може да ти се слоши. Тромбови маваат од димери.